Воаяжите на "Бистришките тигри" политат към прокуратурата

Лаков: Нищо тренировъчно няма в превозването на тялото на премиера
Обновена: 13 юни 2013 15:11 | 12 юни 2013 17:30,
155
Воаяжите на "Бистришките тигри" политат към прокуратурата
Снимка: архив, Reuters

Депутатът от “Атака“ Венцислав Лаков ще внесе сигнал до прокуратурата за прословутия полет на отбора на "Бистришките тигри" с правителствения самолет.

Това стана ясно на днешното първо заседание на временната комисия, която ще разследва полетите на „Авиоотряд“ 28 по време на управлението на Бойко Борисов, на която Лаков е председател.

Според Лаков няма основание да се извърши такъв полет, освен това заявката за него е направена три дни след като той е осъществен.

По негови думи в самолета на отряда са се возели хора, които принципно не би трябвало да бъдат превозвани от „Авиоотряд“ 28.

Полети се правят по предварителна заявка, а тук става дума за следварителна, заяви Лаков.

Припомняме, че скандалът с правителствените полети избухна, след като стана ясно, че два футболни клуба – „Витоша Бистрица“ и „Чавдар Етрополе“, са летели до Варна, за да играят приятелски мач. „Чавдар Етрополе“ е собственост на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е картотекиран във Витоша Бистрица, известен като Бистришките тигри.

Още по темата

Лаков до последно не бил запознат с оставката на генералния директор на правителствения „Авиоотряд“ 28 кап. Пенчо Пенчев, която той подаде по-рано днес.

В последната секунда научавам за тази оставка, заяви Лаков. Той поиска първо да се запознае с мотивите и тогава да коментира.

Лаков отговори и на днешното изявление на експремиера Бойко Борисов, който завел дела срещу него и лидера на “Атака“ Волен Сидеров.

„Нека да опита. Той според мен цели да отклони общественото внимание от случая с неговия вицепремиер, заяви Лаков, като добави, че никъде не е споменавал името на бившия премиер.

Днес Борисов обяви, че ще вземе от Лаков и Сидеров  “купища пари“, които ще качи в чували и ще ги даде на бедните. Лаков иронично заяви, че на него пък му е интересно откъде Борисов финансира исковете, които завежда.

Председателят на комисията обясни още, че Борисов не е взел първата си заплата като депутат.
Доколкото знам, той даряваше доходите си като премиер за сираци, заяви Лаков.

Депутатът определи като “изключително цинично“ изявлението на Борисов, че полетите му помагали на екипа на самолетите и хеликоптерите да натрупват летателни часове. Те трябва да тренират различни специфични техники, нищо тренировъчно и полезно не е превозването на тялото на министър-председателя, заяви Лаков като допълни, че един летателен час на “Кугър“ според специалисти струва 5800 евро.

Временната комисия, която ще разследва полетите на “Авиоотряд 28“, ще задава много въпроси до много институции. Това стана ясно на днешното й първо заседание. Председателят на парламентарната комисия Венцислав Лаков от “Атака“ предложи да бъдат изпратени запитвания до Министерския съвет, който се явява пряк ръководител на авиоотряда, НСО, Министерство на отбраната, самия Авиоотряд 28, Министерство на външните работи, Министерство на земеделието.

Данни ще бъдат изискани и от летище София, Гранична полиция, Агенция Митници, както и Министерство на транспорта, тъй като за известно време „Авиоотрпяд“ 28 е бил на подчинение на това ведомство.

С лека усмивка Лаков предложи да се изиска и информация от футболен клуб „Чавдар Етрополе“ и „Витоша Бистрица“, както и от БФС.

Основният спор на днешното заседание на комисията, в която участват депутатите от ГЕРБ Владислав Горанов и Ивайло Московски, от БСП – Антон Кутев и Жельо Бойчев, от ДПС – Рамадан Аталай и Йордан Цонев, а от “Атака“ - председателят Венцислав Лаков и Маргарита Николова, беше за обхвата на комисията.

