Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски

Той настоя обаче, че е убеден в качествата на новия шеф на ДАНС
Обновена: 14 юни 2013 19:36 | 14 юни 2013 19:31,
133
Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че евентуално преразглеждане на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е в правомощията на парламента.

На въпрос дали е убеден, че Пеевски може да се справи с ръководенето на родното ФБР, той отговори: "Нямаше да правя предложение, ако не бях убеден".

Още по темата

Във Видин министър-председателят обеща, че ще аргументира избора си за номинацията на Пеевски, щом така е поискал президентът Росен Плевнелиев.

"Щом президентът така е искал, значи ще аргументирам избора си", каза той и се обърна към журналистите с въпроса: "Защо не ми зададохте въпроса с какви аргументи предложих 17 министри и 17 зам.-министри – професионални аргументи?".

Орешарски призна, че го притеснява гражданското недоволство.

"Има случаи обаче, когато обществото ни е разделено и недоволството на една група е за сметка на други", каза той.

На въпрос дали е бил поставян въпрос или изборът на Делян Пеевски, или пада правителството, премиерът отговори: "В групата на БСП не са обсъждани такива неща".

Пламен Орешарски призова да оставим новия председател на ДАНС да си върши работата.

"Поставих му задачи, свързани с икономическата проблематика и подобряване събираемостта на приходите. Това означава и борбата с контрабандата. Притеснява ме големият размер – много по-голям от периода преди кризата", завърши премиерът.

По-рано днес заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов обяви, че няма никакъв шанс да бъде преразгледано решението за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Народното събрание се е произнесло по въпроса и това е и позицията на парламентарната ни група", добави той.

Младен Червеняков, който не участва в гласуването на кандидатурата на депутата на ДПС, също потвърди, че към настоящия етап няма вероятност за преразглеждане на решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
32
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Комунистите винаги са били ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
19
2
 
21
 
! Отговори
Бесен Варналиев преди 10 години
Червените ***-в затвора !!! Това им е малко, но трябва да се спазва законът !!!
18
1
 
9
 
! Отговори
PD преди 10 години
Медиите винаги обслужват тези които са на власт, защото искат парите от държавните поръчки. Когато настане вятъра на промяната се обръщат и стават яростни критикари на властта.С всяко начало, са амбицирани да дадат шанс на новото правителство, защото ще има теми върху които ексклузивно да се превъзбуждат, въпреки, че по делата, новото е същото като старото.Медийната псевдо-крация, и манипулация ще се разбие на пух и прах в реализма на действителността. Много от носителите и ще пострадат в личен
17
15
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
Зашо не ги бойкотирахте, когато обслужваха ГЕРБ? ??????
16
5
 
19
 
! Отговори
Аман от тъпи въпроси преди 10 години
До ВЪПРОСЕй *** медиите на Пеевски като са обслужвали Борисов да си видял Бойко да дава някакъв пост на тоя ***.
15
5
 
13
 
! Отговори
НЕУДОБНАТА ИСТИНА преди 10 години
Не се хабете. Вие сте генетично увреден и обременен народ. Вечно ревете, че няма кой да ви оправи, но горчивата истина е, че самите вие сте тотална щета и не подлежите на оправяне. Лайте, плюйте, гърчете се - тва е истината. Другите, които вечно изтъквате, че са ви виновни служат просто за удобно измесване на фокуса от неудобната истина, че сте некадърни, *** и ограничени. Тъжно, но истина.
14
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не купувайте вестниците на Пеевски, не им пълнете дебелите гуши! Цацаров, чакаме да разследваш имотите и медийната империя на фамилията на Пеевски!
13
2
 
27
 
! Отговори
Народен преди 10 години
Гладен гласоподавателю.......мизерствайки пред телевизора и псувайки властта това ли можеш само......пфууууу, че си ми мизерен и ***......това си го могъл и си го правил още преди 5 века.....останало ти е в кръвчицата мизерна....да те тъпчат и обиждат и заврян в тесната си стаичка , където никой не те чува тогава да викаш......ама на *** народ такива управници и такава система им е по добре ......айде със здраве да си почиваш народе пред телевизора......аз отивам навън където ми е мястото.
12
6
 
38
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Бойкотирайте медиите на Пеевски!
11
18
 
9
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 6 Някои има интерес от протести и вълнения в България. Ей това става. И държи яко за топките и ДПС и БСП... Че и ГЕРБ - атака излязоха от залата и ГЕРБ вместо да поискат проверка на кворума и да се изнижат - взеха та гласуваха против и осигуриха кворум!
10
8
 
28
 
! Отговори
ХАН КУБРАТ преди 10 години
КОМУНИСТИИИИ-ТЕРОРИСТИИИИ НАПУСНЕТЕ НАРОДА ОСТАВЕТЕ !!!!
9
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде е *** Бареков с директните си излъчвания но ТЖ7 Е на Пеевски и не му отърва.Утре протест и пред ТВ7
8
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу Орешарски! Оставка на цялото правителство! Те са позор за България!
7
38
 
18
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 10 години
Искам да попитам герберите, защо не даваха и косъм да падне от тогава симпатичния им Пеевски, чиито медии обслужваха ГЕРБ, а сега им е толкова неприятен след като вече не им играе по гайдата?
6
2
 
49
 
! Отговори
oktai преди 10 години
Октайчо, защо ти засече пистолета...
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Електорат Матрялов, и аз това се питам ?!?! Какво се замисля тук ..
4
3
 
36
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Кой всъщност е министър-председател на България? Станишев се изявява по телевизиите и дава обяснения тази вечер по bTV, а Орешарски е в някаква второстепенна роля. Като е станал премиер, да си влезе в ролята и да се държи като такъв, а не като придворен на Станишев!
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kasno e libe za kitka, ne vi iskame cialoto pravitelstvo ,,,,!!!!!!!
2
6
 
46
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Мислех си,че ще сте за съвсем малко,а вие даже по-рано си тръгвате .............. :)
1
3
 
28
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Орешарски, какво замисляте? Назначаването на Пеевски не е с цел да се дърпат конците в ДАНС - конците могат да се дърпат и чрез марионетка която няма да взриви така обществото! Не е вярно че без ДПС правителството пада, ГЕРБ дали щяха да налеят вода в мелницата на ДПС че да ви свалят? Още повече ако излезете и кажете каква е работата - че са ви натиснали да назначавате Пеевски и сте отказали! А дори и да ви свалят - това не значи избори - всичко започва от начало...