Кеф ти Рилски езера, кеф ти Паламара. Екзотика от Авиоотряда

Предложенията за изслушване в парламентарната комисия стигнаха до Преслава
Обновена: 19 юни 2013 07:22 | 18 юни 2013 20:32, Веселина Йорданова
123
Кеф ти Рилски езера, кеф ти Паламара. Екзотика от Авиоотряда
Снимка: архив, Булфото

По екзотични маршрути летял правителственият „Авиоотряд 28“ по време на управлението на ГЕРБ, стана ясно на заседанието на временната парламентарна комисия.

Сред тях са София – Рилски езера, София – Шумен (Паламара), София – ловни стопанства и др.
Авиоотрядът е изпратил до комисията справка за всички извършени полети в периода август 2009 - март 2013.
Председателят на комисията Венцислав Лаков уточни, че в справката са посочени всички полети по дати и като време, но липсват списъците на хората, които са летели.

Още по темата

Според Рамадан Аталай от ДПС трябва да се постави по-остро въпросът със списъка на лицата към съответните институции. Може би към НСО, която следи кой се качва в самолета, предложи той, цитиран от "Фокус". Временната парламентарна комисия е изпратила 21 писма с искане за информация за полетите до различни институции. Досега отговори са получени от Министерството на финансите, от главния секретар на Народното събрание, от Министерството на земеделието и храните.

От НСО чрез секретната служба на парламента е получено уточняващо писмо с въпроси, които комисията смята да разгледа  на закрито заседание. На следващите заседания комисията ще изслуша директора на отряда, началника на отбраната и началника на НСО и др.

Рамадан Аталай поиска да бъдат изслушани бившият премиер Бойко Борисов и бившият транспортен министър Ивайло Московски. Московски, който освен депутат от ГЕРБ е и член на комисията, заяви, че по времето, когато беше министър, авиоотрядът не е бил на разпореждане на транспортното министерство.

„Аз съм на разположение, г-н Борисов също”, каза той. В отговор Московски предложи комисията да изслуша настоящия вицепремиер Зинаида Златанова, която присъствала в голяма част от полетите.

„На същото основание можем да поканим и певицата Преслава”, коментира председателят на комисията Венцислав Лаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Екзотика до Шумен?А гей станишев с любовницата си *** за 2 млн лева до Виетнам, излегнати на плажа с мазна гейска усмивка на лицето? О не, това е преди август 2009, така че не подлежи на прокурорска проверка... Оставка *** масонска! и ти и всичките ти аверчета от масонската ложа- гоце, гергов, ибриков и пеевски, все отбор юнаци!
96
4
 
7
 
! Отговори
eeha преди 10 години
БСП и ДПС да не ни разсейват ами да подават оставка!
95
3
 
5
 
! Отговори
до конспиртолог преди 10 години
с хеликоптер бе
94
7
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Може би са злоупотребили, но все пак се чу че го използваха и за добри цели - спасяване на пострадали, извозване на тежко болно дете и т.н За предишнште да сте чули нещо подобно ?!
93
0
 
4
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Съюзът на работодателите в България обвинява транспортнотоведомство, че води война срещу коректните превозвачи. СРБ настоява Сергей Георгиев, директор на агенция "Автомобилна администрация", да бъде уволнен, а от зам.-министър Любомил Иванов да бъде потърсена отговорност.
92
0
 
3
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Юли 2003Зам.-министърът на транспорта Любомил Иванов подписва заповед, с която прекратява общия лиценз за международни пътнически превози на Карат - С" и "Евролайнс България Евробус". Събитията са доста неочаквани. "Карат - С" е отличник в бранша. Печели конкурса на АЕБТРИ (Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата) за Превозвач на годината през 2001 и през 2002. Основен конкурент на Карат е "Ивкони" ООД.
91
0
 
