РЗС ще сезира КС, иска забраната на "Атака"

Партията на Сидеров била противоконституционна
Обновена: 2 юли 2013 10:54 | 2 юли 2013 10:49, Красимир Ангелов
148
РЗС ще сезира КС, иска забраната на "Атака"
РЗС ще сезира КС заради поведението на "Атака". Снимка: Булфото

РЗС ще сезира Конституционния съд с искане да бъде забранена политическа партия "Атака", посочват от партията на Яне Янев в специално обръщение до медиите.

Според него РЗС разполага с достатъчно доказателства, че дейността на партията, оглавявана от Волен Сидеров, "е противоконституционна".

"Освен редица престъпления по смисъла на Наказателния кодекс, извършени от Волен Сидеров и негови съпартийци, налице са и други целенасочени техни действия срещу правовия ред в Република България. Има безспорни факти и данни, че дейността на ПП „Атака” е насочена към разпалване на етническа и религиозна вражда и нарушаване на правата и свободите на български граждани", смятат от РЗС.

Според хората на Янев "Атака" "умишлено и целенасочено създава тайни силови структури, финансира и обучава паравоенни и анархистични отряди, които се стремят да постигат целите си чрез насилие".

Очаква се до седмица РЗС да окомплектова документите по делото и да сезира Конституционния съд чрез някой от имащите право на това органи.

РЗС ще настоява като страни по делото да бъдат привлечени и международни наблюдатели от ЕС и САЩ, които да дадат своето становище по дейност на „Атака”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: атакаРЗСЯне Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
24
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
Твоята Партия не влезна в Парламента , така че бегай да се готвиш за другите Избори , от тия немаш късмет
16
2
 
36
 
! Отговори
ХАХАХА преди 10 години
щеше да е много смешно, ако не беше трагично! целия свят ни се чуди! никъде не се е видяло, политик и партия да протестира и да излиза на шествие срещу народа!!! хаха и това ако не е откачена работа...
15
4
 
16
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Мистър Х е абсолютно прав, ДПС бе противоконституционна до началото на миналото десетилетие, но ако помните, тогава бяха дивите мутренски години на беззаконие и никой нямаше време да се занимава с тях.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
законни незаконни всички в парламента са един дол насренки. В момента просто се опитват по всякакъв начин да разделят и настроят населението един срещу друг ,ще става интересно то е ясно.
13
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gospodarite 6te sadat volen v angliq za 4etri miliona paunda bravo
12
2
 
18
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
До АнонименЗа съжаление има решение от КС през 1990г или 1991 ,че ДПС не е противоконституционна! Важно е да допълня,че тогава КС беше съставен изцяло от БКП!
11
12
 
41
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Колкото и да го плюем Янето е абсолютно прав за Атака,Болен е опасен с лудоста си ,но още по страшно става за младите хора краи него които той манипулира и купува.
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a ДПС- тя не е ли
9
11
 
18
 
! Отговори
преди 10 години
Първо щеше да уволнява Бойко Борисовпосле му лижеше .... подметкитесега основен опонент му е Волен, борят се кой на кого да бъде патерица във властта.Иначе и двамата са доста луди, все за психото :) Ама да не ги смесват с останалите луди, че ще пострадат :)
8
19
 
34
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Истината е, че "Атака"е етническа противоконституционна партия, която нарушава редица закони, насажда етническа омраза, нарушава обществения ред и правилника на народното събрание! Добре, че Янето ще сезира конституционния съд за нейната забрана!
7
6
 
32
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ДПС не е незаконна, защото не е етничесак партия. Дугона набута в нея маса Еничари, и винаги можеше да каже (вече и Местан може да го каже) - ето вижте колоко мноог българи има в ДПС. затова след първиет 7-8 години БСП и СДс изтърваах моменат и той си УЗАКОНИ партията.
6
7
 
15
 
! Отговори
НЕизненадан преди 10 години
Ей го и другия смехурко изпълзя....Двамата с лудия са като Ян и Зън или как беше там...:)
5
11
 
19
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Пудела на Борисов се сджафка с пудела на Местан.
4
17
 
15
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
тоя *** знае ли каков значи противокоституциионен? първо не може да се слааг знак на на равенстов между партия и лидер. второ - много субективон е кой разплава етничесак вражда. ДПС, Атака , Герб или БСП. за религиозна пък да не говорим. Трето за нарушения на правоивия ред те съдят на глоба, пробация или затвор, но не забраняват партии. Ако ставаше така неговаат партия отдаван не трябавше да я има покарй историята с флашките
3
2
 
42
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
Ще го претоварите тоя КС :) Хрантутниците там не са много по работата
2
5
 
24
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
И Атака, и Яне така, Яне онака, и ДПС... Тях да забранят...
1
8
 
39
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Защо Янка не поиска забраната на ДПС, която е 100% незаконна, защото е ЕТНИЧЕСКА партия? Янкеееее, докога ще съм жив да те уча, Янкеееее ????