ГЕРБ поиска оставката на премиера

Не участваме в протестите, мислим вот на недоверие, каза Цачева
Обновена: 17 юни 2013 15:31 | 17 юни 2013 15:31, Камелия Цветанова
254
ГЕРБ поиска оставката на премиера
Цецка Цачева. Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски да подаде оставката си незабавно, призова от името на ГЕРБ Цецка Цачева и добави, че това се налага, защото „няма време за губене, предстоят предсрочни избори”.
 
Кабинетът на Орешарски е нелегитимен и оставането му на власт няма да успокои хората, добави тя.
 
Цачева съобщи още, че парламентарната група на бившите управляващи ще помисли дали да не иска вот на недоверие към правителството за провал в сектор „Сигурност” заради назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
 
Тя призна, че ще разчита и на депутати от БСП, които също показаха, че не са съгласни с решението Пеевски да оглави ДАНС.

„Скандален е начинът, по който беше назначен, а не избран, Пеевски. Недопустимо е по този начин да се нарушават парламентарните правила. Аз не познавам Пеевски като човек”, коментира Цачева.
 
Красимир Ципов настоя, че в биографията на Пеевски няма данни, които да показват, че той има опит да ръководи тази агенция, която вече освен аналитични, има и разследващи правомощия.

Цецка Цачева отсече, че ГЕРБ няма участие в организирането на протестите и не организира каквито и да е провокации, както твърди лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Председателят на 41-вото Народно събрание коментира, че хората излязоха спонтанно на улицата, защото не одобряват начина, по който се случват нещата в политическия живот.
 
„Стана ясно и видно, от това което наблюдаваме по площадите, че не е резултат от организирането от партийни централи, както се опитват да внушат политически лидери със своите несъстоятелни твърдения. Инсинуациите на Сидеров са несъстоятелни”, отсече Цачева.
 
Според нея хората недоволстват от „проваления модел на управление” на соцлидера Сергей Станишев.
 
Все пак Цачева призна, че в протестите има и симпатизанти на ГЕРБ, но партията няма да яха недоволството на хората. 

Депутатите от ГЕРБ ще внесат и искане за изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка с осигуряване на реда по време на протестите и бездействието на някои служители на МВР.

Още по темата
„Причината за това са грубите провокации, на които сме свидетели пред централата на „Атака”, обясни Цачева, която определи като недопустима саморазправата на някои националисти с представители на медиите.
 
След като в петък бившите управляващи поискаха свикване на Велико народно събрание, в понеделник се отказаха от тази идея.
 
Цачева мотивира решението с обстоятелството, че за това е нужно повече време, а също така е напълно ясно, че няма да се съберат нужните гласове на две-трети от депутатите в 42-рото Народно събрание, за да се вземе такова решение.
 
Въпреки това депутатите от ГЕРБ започват активна парламентарна дейност за промяна на Изборния кодекс. Този път те ще разчитат и на неправителствени организации.  „Ние сме за нови избори, но не приемаме да се проведат по сега действащия Изборен кодекс. Ако се отиде на нови избори със същите правила, конфигурацията в парламента ще е същата”, обясни Цачева.

Тя се оправда, че може би заради политическа недалновидност на предишния парламент, когато ГЕРБ имаха мнозинство, не са променили правилата, така че сега да не се налагат нови изменения.
 
Заради това сега ГЕРБ ще предложи да се състави временна комисия с участие на неправителствени организации, за да се промени кодексът.

Депутатите на Бойко Борисов ще настояват да се запишат ясно правилата, определящи методиката за отчитане на изборните резултати, подготовката за отпечатването на изборните книжа, протоколи и бюлетини да се възложи изцяло на БНБ, както и да има строга отчетност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
16
 
20
 
! Отговори
Питам де преди 10 години
ГЕРБ не ги ли погребахме на 12 май?Толкова цветя им изпратих за последно сбогом.Охарчих се много още не мога да се оправя.
186
7
 
2
 
! Отговори
do 212 преди 10 години
stiga be, te kakwo sa razli4ni
185
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само ГЕРБ, мафията БСП в затвора и Русия!
184
23
 
24
 
! Отговори
анти преди 10 години
Затвор за герберастите, ДОЖИВОТЕН!!!
183
20
 
24
 
! Отговори
ГАНЬО СИ Е ГАНЬО преди 10 години
ТОЧНО ТОВА Е ЦЕЛТА ИМ. НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСЕТИ ЧЕ Е УПОТРЕБЕН ОТ ГЕРБ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ ИМ И ОТЪРВАВАНЕ ОТ ЗАТВОРА.
182
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по некадърно управление от това на герб не е имало от 1878 година
181
5
 
