Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета

"Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал"
24 юни 2013 16:45,
103
Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета
Цветан Цветанов готов да си даде имунитета за втори път. Снимка: архив, БТА

Готов съм да се откажа от имунитета си на народен представител, заяви пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път имунитета на Цветан Цветанов.

Прокуратурата е събрала достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров, посочиха от държавното обвинение.

Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства при разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) , въпреки че е имало решение на председателя на Окръжния съд – Велико Търново.

Още по темата
Бившият вътрешен министър разбрал от медиите, че има второ искане за снемане на имунитета му.  Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.

Той каза, че не може да си спомни конкретния случай, заради който прокуратурата отново иска имунитета му.
Когато се докладват исканията за прилагане на СРС-та, директорът на СДОТО заедно с главния секретар започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат тези СРС-та”, обясни Цветанов.

Има случаи, когато повторно прилагане на СРС преминава над законно установения срок от 180 дни и тогава независимо, че има всички разрешения, ние пишем, че не е възможно, обясни Цветанов.

Той заяви, че по тази логика на всички министри или окръжни съдии, които са писали "не" на искане за прилагане на СРС-та, трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност. 

„Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал, но трябва да видя дали действително е входирано в парламента, а да не изпадаме в ситуацията от миналия път“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
реалист преди 10 години
До прокурор-пенсионерзначи само герб са чиста вода ненапита-да не сте и вие от тези дето се" нагушиха"на държавна служба,като разследваха невинни и ги оплюваха по всевъзможни начини,а след това прекратяваха следствието"по липса на доказателства",без да споменават взетите десетки хиляди"джобни"...
93
0
 
2
 
! Отговори
plamen.bania преди 10 години
Петров се е заканил че ще го прати при Свети Петър.Те за това с Бойко се наакаха от страх
92
0
 
3
 
! Отговори
барутчия преди 10 години
СРС е ползвал най-вече за лични нужди.Алексей Петров е мушкал жена му,за това го вкара в ареста.Как няма да го вкара като тя е била единствена та му жена през целия му живот...
91
1
 
2
 
! Отговори
Сатаната преди 10 години
Цецкоооо, баткааа, не си безсмъртен.....не предизвиквай съдбата си......да си жив и здрав де.
90
0
 
4
 
! Отговори
Koko преди 10 години
Ами подай го най-накрая. Стига само дрънка
89
0
 
4
 
! Отговори
DO 94 преди 10 години
LKAKAVA AKCIQ BE ***, TA TOZI GIBON ZA 4 GODINI 6TO HORA RAZPLAKA, KOLKO PARI IZNESE I KOLKO BIZBESA ZATRI TEPURVA 6TE IZLIZA. TOVA E EDIN OT SATRAPITE V NA6ATA ISTORIA KOITO SI BE POMISLIL, 4E E BOG, A HORATA PLEBEI, KAKVO STANA A AKCIITE MU? NITO EDNA NE ZAVUR6I S DELO. SEGA DA PLA6TA, DA LEJI V ZATVORA I DA VURNE STOTICITE MILIONI DETO E IZNESUL S BOSA MU BUDA - B.BORISOV, DA NU SE IZZEME IMU6TESTVOTO, DA SE IZCELQT JENA MU I DECATA I RODATA DETO GO KREPI!!!
88
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре организираната акция с/у Цветанов продължава, Не го защитавам,но вече е много очевадно,че са се заели със съсипването и тоталното му очерняне.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
slusha-podslushval-oslushvalkakvo vsstnost e pravil Ceco?edno e sigurno: izpolzval e SRSetata za 4astni uslugi. Vazelin Marinov ima zapis na zana si s kogo, koga i kolko pata e zaputila hurkata na izvanzemnite, koi mu gi dade? cecko mu gi dade tezi zapisi.nosi se treto obvinenie: 1- kilarte, 2 za korumpiranite i 3 za ***
86
3
 
14
 
! Отговори
Цецо е наглецо преди 10 години
Цецо наглецо е мн добър в обещанията,и той като Боко,като обещават се пише по всички медии,като уж подигат обвинения на престъпници се пише по всички медии,а когато ги пускат,никъде не се пише,сега когато наглецо не си изпълни обещанието,за това нищо не се казва,иначе е мн силен на думи,нагляр такъв,трябваше мн отдавна да е свалил имунитета си,най-големия нагляр е тоя.
85
4
 
12
 
! Отговори
Нагъл ли еСпоредВас? преди 10 години
Тоя нагъл *** кога най-накрая ще си даде имунитета ?!?
84
22
 
11
 
! Отговори
искрен преди 10 години
Г-н Цветанов, народа е с вас!!Пълна подкрепа за Цветанов!
83
7
 
14
 
! Отговори
SS преди 10 години
"Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал"- А вазелинче за затвора приготви ли си?
82
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако тоя го вкарат в пандиза се връщам в България и я признавам за най демократичната в Европа.
81
1
 
12
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Значи неможе да си нещо повиче от гражданина на българия защо депутатите ще имат имунитет
80
20
 
23
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Може ли да запитам защо не се иска имунитета на Мая Манолова и Станишев за манипулациите на вота, които извършиха в предизборния ден?
79
9
 
13
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До злодейЮжната дъга е с три платна и с 8 ленти и през километър има мостове и кръгови на две нива, *** с ***. Отдолу има магистрална канализация.
78
5
 
19
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Цецо е железен! Нищо не може да го сломи! И след 10 год.в панделата,пак ще си е същия-безподобен,уникален,нагъл и с много умен поглед!
77
3
 
25
 
! Отговори
PD преди 10 години
Стига с този Цветанов. Прокуратурата вместо да ни занимава през медиите с буря в чаша вода, да отговори най накрая какво стана с проверките в ЕРП -тата. То бяха 20 и колко си прокурора, данъчни и не съм чул смислен отговор. И за намерените бюлетини, още няма смислено обяснение. Семерджиев къде се покри, нима е по малко виновен за ситуацията с високите сметки. Не вярвам на прокуратурата, щото само по медиите плямпат а резултат никакъв.
76
12
 
22
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 10 години
След всичкото крадене през тези 23 години малко е съмнително, че Цветанов е единствено виновен. Тука се изпълнява плана на БКП-БСП-ДПС-Атака-ДС , да се разбие ГЕРБ. Ако се разправят с Цветанов следва Б.Борисов и край с ГЕРБ. Така комунистите - социалисти ще крадат още 23 години. Драги сънародници кажете ми каква е тази смехория с т.н апартаменти на Цветанов. Наследство от родителите му и забележете от около 50 до 60 кв. метра. Та само гаражите на Доган, Местан, Станишев и т.н. са по 120 кв. м.
75
1
 
7
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Ауу ,какъв свят човек ! До фанатизъм.... Лошото е ,че не е само той. У нас се е заформило едно корупционно "хорце",в което играят интересчетата на хора от всички нива на държавният апарат. За политици ,да не говорим! Ако е жив Левски ,сам ще се обеси ,като види как работят корумпирани умници от целия политически спектър за "...чиста и свята република..." !!!