Важно е, че бащите на Европа са от нашата партия!

Цветанов изразил тревога пред ЕНП от популистки действия на новия кабинет
88
Важно е, че бащите на Европа са от нашата партия!
Снимка: ЕНП

Ситуацията в Европа се е влошила значително вследствие на популистките мерки на управляващите преди и сега социалистически правителства, смята председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс. Според Мартенс кабинетите от ЕНП трябва да положат максимални усилия за нейното оздравяване.

В Европейския парламент в Брюксел се провежда среща на председателите на парламентарни групи в националните парламенти на партиите от ЕНП. Основната тема, която доминира срещата, е изпълнението на многогодишната финансова рамка на Евросъюза. От българска страна във форума участва зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на Групата на ГЕРБ/ЕНП в ЕП.

В разговор с председателя на френските европарламентаристи от ЕНП Жан Пиер Оди Цветан Цветанов изрази опасенията си от същите популистки действия, които вече започна да провежда новото българско правителство на БСП и ДПС, подкрепяно от националистическата формация "Атака".  Днес и утре Цветан Цветанов ще проведе поредица от двустранни срещи, в които ще запознае евродепутатите с тревожната ситуация в България, пише в съобщението.

Още по темата
Заради форума ексвътрешният министър и настоящ депутат от ГЕРБ отложи внасянето на заявление, с което се отказва от имунитета си.

За Жозеф Дол в сегашните трудни времена европейската десница трябва да бъде обединена и да казва на хората цялата истина. „Важно е, че бащите на Европа са от нашата партия, но нещата могат лесно да се взривят, ако отделни страни-членки започнат да гледат само себе си и спрат комуникацията с останалите. Трябва да възстановим реда в националното публично финансиране. Харчим пари, които нямаме. Парите, които бяха дадени на Европа, не ни дават правото да трупаме дългове“, изтъкна Дол.

Според Жан Клод Юнкер бюджетът на ЕС е започнал да прилича на банкова сметка, където хората се опитват да си върнат колкото се може повече от това, което са внесли. „Това не е европейски начин на мислене“, подчерта бившият президент на еврозоната.

Той е на мнение, че е необходима голяма гъвкавост при изпълнението на бюджета и че кохезионната политика трябва да се усили. Участниците във форума се обединили около мнението, че в сегашната ситуация е абсолютно вредно да се действа с популистки методи подобно на социалистическото правителство на Оланд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма толкова прости колкото антигерберистите. ***, които вярват на всяка пробутана мръсотийка. Ами то мисленето не става с претенции. Трябва и акъл.
61
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не съм сигурен че "бащиците" на Европа са кристално чисти,а не МАФИОТИ от КЛАСА какъвто е цветанов !!!!!!!!!
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако влезе в затвора ? Яни ЯНев ще му носи продукти. Нали са женени за ГЕРБ??
59
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Цветанов изразил тревога пред ЕНП от популистки действия на новия кабинет"Бухахаха. А от популистките решения на предишният нямаше притеснения? Браво. Едната му мозъчна гънка се оказва, че е следа от фуражката му.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IZNASILENA EVROPA OT VA6ITE BA6TI , CECU . REZULTATA E EDNO " *** " KOETO SE E RODILO SAS KUP BOLESTI KOITO SAVREMENATA MEDICINA NE MOJE DA SE OPRAVI . NALI MARKSISTA BAROZU I TALIVA KATO NEGO RAZSIPAHA HUBAVATA IDEA ZA OBIDENENA EVROPA PO ZARAKA NA EVREISKIA KOMINTER . NALI VA6IA BA6TICA LENIN BE6E KAZAL -- KATO POBEDI KOMUNIZAMA V RUSIA , 6TE GO IZNASQME I PO SVETA . VIDI SE USPQVATE . TRAGI4NITE REZULTATI S KRIZATA V EVROPA SA NALICE . TVA CECU ZA GORDOST LI E . EHH TAPANAR .
57
4
 
31
 
! Отговори
десен избирател преди 10 години
Срам за десницата е да има личности като ББ и Цв.Цв.........Дясна политика означава-свободен пазар, конкуренция,ненамеса на държавата, а не...рекет, контрабанда, изнудване,кражби даже и убийства. И ще повярвам че действително има и Европейска десница, ако същататази европейска десница ...ИЗГОНИ ОТ СВОИТЕ РЕДИЦИ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ББ И Ц ухото.
56
5
 
34
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Наглост и бездънна простащина.Това е ГРОБ.
55
10
 
29
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Тоя *** не трябваше ли да е в килията?Явно в ЕНП има само *** , щом са поканили крадливия милиционер да ръси мозък чак в Брюксел.Или грозника от ВИФ се е насрал от страх за имунитета си...
54
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малограмотния *** гледа на ЕС като "големата работа". Това си е организация не по-малко корумпирана и терористична от НАТО. ЕНП подкрепят ГЕРБ, защото така тяхната структура в ЕС ще има повече "сила" у нас. Всичко е пари, приятели. Но е факт, че само ЕНП и Турция подкрепиха ГЕРБ, дори техните господари от САЩ видяха, че те вече са прекалено компроментирани, макар и в американските доклади ясно да се говори за престъпното минало на Боко отдавна-и те го използваха, сега не им трябва.
53
15
 
9
 
! Отговори
_GERB_ преди 10 години
.
52
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Личи си от снимката, че му е скучно да е присъства там. Къде по-приятно е да се купуват апартаменти.
51
7
 
24
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Цветанов няма никакви висящи дела.
50
16
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Цецко като видя,че идва време да си плаща сметката тръгна по Европа да си търси Спонсои,щото Тъщата няма вече откъде,а и Краси Стефанов го няма
49
12
 
32
 
! Отговори
Ние преди 10 години
Абе, този наистина се е родил със слушалки.
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А прангите, още повече! ХАХАХАХАХА!
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си мълчиш и да повтаряш и потретяш минусите, мислейки се за гении е детинщина, Василев!
46
12
 
27
 
! Отговори
к.кв преди 10 години
Мязат му слушалките на Цвинокио!
45
14
 
6
 
! Отговори
моя преди 10 години
Тоя, ако се не върне, очаквам Герб да се коалира с БСП в скоро време!
44
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя мушмурок вместо да е в затвора се разхожда из Европа.
43
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цецо, ти па какво общо имаш с тая партия, а пинокио? Вече са те извадили от всички списъци.