И двамата представители на ГЕРБ поискаха да се направи справка и за полетите на тройната коалиция, но предложението им срещна стена – всички останали обясниха, че така комисията ще излезе от обхвата си, тъй като в самото й наименование е записано, че тя ще разглежда периода август 2009 година – март 2013 година.

Горанов беше обвинен в политиканстване, но това го накара да направи историческа справка – защо „Авиоотряд“ 28 се казва така.

„Авиоотряд“ 28 се нарича така, защото е създаден 28 години след социалистическата революция от 1944 година, обясни Горанов. Той допълни, че ако се спазва логиката, сега авиоотрядът трябва да бъде прекръстен.

„Примерно да го наречем „Авиоотряд Бистрица“, иронично му отговори Антон Кутев.

В самото разположение на присъстващите депутати в зала “Изток“ се видя разделението в комисията. От едната страна самотно бяха седнали представителите на ГЕРБ, а от другата – всички останали.

Някакъв невероятен спор предизвика решението кога да бъдат провеждани заседанията на комисията – вторник 14.30, което предизвика недоволството на ГЕРБ, които тогава имат заседание на ПГ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега разбирам защо Боко е бесен и ходи мрачен дори на рождения си ден - отива нов сигнал до прокуратурата за делата му като премиер...
101
1
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Елитна компаньонка на име Мария е отровила Мишо Бирата, за да бъде симулиран инфаркт. Въпросната Мария и друг път била ползвана за "специални" поръчки от криминални структури, свързани с Цветан Цветанов и ГЕРБ, намекват ченгета. Убийството не би могло да бъде извършено без помощ на хотела на Валентин Златев, известен като най-близкия олигарх до Бойко Борисов.
100
2
 
4
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
До voidБраво бе! Ама ти наистина ли си вярваш! Значи едно министерство ще наеме самолетите и ще плати на друго министерство, на което му е скъпо! Чии са парите на министерствата - държавни! Така ли безогледно се харчат държавни пари?!?! В какви случаи може да се ползват военни самолети???? Във всеки случай не като въздушно такси!
99
2
 
5
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
До voidБраво бе! Ама ти наистина ли си вярваш! Значи едно министерство ще наеме самолетите и ще плати на друго министерство, на което му е скъпо! Чии са парите на министерствата - държавни! Така ли безогледно се харчат държавни пари?!?! В какви случаи може да се ползват военни самолети???? Във всеки случай не като въздушно такси!
98
0
 
6
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
До void 115 Ти недей да лъжеш. Не е пътнически превозвач, който да може да бъде нает от всяко лице, а такъв който извършва полети със специално предназначение и полети за нуждите на държавната администрация.
97
6
 
3
 
! Отговори
void преди 10 години
И едно допълнение - за да не се поврежда един турбореактивен самолет, той трябва да лети минимум 16 часа а агрегатите му да са включени минимум 20 часа на денонощие. Пилотите трябва да летят около 4 дни в седмицата за да си съберат минимума летателни часове. Министерството не може да плати всичко това, защото ще ви се завие свят ако чуете цифрата. Затова е предвидено самолетите да могат да бъдат наемани по официалния път като се заплати ползването им. Ама ние тук си лаем, ей така - от злоба...
96
4
 
3
 
! Отговори
void преди 10 години
Пълен цирк тая тема - пишат хора които не знаят нито какво е Авиоотряд 28, нито са чели правилника на тази служба, нито разбират нещо от самолети и пилоти. Това е лицензиран пътнически превозвач и може да бъде нает от всяко частно лице. За целта се пише молба до министъра на транспорта. Полетът на "тигрите" е платен от БФС, пусната е молба, какво е ограбено в случая? С отряда са летели Левски, ЦСКА, волейболисти, тенесисти, руски туристи и кой ли не. И това е добре, защото иначе плаща народът.
95
1
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Зам. главният прокурор Ася Петрова е тайната любовница на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. След сърдечната им връзка, кариерата на Ася полетя като ракета. За да я поощри Цецо я взе и на 3-седмична командировка в Щатите. И в момента Ася Петрова продължава да е вярна на Цецо, въпреки че той падна от власт и ще стане обвиняем. Интересно дали властолюбивата прокурорка ще носи портокали на Цецо, ако магистратите го вкарат зад решетките. И бистришкия тигър- в съда!
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политиците от БСП, НДСВ, АТАКА и ГЕРБ никога не са желали да построят АЕЦ Белене, единствено са ламтяли да прибират тлъсти комисионни и рушвети.
93
2
 