17
 
! Отговори
Дядо Маркс преди 10 години
Абе българи, защо не разберете, че в България има сега само две класи - тази на експлоататорите капиталисти и вие експлоатирания до жестокост НАРОД,Жалкото е ,че народът народът е с промит мозък и не може да се определи към коя класа принадлежи и коя класа и партия да защитава, Това се използва умело от капиталистите, а ввие блеете,
180
17
 
22
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Напече слънце и ла*ната от Герб изплуваха отгоре и се разнесе голяма воня....Ами като не пуснахме водата навреме ...сега канала е запушен
179
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво направихте като бяхте на власт,ГЛАД И МИЗЕРИЯ,НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ,САМО ДПС И БСП
178
13
 
18
 
! Отговори
божейй.... преди 10 години
ква мощщна осанка на комунистическа труженичка, къф поглед/ е късоглед де/ и кава визия/ами то туй остана у българия/.. и кво каза тая?
177
15
 
28
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Аз пък искам оставката на всички герберясали. Зер хареса им да са във власта и да се упражняват над народа . Негодници." Сърбят ги задниците без власт. Сладко кокълче.
176
13
 
32
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Цецке, не така, издадохме се че не искаме да променим изборния кодекс, сега няма да можем да си печатаме бюлетинки, сега трябва да мисля друга измама
175
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не участваме в протестите" - тая лъже като дърта ***. Какво правеха Лиляна Павлова и Делян Добрев в петък, в челните редици на протестиращите?
174
12
 
20
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Това вече е комично.Не Борисов,не Цветанов, не дори Главчев имаха дупето да поискат оставка. Поиска го една ЖЕНА..е,видяхте ГЕРБ , нали?Ето това е стилът им.Също като ДС.По стила на Диков-ченгето, да слухтят,да подслушват , да докладват , но никога,честно, по мъжки,достойно.
173
13
 
28
 
! Отговори
krasos преди 10 години
"Не участваме в протестите, мислим вот на недоверие, каза Цачева" ..."що рече... " То малко снимки имаше на Д.Добрев насред митинга ,та само той ли ....
172
11
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Поискали били оставка..*** и наглеци ! НЯМА да им се размине панделата на повечето от тях, както и да се опитват да се спасят!
171
10
 
32
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Ако Пеевски остане на пост , то означава че Борисов отива автоматично в Затвора , та по добре по 200 лв на безработен да вика пред Народното Събрание от колкото в Пандиза
170
10
 
28
 
! Отговори
timi77 преди 10 години
тези от герб пък наи малко имат думата за протести оставки защото теса наи големите виновници бългрия да е на това дередже
169
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този вот само ще сплоти БСП. Ако искат наистина да мине вота, ГЕРБ трябва ги оставят да се поразцепят комунистите както са тръгнали да се цепят и тогава да искат вот недоверие, повод все ще се намери. Но ясно е, че ГЕРБ нямат сега никакво желание да управляват в тоя батак и в тая жестока криза. Предпочитат сега спокойно няколко месеца а защо не и година да си търкат меките депутатски кресла, ясно е че няма да има увеличение на доходи и нови работни места който и да управлява.
168
15
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тези от ГЕРБ НЕ СТРУВАТ ПЕТ ПАРИ И СА ПОВЕЧЕТО ***,МАФИОТИ И РАЗБОЙНИЦИ.ТЕЗИ НЕ УМЕЯТ ВЪОБЩЕ ДА УПРАВЛЯВАТ,А ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛАМТЯТ ЗА ВЛАСТ И ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПРЯМО ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНАТИ ДА СЕ МАХАТ,ТЕЗИ СА НЕВЪЗМОЖНИ.ПРЕЗ ФЕВРУАРИ БОЙКО БОРИСОВ АБДИКИРА ОТ ВЛАСТТА И СЕГА НАНОВО Я ТЪРСИ.НА КАКВО ОСНОВАНИЕ,КАТО СЕ Е ДОКАЗАЛ,ЧЕ Е НЕКАДЪРЕН И НЕ СТРУВА ЗА НИЩО.ТОЙ НЕ УМЕЕ ДА УПРАВЛЯВА,ТОЙ УМЕЕ ДА ГРАБИ И НЕ СЕ НАСИТИ,МНОГО ЛЪЖЕ И ПЛЮЕ,НО НЕ СЕ ВИЖДА СЕБЕ СИ.