Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски

Той настоя обаче, че е убеден в качествата на новия шеф на ДАНС
Обновена: 14 юни 2013 19:36 | 14 юни 2013 19:31,
133
Парламентът да реши за Пеевски, продума Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че евентуално преразглеждане на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е в правомощията на парламента.

На въпрос дали е убеден, че Пеевски може да се справи с ръководенето на родното ФБР, той отговори: "Нямаше да правя предложение, ако не бях убеден".

Още по темата

Във Видин министър-председателят обеща, че ще аргументира избора си за номинацията на Пеевски, щом така е поискал президентът Росен Плевнелиев.

"Щом президентът така е искал, значи ще аргументирам избора си", каза той и се обърна към журналистите с въпроса: "Защо не ми зададохте въпроса с какви аргументи предложих 17 министри и 17 зам.-министри – професионални аргументи?".

Орешарски призна, че го притеснява гражданското недоволство.

"Има случаи обаче, когато обществото ни е разделено и недоволството на една група е за сметка на други", каза той.

На въпрос дали е бил поставян въпрос или изборът на Делян Пеевски, или пада правителството, премиерът отговори: "В групата на БСП не са обсъждани такива неща".

Пламен Орешарски призова да оставим новия председател на ДАНС да си върши работата.

"Поставих му задачи, свързани с икономическата проблематика и подобряване събираемостта на приходите. Това означава и борбата с контрабандата. Притеснява ме големият размер – много по-голям от периода преди кризата", завърши премиерът.

По-рано днес заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов обяви, че няма никакъв шанс да бъде преразгледано решението за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Народното събрание се е произнесло по въпроса и това е и позицията на парламентарната ни група", добави той.

Младен Червеняков, който не участва в гласуването на кандидатурата на депутата на ДПС, също потвърди, че към настоящия етап няма вероятност за преразглеждане на решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
5
 
! Отговори
Beyonce преди 10 години
Всичките са един дол дренки:Герб,Бсп,Атака,Сдс-синове и дъщери на мутри,богаташи,бивши номенклатурници,агенти.Всичките са масони и добре слушкат Световната банка и Борда,които ги дърпат за конците.Факт е че мафиите управляват,а мафиите са държани всъщност от банките.Аман от прехода,и цялата им демоНОкрация!Имаше един истински българин,Петър Дертлиев,лидерът на БСДП,ама бързо го забравиха.Понякога имам усещането че не си е струвала борбата на Бенковски и Левски,и цялата пролята руска кръв..
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бионсе.ахахахаххах кво ми изброяваш шункари и убийци бе.Всичките в парламента,министерства,кметсва до един са свързани с партията майка БКП.Не може да ми твърдиш,че идеология развита и спонсорирана от *** е истинска или каквъто ще там.Комуниста не е човек той е интернационалист той се отрича от майка,баща,вяра,държава.Що за глупости ми твърдиш бе *** такъв
38
1
 
13
 
! Отговори
Война!!! преди 10 години
До до 27Аз съм написал какво предлагам. Предлагам да изчистим България от комунистическата мръсотия за да не ни е срам от децата ни!
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски да си събира багажа! След тоя акт на всеки е ясно какво може да се очаква от тях. Слуги на мафията!
36
1
 
34
 
! Отговори
BG преди 10 години
Този път ми мирише на революция. Член на противоконституционна партия да отговаря за сигурноста на страната ни. МАЙТАП ЛИ Е ? Вън, вън и пак вън за БСП и ДПС
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ceco tisi edinstweniq tshesten politik s teb sme.
34
2
 
11
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
започнаха да пребиват и журналисти "неудобни'. Както Огнян Стефанов преди. На къде отиваме , хора!?!?!?!?!?!?!?!?
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само една мутра може пребори друга мутра
32
5
 
