ГЕРБ поиска оставката на премиера

Не участваме в протестите, мислим вот на недоверие, каза Цачева
Обновена: 17 юни 2013 15:31 | 17 юни 2013 15:31, Камелия Цветанова
254
ГЕРБ поиска оставката на премиера
Цецка Цачева. Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски да подаде оставката си незабавно, призова от името на ГЕРБ Цецка Цачева и добави, че това се налага, защото „няма време за губене, предстоят предсрочни избори”.
 
Кабинетът на Орешарски е нелегитимен и оставането му на власт няма да успокои хората, добави тя.
 
Цачева съобщи още, че парламентарната група на бившите управляващи ще помисли дали да не иска вот на недоверие към правителството за провал в сектор „Сигурност” заради назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
 
Тя призна, че ще разчита и на депутати от БСП, които също показаха, че не са съгласни с решението Пеевски да оглави ДАНС.

„Скандален е начинът, по който беше назначен, а не избран, Пеевски. Недопустимо е по този начин да се нарушават парламентарните правила. Аз не познавам Пеевски като човек”, коментира Цачева.
 
Красимир Ципов настоя, че в биографията на Пеевски няма данни, които да показват, че той има опит да ръководи тази агенция, която вече освен аналитични, има и разследващи правомощия.

Цецка Цачева отсече, че ГЕРБ няма участие в организирането на протестите и не организира каквито и да е провокации, както твърди лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Председателят на 41-вото Народно събрание коментира, че хората излязоха спонтанно на улицата, защото не одобряват начина, по който се случват нещата в политическия живот.
 
„Стана ясно и видно, от това което наблюдаваме по площадите, че не е резултат от организирането от партийни централи, както се опитват да внушат политически лидери със своите несъстоятелни твърдения. Инсинуациите на Сидеров са несъстоятелни”, отсече Цачева.
 
Според нея хората недоволстват от „проваления модел на управление” на соцлидера Сергей Станишев.
 
Все пак Цачева призна, че в протестите има и симпатизанти на ГЕРБ, но партията няма да яха недоволството на хората. 

Депутатите от ГЕРБ ще внесат и искане за изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка с осигуряване на реда по време на протестите и бездействието на някои служители на МВР.

Още по темата
„Причината за това са грубите провокации, на които сме свидетели пред централата на „Атака”, обясни Цачева, която определи като недопустима саморазправата на някои националисти с представители на медиите.
 
След като в петък бившите управляващи поискаха свикване на Велико народно събрание, в понеделник се отказаха от тази идея.
 
Цачева мотивира решението с обстоятелството, че за това е нужно повече време, а също така е напълно ясно, че няма да се съберат нужните гласове на две-трети от депутатите в 42-рото Народно събрание, за да се вземе такова решение.
 
Въпреки това депутатите от ГЕРБ започват активна парламентарна дейност за промяна на Изборния кодекс. Този път те ще разчитат и на неправителствени организации.  „Ние сме за нови избори, но не приемаме да се проведат по сега действащия Изборен кодекс. Ако се отиде на нови избори със същите правила, конфигурацията в парламента ще е същата”, обясни Цачева.

Тя се оправда, че може би заради политическа недалновидност на предишния парламент, когато ГЕРБ имаха мнозинство, не са променили правилата, така че сега да не се налагат нови изменения.
 
Заради това сега ГЕРБ ще предложи да се състави временна комисия с участие на неправителствени организации, за да се промени кодексът.

Депутатите на Бойко Борисов ще настояват да се запишат ясно правилата, определящи методиката за отчитане на изборните резултати, подготовката за отпечатването на изборните книжа, протоколи и бюлетини да се възложи изцяло на БНБ, както и да има строга отчетност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Ризова и вас искам да ви любя като г-жа Цачева!
146
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хамериканците са купили бтв. Аз пък се чудех защо Цв. Ризова вее байрака на герберастията. ЗАЩОТО ТАКА КАЗВАТ ОТ ХАМЕРИКА!ХАХАХАХАХАХА!
145
19
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 години
ГЕРБ е по-малкото зло и единствената партия, която може да стабилизира кризата в държавата! Ето Бойко подаде оставка - както пожела народа, червените бабички, псевдо-патриотите и екс-поробителите създадоха едно трагикомично подобие на правителство-със съгласието на народа! Народът е недоволен и исканово управление и какво излиза, народът не знае какво иска....за съжаление не остана качествен материал в тази държава и всичко отива на провал!
144
8
 
10
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Септемвримдааа айде да кажем че ние *** ще се оправим някак си ама мъка ми за тия хлапета дето подскачат подкукоросани от мафията ГРОБ...не ги виждам
143
12
 
9
 
! Отговори
Избори преди 10 години
Беше ясно, че това правителство няма да проработи! Мина малко повече от месец и държавата е в криза, предсрочните избори са решение на проблема, но нека забранят на българите в чужбина да гласуват, защото те нямат право да определят съдбата на държавата! Стига гласове за ДПС от Турция....Нека се проведат честни и прозрачни избори и всички да гласуват за да не се стига до нови стачки!
142
1
 