11
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Ще започна отзад напред. Първо, ако трябва да "върнат" някакви пари, те няма да са 5-10 хил. лв., тъй като само един час полет струва 4500 . Оказа се, че са похарчени 3 000 000 лв., за въздушно "такси" на ББ.Второ, ако някой трябва да плаща нещо във връзка с АЕЦ Белене, това е ГЕРБ, защото ако не бяха спрели изпълнението на обекта, сега не трябваше да плащаме близо един милиард санкция. Те направиха невъзможно и "довършването" на обекта, защото забавянето му с 3 години, увеличи цената с пъти.
92
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това добре.Но кога ще полетят към съшата прокуратура юнаците ,изхарчили 1,3 млрд лв за АЕЦБелене,подобните от задгранични дружества-днешни известни комуно-богаташи,тези кото изядоха пенсионния фонд,тези които направиха прекрасната приватизация и ги назначиха за милионери?Майната му на авиоотряда-ще върнат тан 5-10 000 лв/Мутафчиев-артиста,дето го спасиха и той ли ше плаща за спасяването си или гасенето на пожарите?-но кой ще плаща откраднатите МИЛИАРДИ!?
91
2
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
До Анонимен 97 Вземи списъка на личния състав на ЛЕГИОНА и провери колко от тези *** не са ходили в казармата и специално Цезаря от Ямбол . Накарай ги на един тест - да вземат килимчето поне на един правещ се на правоверен пред джамията в София . А твоя политик досега защищава само субсидията ,чрез която се прави на силен !
90
1
 
6
 
! Отговори
Ciganiski преди 10 години
Abe Boko pravi usluga na pilotite be nqmat letatelni chasove. A prostite *** koito glasuvaha za nego nqma kakvo da qdut mai :)
89
10
 
6
 
! Отговори
red преди 10 години
Айде от тройната пък да разкажат защо наемат самолетите на авиоотряда през авиокомпанията на Цеко Минев, а не ги закупиха директно от Еърбъс!
88
6
 
16
 
! Отговори
АЪ преди 10 години
Първо Цвоко после Боко...
87
6
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
ку тев, ку тев, ку тев, ку тев, ку тев, ку тевкефи ме тоя пич и това си е
86
16
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Господ е съберач, както казват старите хора. Хвани Волен, удари Луков да падне Шопов - най-ярко изявените предатели на България в 21 век -жадни само за пари- НАРОДЕ, НЕ ГИ СЛУШАЙ КАКВО ГОВОРЯТ, ВИЖТЕ ГИ КАКВО ПРАВЯТ! ТЕ СА КОМУНИСТИЧЕСКО-ТУРСКИ ***! ЗАЩО НЕ КАЖАТ, ТЕЗИ ТРИМАТА, ЗА КОЛКО МИЛИОНА СИ ПРОДАДОХА ГЛАСА НА БСП-ДПС! НАДДАВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ 10 МИЛИОНА, НО НЕ РАЗБРАХМЕ НА КОЛКО Е СВЪРШИЛО.
85
0
 
1
 
! Отговори
анонинем преди 10 години
Групата на седемте онлайнери
84
3
 
27
 
! Отговори
до jamiro 92 преди 10 години
Ти вземи го научи първо българския, пък след това реви срещу другите езици! И поправка в закона, засягащ тютюнопушенето още няма ;) Много ревете сега, ама ГЕРБ като се занимаваха с циркове първите шест месеца, онанирахте на ликовете на пожарникарчето и физкултурничето...
83
4
 
31
 
! Отговори
до 99 и 101 преди 10 години
Ми вземете помогнете на пилотите! Дайте им графика си за пътувания и селски мачлета, та да не си изгубят лицензите! Вие, герберите, защо си мислите, че останалите са прости и слепи като вас???