4
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Всъщност - тези дето не искат Пеевски - защо не кажа защо Пеевски е демон. Чии човек е той? Кой влиза в неговия кръг? Каква икономическа власт притежават и как са я придобили? При чие правителство и с чия политическа помощ? Кога за какво е обвиняван и защо в крайна сметка е оправдаван? И още един довод защо днешното изпълнение е театър - заради откриването на Дунав мост 2 в България са и представители на ЕС... Също както гръмнаха доктора когато имаше среща на НАТО в София...
31
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Правителството са ненормални бе !Пеевски=ТВ7 - атака срещу ГЕРБ от ТВ7 - сваляне на ГЕРБ - връщане на жеста и назначаването на човек от ДПС и организираната престъпност за шеф на ДАНС (службата която трябва да се бори и срещу ислямизацията, турцизацията и икономическите структури на протурската партия, която между впрочем е ИЗВЪН ЕС !Направо е тъпо !
30
0
 
7
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Пребиха известната телевизионна водеща Люба Кулезич. Нападател, облечен в анцуг, нападна журналистката преди час пред централата на застрахователното дружество Лев инс, на бул. Борис III в столицата. Якият мъжага съборил Кулезич на земята и започнал да я рита по тялото и лицето без да отрони и дума. Тя се опитала да се защити и извикала за помощ. След секунди побойникът избягал. Помогнали и случайни минувачи. Кулезич веднага тръгнала към Пирогов да потърси спешна медицинска помощ. Още не е ясно какво е здравословното й състояние.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен. преди 10 години
До Бионсе.Бионсе,за съжаление,си много права!!!
28
0
 
6
 
! Отговори
detelina преди 10 години
АБЕ,НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СЕ ,ЧАЛНАХА,ОТ СИЛНОТО СЛЪНЦЕ ЛИ,ОТ ЩО ЛИ!?ИМАМ ИДЕЯ,ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА-НА 4-ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР-БЕЗ ПРАВО НА СВИЖДАНЕ!!!!
27
3
 
22
 
! Отговори
VALIANT преди 10 години
Голям автогол. Политическо самоубийство.Толкова ли нямше по-подходящ човек. Как не ги е срам? ГЕРП объркаха държавата, а тия ще я довършат. Какво да правим ние обикновените хора наричани избиратели, електорат, некачествен материал и т.н.? Дано им дойде акъла!!!
26
3
 
18
 
! Отговори
Бионсе. преди 10 години
Хора,не бъркайте комунистите с БСП,СДС и ГЕРБ!Това от БСП и другите"леви"(ако щете,го разбирайте и в сексуален смисъл,няма да сгрешите)партии,ако могат така да се наричат изобщо,и номенклатурниците от соц.времето не са комунисти,нито социалисти!Това са ***,***,подобие на хора!Това са мутри,престъпници,бандити.Много хора плюят комунизма,защото истинският,човешкият комунизъм никога не е бил прилаган.Истински комунисти са хора като Митка Гръбчева,Патрис Лулумба,Че Гевара.Другото са ***
25
4
 
25
 
! Отговори
бееее преди 10 години
Орешарски и като министър на финансите беше некадърник, нагъл и безочлив,и сега като министър-председател е такъв!Давах му месец-друг на това правителство да се наака,то взе,че се *** няма и месец!Евалата!!!
24
3
 
21
 
! Отговори
Война!!! преди 10 години
Очевидно трябва да се пролее кръв по улиците за да се надделее над мафията! Станишев, Местан и Сидеров трябва да си платят! Това е страната ни! Тук ще живеят децата ни! Каква държава ще им оставим?! На улицата народе! Това е война! Да си спасим държавата преди да са я убили!
23
1
 
12
 
! Отговори
Ахасфер преди 10 години
Че този екземпляр е компетентен, премиерът нямал съмнения. Само не е ясно в коя област са компетенциите му (със сигурност може да му се гласува пълно доверие при дефицит на субстанции за наторяване на бедни почви). Драги Орешарски, искам да си предложа услугите като човек компетентен, с няколко висши образования и голям опит като гастарбайтер: има крещяща нужда от министерство на българите зад граница, които Вие ще увеличите с оше няколкостотин хиляди. За съжаление нямам нужното телосложение...
22
2
 
26
 
! Отговори
g преди 10 години
По какво е специалист-по крадене на милиони и насаждане на ислямизъм ли?Няма и месец и тези станаха по-ОТВРАТИТЕЛНИ и от предишните-направо не е за вярване гадорията в която живеем!Явно с избори няма оправия-а да си купуваме или билет за чужбина или автомат!
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е*аси изфънката е това назначаниеДуми нямам