4
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
Белое солнце пустыни (Булат Окуджава - Ваше Благородие) ;)
141
4
 
7
 
! Отговори
чичовото преди 10 години
Цецка е геройшеф на парламента беше той
140
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти искаш ,ама защо от 2009г.Аз съм свидетел на целия преход.Знам както и други от моето поколение с какво разполагаше България,как умишлено се източваха предприятия да фалират,как се разваляха ТКЗС-та и се разграбваха безконтролно,как се създаваха нови финансови институции и се ограбваше допълнително народа/пирамидите/Сега богатите са богати,защото имаха информация какво ще стане предварително,теглиха кредити ,предизвикаха умишлено хиперинфлация и кредите им се стопиха и прочие.НЕКА ОТ 1989Г.
139
3
 
10
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
"Атака" беше патерица на ГЕРБ, сега стана патерица на БСП и ДПС. Тези четири партии са за ***, но не мислите преди да гласувате и стават такива извратени коалиции между ужким българска социалистическа партия, етническа партия и представяща се за националистическа партия. Това е извращение, все едно майка да забременее от сина си, 12 годишно момче да оплоди 36 годишна жена или мъж на 36 години да оплоди 12 годишно момиченце. Ето това сравнение е точно. "Атака" оплоди ДПС.
138
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От няколко дена оставам с усещането, че подлярите на БСП се опитват да вменяват чувство на вина и срам у хората ако подкрепят и харесват ГЕРБ и лидерите и .Другари, моля ви, не ми трябват 40 или 100 лева, за да мога да мисля и преценявам сама. Аз не съм била никога от вашия електорат и си *** когато ми се пърди. Не чакам сигнал.Другари, въпреки вашите свинщини ,, 1,1 милиона гласоподаватели са избрали ГЕРБ и едва ли ги е срам от това.
137
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
въпрос към протестиращите.......НИМА СМЯТАТЕ ,ЧЕ ЩЕ ДОКАРАТЕ Б.Б НА ВЛАСТ НА БЯЛ КОН..СРЕЩУ НЕГО И ПАРТИЯТА МУ Е ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАЛИТРА.......Е ДА--САМО Я.Я Е С НЕГО .НО ЗАЩО ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС..ЕДНИ НОВИ ИЗБОРИ ОЗНАЧАВАТ ПО-ГОЛЯМ ГЛАД И МИЗЕРИЯ..МОЖЕ БИ ВИЕ СТЕ ПАРАЛИИ..МОЖЕ БИ..А ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ КАТО ВАС ЛИ СА....А ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАХТЕ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ...ВИЕ ГО ИЗБРАХТЕ...ТОЙ КАКЪВ Е....НЯМА ДА ИМА ОТГОВОР....НИКОГА БОКО ,НИКОГА ФАШИЗЪМ!!!!
136
1
 
10
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До г-н ТауСъединението прави силата...ама на кой да му дойде на акъла!
135
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този травестит на снимката, заедно с Яне щели да водят гей парада !Ха честито на ГЕРБ.
134
7
 
25
 
! Отговори
от трън та на глог преди 10 години
Не мерси - още 4 години не мога да изкарам с тези доходи. Поне тези ще бъдат по-щедри...
133
1
 
15
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Никога повече ГЕРБгербери всъщност няма,както няма нито жълти нито оранжеви на сини квадратчета нито ***-сини всички сме от едната страна на барикадата защото страната в която живеем има нужда от всичките си синове и дъщери...всичко друго е манипулация
132
4
 
13
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Кой е по-по-най-ГЕРБ или БСП? Надявам се вече да сте разбрали, че и двете партии не стават и са един дол дренки, само си разменят обвинения (присмял се Хърбел на Щърбел). А атака е етническа партия и може да се конкурира с ДПС и партията на Касим дал за привличане на турски гласове от България и Турция.
131
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецке, *** много си грозна ***, плашиш децата, когато те видят казват "това е Баба Яга" !Ами *** на доктор, да те поразрежат, па да те напълнят с имплантанти, силикон, та поне малко да заприличаш на човек.То само кокал да се иска не става, трябва и нещо полезно за България да се свърши а не само да ходиш по гюзмета с най-луксозни самолети, които бедния българин да ти плаща ...
130
5
 
19
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Ех колко по-добре щеше да е ДПС да е опозиция , а останалите депутатите да подкрепят правителството по свое усмотрение , а не по партиина заръка. Сигурен съм , че половината гербери щяха да подкрепят БСП и нямаше да се стигне до турско изнасилване !!!
129
4
 
24
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Абе,нагла ***-не ти ли е ясно че и вас не иска народа?Какъв вот,какво недоверие?
128
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ааа, не! Това, че протестираме, не значи, че пак искаме Цецките!