Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев

И двамата видяха близки позиции с ДСБ
23 юни 2013 18:10,
156
Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев
Борисов също търси път към десните. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ”Движение България на гражданите” Меглена Кунева протегнаха ръка към Радан Кънев, който днес застана начело на ДСБ. Кунева и Борисов и изпратиха поздравителни писма до новия председател на тъмносините.

”Вие поемате политическото лидерство в труден за десните партии момент. Трудности, които разбираме и споделяме през нашия политически опит. Трябва да намерим смисъла на широката и искрена дясната представителност на хората, които отхвърлят политическата неискреност и сивите коалиции”, се казва в поздравителното писмо на Кунева.

Тя обяснява, че позициите на ДБГ по отношение на политическия картел, видимо съвпадат с изразените позиции на ДСБ, с които имат „обща нетърпимост към задкулисното влияния на олигархичните бизнес кръгове и към подмяната на волята на българските избиратели”.

”Като отчитаме това, а също и факта, че резултатите от последните избори, налагат по естествен начин  двете партии за отговорна алтернатива на партиите в парламента се надяваме във Ваше лице да открием партньор за осмисляне пътя към изграждането на не само автентична, но и силна дясна платформа в България”, завършва Кунева.

В писмото на Борисов пък се посочва, че той и партията му желаят успех на Кънев, „защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство”.

Надявам се занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма. В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различнията си. Уверен съм, че в името на демокрацията, трябва да намерим път към по-добър диалог между нашите две формации”, се казва още в писмото на Борисов.  Според него такива са и очакванията на всички десномислещи хора в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева нали си даде оставката и вече трябва да я няма,защо още чуваме името и?!
115
3
 
15
 
! Отговори
Rapti преди 10 години
Кунева няма абсолютно никакво право да се обажда за каквото и да било в тази държава, след всичките мизерии, които и направо като главен преговарящ по времето на Царя. Вън такива като Кунева от държавата, вън!
114
5
 
16
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Меглена Кунева е поредният национален предател, който явно вече се е съюзил с Бойко Борисов да иска връщането на костовистите в народното събрание. Кунева ни предаде на европейските интереси и именно заради нея сега нямаме развита атомна енергетика.
113
12
 
9
 
! Отговори
123 преди 10 години
САМО С ОБЕДИНЕНИЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗГОНЯТ ОТ ВЛАСТТА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ТУРСКИТЕ ЕНИЧАРИ И ЛУДИТЕ ***
112
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*Кунева и Борисов протягат ръка на Радан Кънев* - ХВАНИ ЕДИНИЯ, ЧЕ УДАРИ ДРУГИЯ !
111
5
 
26
 
! Отговори
681 преди 10 години
"Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев"Това не се ли нарича ЛИЦЕМЕРИЕ?
110
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези от снимката протегнат ли ти ръка,пазете си гърлото,работното място,собствения бизнес и джобовете.
109
9
 
10
 
! Отговори
12345678 преди 10 години
синя българия? това някакъв майтап ли е? ако някои от надъханите тук още не разбрал, такова животно вече няма много отдавна. на изборите за сдс дсб и другите десни формации гласуваха само семействата и роднините на техните членове. това животно отдавна е в кома и скоро ще му изключат командното дишане, като приематзакона за субсидиите на партиите които не очастват в управлението. никой не вярва в синята идея защото такава нямаше. имаше едни хора в сини дрехи, които разпродадоха страната без пари
108
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само че Борисов протяга ръка към шията му.
107
5
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Много трябва да са закъсали Г-отборът (ГРОБ) и Д-отборът (Куневица) на БСП, та да търсят подкрепа от тъмно сините, щом Костов се оттегли.Обаче не е достатъчно да си го преместиш от левия в десния крачол, за да станеш "десен" (случаят ***), или да се люшнеш в дясно, след като досега си се въртял вляво (случаят Кунева).Още повече, че и пеленачетата вече разбраха, че БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, Атака, РЗС и т.н. са глави и глвички на ВСЕ СЪЩАТА ЧЕРВЕНА ХИДРА.От която все още не можем да се отървем.
106
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMA STE TAPI , GLYPOSTI PISHETE.
105
8
 
15
 
! Отговори
Карнобатман преди 10 години
Вижте чичкото зад Боко - по-смешен гавазин не бях вижда!!! Ха-ха-ха!Тиквуня май е напълнил памперса от шубе!
104
9
 
4
 
! Отговори
Карнобатман преди 10 години
*** да го лапат сополив.
103
7
 
11
 
! Отговори
Ани преди 10 години
До 108Какви антикомунисти???Кунева и Бойко антикомунисти? Първо не знам комунисти да са на власт,Бсп нама нищо общо вече с комунизма.Второ, до колкото ми е известно и двамата "десни" са бивши членове на БКП.Какви леви, какви десни бе хора?Няма такова нещо в България?
102
6
 
8
 
! Отговори
до 112 преди 10 години
То пък в САЩ има една демокрация, пази Боже...24 години реват как са лежали в Белене, а дума не обелват за Гуантанамо!
101
8
 
18
 
! Отговори
azz преди 10 години
Бойко, марш от дясното.ДСБ и Бг на гражданите звучи по-сериозно.Да видим.
100
0
 
4
 
! Отговори
bvb До 63 Петрова преди 10 години
Можеш ли да караш автомобил без да държиш волана и да натискаш *** ( дори и да е с дистанционно пак е същото ). Народа ( протестиращите ) да създадат партия на демократичен принцип а не на лидерски. Всяко решение за водене на политика и всяка кандидатура за какъвто и да е пост да става след гласуване от хората които членуват в тази партия. Без лидери. В момента по начинът по който се управляват партиите се управлява и държавата ( тоталитарно ).
99
19
 
4
 
! Отговори
хаха преди 10 години
предпочитам комунизъм като в Китай отколкото демокрация като в САЩ...
98
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Кънев,Съвсем доскоро тези "подадени" ръце УДУШИХА Синята Коалиция и надежда,а сега уж се подават за партньорство?Много много внимателно с подобни субекти,и винаги с едно наум!Успех желая от сърце!
97
3
 
16
 
! Отговори
антикомунист преди 10 години
Борисов, ако се беше вслушал в комунистите преди четири години, които казаха : "Гласуваш за Борисов-получаваш Костов", сега нямаше да имаш тези проблеми и ние нямаше да сме на протести,а щяхме да си гледаме ваканцията ...