3
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Януари 2001Фирмите за международни автомобилни превози "Евролайнс", "Юнион трейд" и "Ивкони - Ивайло Константинов" са санкционирани заради нарушения. Властите на Германия и Испания са подали сигнали срещу тях. Проверки на ДАИ (Държавната автомобилна инспекция) установили, че превозвачите пускат автобуси без разрешителни, преотстъпват лицензи, съчетават редовните линии със случайни превози, не спазват разписанията.Март 2003В Ивкони влиза като съдружник Ревин Аталай, син на д
90
0
 
6
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Рамадан Аталай от ДПС има личен интерес от промените в Закона за автомобилните превози. При обсъждането на новите текстове Васил Паница от ДСБ настоя Рамадан Аталай да декларира дали няма да почерпи облаги от промените. Рамадан Аталай се спаси от неудобните обяснения, като избяга от пленарната зала. И мнозинството му спести конфуза, като отхвърли предложението на ДСБ човекът на Доган да бъде поканен да декларира има ли изгода от законовите промени.
89
0
 
17
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
Най-тъжното е, че 23 години всички се държаха така, че все едно България им е бащиния, а народа да го духа!
88
4
 
2
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Тоя го е яд, че не са пътували с неговите автобуси.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фирмата на депутата от ДПС Рамадан Аталай "Юнион Ивкони" поиска 50 процента от акциите на дружество "Тролейбусен транспорт". Дружеството е един от най-големите автобусни превозвачи в страната. Чрез дъщерната си фирма "Транспорт инвестмънт" компанията на Аталай внесе инвестиционно предложение в общината. От дружеството искат да закупят половината от акциите на "Тролейбусен". Аталай участва в "Юнион Ивкони" чрез своя син Ревин, който движи нещата в дружеството.
86
7
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Много сте залухани, и аз щях да летя навсякъде, а вие сте някакви мишоци, които сте и нърдове на всичкото отгоре!
85
8
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До ХиенатаНе знам дали е бил правителственият но кой иначе може да каца там.--------------- Всеки може. Отиваш, плащаш си и те возят. Те иначе не могат да си направят минималните часове за пилотски лиценз. Много певци ги наемат, за да си снимат клипове.
84
3
 
9
 
! Отговори
er преди 10 години
що да сме нагли!!!???от мен кат се чуди как да извърти закона и да ме глоби ,пишат вишове само на коли с друга регистрация да не ти е изгодно да обжалваш а бб със вертолет ще ми литка пак с моите парици и на протестите да се напомни на полицаите ,че от нашите данъците се хранят-храни куче да те лае ,изберете ме за министър и 50% ще съкратя ядящата пари безполезна полиция
83
0
 
8
 
! Отговори
Хиената преди 10 години
Но сега като се загледах в снимката хеликоптерът е Agusta A 109 E , какъвто е единият от тези на отряд 28.
82
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Гоце с кой отряд летеше за лов на архари.
81
1
 
15
 
! Отговори
Хиената преди 10 години
Аз лично съм снимал хеликоптер пред хижа Рилски езера. Не знам дали е бил правителственият но кой иначе може да каца там. Датата е 8.11.2010г. Хеликоптера беше бял с надпис MOGUL.
80
1
 
31
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
До 96 ........ей зa товa бaце сме нa тоя хaл......очaквaл си повече . Вече 5000 левa зa.полет не ти е проблем. A отношението че товa им е бaщиния....a морaлa къде сa. Товa е отношение и към теб приятелю. Дaтскa министъркa я съдихa зa няколко хияди еврa .....и я осъдихa. Тaкa се прaви демокрaция. A предните кaто много сa крaли кой е в зaтворa или осъден......3,5 години Герб имaхa цялaтa влaст.
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 96Не е така, един летателен час само на един от хеликоптерите е над 5 хил. лв. Като това не включва обслужване и амортизация на машината.А онези огромните злоупотреби винаги ще останат в сянка и пак казвам без значение правителството
78
6
 
9
 
! Отговори
antubis преди 10 години
Че на тези места има ли летища?