Цветанов пак се отказа от имунитета си

Поводът е новото разследване срещу бившия МВР шеф
Обновена: 27 юни 2013 10:44 | 27 юни 2013 10:00, Красимир Ангелов
29
Цветанов пак се отказа от имунитета си
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е внесъл в Народното събрание заявление за отказване от депутатския си имунитет по второто искане на прокуратурата.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че на 24 юни е постъпило искане от главния прокурор Сотир Цацаров за даване на разрешение от Народното събрание за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветан Генчев Цветанов. Искането е класифицирано с гриф на сигурност – секретно.

На 25 юни в Народното събрание е постъпило заявление от Цветанов, с което той изразява писменото си съгласие за снемане на имунитета му като народен представител. На 25 юни изпратих на главния прокурор писмо, с което го уведомих за постъпилото заявление, заяви Миков.

Още по темата

Преди три дни от държавното обвинение съобщиха, че са събрани достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства при разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново), въпреки че е имало решение на председателя на Окръжния съд – Велико Търново.

Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи по-късно пред журналисти, че до 15-20 дни обвинителният акт срещу Цветан Цветанов във връзка с разследванията срещу Станимир Флоров ще бъде в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
26
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
лавният прокурор ще поиска имунитета на депутата от ДПС Щерьо Щерев, предаде репортер на Агенция Фокус. В началото на следващата седмица, най-вероятно в понеделник или вторник, ще внеса искане в Народното събрание за снемане на имунитета на още един народен представител. Това ще бъде Щерьо Щерев, народен представител от ПП Движение за права и свободи. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Обвиненията касаят пране на пари, финансови престъпления и най-общо са свързани с незаконни трансфери на голямо количество средства с неизяснен произход в чужбина, каза Цацаров.
6
9
 
34
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
До ГЕРБ УРАДА влиза - ако е виновен там му е мястото. Но тия *** от АтакаБспДпс - също няма да стоят в парламента! По гнусен парламент от този не сме имали! Начело с природното недоразумение - Волен СубСидеров!
5
8
 
16
 
! Отговори
Цецо с големите уши преди 10 години
Искам да кажа, че ще си подслушвам когото си искам когато си искам и компроматите ще ги давам на който си искам. Който не е доволен да ме хване за големите .... уши
4
13
 
20
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
румана желева - съпуга на човек от ДСЛиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко съща
3
18
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Абе *** такава, протестирайте, че ако до една седмица не падне парламента вожда Цецо ще влезе в панделата!
2
18
 
27
 
! Отговори
:( преди 10 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ БСП,ДПС И АТАКА СА В ПАРЛАМЕНТА СЕГА И ТВОРЯТ ЗАКОНИ КОИТО ДА ГИ ОБСЛУЖВАТ И ДА ДООКРАДЯТ СТРАНАТА НИ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ
1
16
 
35
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.