Борисов готов да преговаря с политическите партии

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че ще има предсрочни избори
Обновена: 16 юли 2013 17:03 | 14 юли 2013 10:06, Петя Славова
269
Борисов готов да преговаря с политическите партии
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Бойко Борисов е готов да преговаря с останалите големи политически партии, за да се постигне съгласие по основните национални приоритети. Това обяви самият той пред телевизия "Европа", цитиран от в. "Труд".

"Омраза и напрежение има срещу политическите партии. Всички казват без ГЕРБ. Тогава с кого? Сега са 3%, нека станат 30%. Какво ще направите? Когато казвате без ГЕРБ, логично е - с кого. Ние с БСП - не, с ДСБ -не, с "Атака" - не. БСП не могат с нас, с "Атака", остава им ДПС. ДПС не може с Костов, с нас не може, "Атака" - не, и им остава БСП. Така след всеки избор нещата опират до коалиция. С обществото трябва да се работи дори. Много мисля какво може да стане. Това правителство ще падне. Дали сега, дали на есен, но ще има предсрочни избори", убеден е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че основният проблем в момента и през последните години е създалата се неистова омраза между отделните политически субекти. Така той си обяснява ситуацията само БСП и ДПС да могат да се коалират, а ГЕРБ, въпреки че спечели парламентарните избори, да не управлява страната.

Борисов заяви, че трябва да се сложи край на омразата между политическите партии в България. Той призна, че и ГЕРБ имат вина за антагонизма между основните политически субекти, но е дошъл моментът да се седне на масата и да се постигне съгласие по националните приоритети.

Борисов коментира и строителството на магистрала "Тракия", която трябва да се открие в понеделник. Той каза, че само това ще остане като свършена работа. "В следващите 10 години няма да се направи нещо. Това, което направихме, само то ще остане. Затова летях с хеликоптерите. Следях изпълнението на всички проекти. Спряха им всички фондове на Тройната коалиция. На Батко, на братко и т.н. На Орешарски нещата са ясни. Работил бил, а още няма назначени областни управители и заместник-министри", коментира още бившият министър-председател.

Относно Изборния кодекс, Борисов каза, че нещата могат да се случат бързо. "Нужно е да се промени само частта за парламентарните избори в Изборния кодекс, за да влезе примерно и мажоритарния вот, за който хората настояват. Нещата могат да се случат буквално за няколко дни. Частта за президента може да се обсъжда сериозно и има време", обясни Борисов.

"Не ги броя напускащите ГЕРБ. Не ги познавам. С някои от тях оставаме приятели. Има и хора, които не съм ги чувал. Толкова ме и интересува, че някой напуска. През следващите години трябва да се смирим, да преглътнем гордостта и да вървим напред", коментира Борисов ситуацията в собствената си партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
15
 
18
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
С това изказване Борисов показва не само ,че не е в час но дори не е в двора на училището.Много жалко Борисов , хората протестират и ти ги излъга.
105
9
 
14
 
! Отговори
до 123 преди 10 години
До следващите избори, т.е. след 4 години никой няма да си спомня за твоя работодател. Е може би само вальо златев... както и събирачката на кондоми в Паламара Шуменско....
104
16
 
12
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ! преди 10 години
ГЕРБ+СДС+КУНЕВА+ДСБ ИЛИ БСП+ДПС+АТАКА ........... ЛОГИЧНО ПЪРВИТЕ !!! ТУРЦИТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ , БСП НИ ВКАРА В 2 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ЛУКАНОВ И ВИДЕНОВ , ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ , 2 ПЪТИ ПЪЛЕН ФАЛИТ , СЪЗДАДЕ ПИРАМИДИТЕ , ДОКАРА ЦАРЯ И ГРАБИ С НЕГО .... НИКОГА ПОВЕЧЕ ТУРЦИТЕ И БСП ..............ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
103
16
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Трябва да си много нагъл и *** за да не осъзнаваш факта, че ГЕРБ са спечелили изборите. БСП-ДПС-Атака-ДС управляват с преврат. Това е истината, а всичко друго са уйдурми на политиците от тройната коалиция. Както и да го гледаш това правителство е олигархично-роднинско-некомпетентно и т.н. Няма как да продължават дълго, още повече, че Брюксел им показа червен картон.
102
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички *** гласували за БСП и радващи се на подхвърлените им 5 лева намаление на тока. Само улично куче без всякакво достойнство може да се радва на подхвълената му коричка сух хляб докато господарите плюскат отбрани гозби на трапезата. Вие си заслужавате комунистите да ви яхат но защо трябва да вземат парите дето крадат от нашия гръб на работещите, печелещите и успелите? Страна в която пенсионерите и *** диктуват условията няма бъдеще. Защото работещите се изнасят с първия самолет.
101
10
 
20
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
До ЛалаНяма да му се отдаде да мисли за каквото и да е, просто този нагъл толуп няма да управлява повече!
100
11
 
15
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
С комунисти и терористи не се преговаря,това е закон!
99
22
 
15
 
! Отговори
123 преди 10 години
Дано Бойко се върне на власт ! С удоволствие ще гласувам за него на следващите избори ..
98
4
 
7
 
! Отговори
до ел преди 10 години
Ти сигурно си ел уудс от професия блондинка. Да си толкова просто същество не е лесно. Ходи си метни едно лореалче. Поне да заприличаш на нещо по-умно. Наблегни на тъмните цветове. Кукувица!
97
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Много мисля какво може да стане.То мислело бе??? Че и много???? Мислело мислело и после казало "баси ташака, тежко е да мислиш"Борисов с това "аз" ти ни настрои да те мразим, не само с него де.
96
17
 
14
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Успех Бойко. Но мисли и за социалната политика, земеделието и още много други неща които са важни за държавата.
95
7
 
13
 
! Отговори
до оставката преди 10 години
простият Костов освен всички нагли гаври с хората, взе че лансира пред енп герберастите. Такъв си го наби, че... герб няма нищо общо с демократична партия. Това е типична авторитарна измишльотина за да лапат генералите от сапфир парите.
94
16
 
13
 
! Отговори
Ел преди 10 години
Такива били, онакива били....десет драскача тука се съдраха. Ама на пук на всички ви, Бойко спечели изботите нали? И не ми говорете за манипулации, бюлетини и прочие. Ясно се разбра, че всичко е вятър и мъгла. Просто колкото и да ви е яд хората го харесват и продължават да гласуват за него!
93
12
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Пожарникарят в оставка;частник-силовак, глав.сек(първата голяма Калинка)софийски кмет,лидер на партия,премиер,борец за права и...свободи на най-богатите,радетел за евро-американска...лична протекция,сдал властта заради...разбит нос,отказал да е...опозиция след избори,не признаващ легитимно правителство,искащ да е винаги на...бял кон.Толкова много...суперлативи,за един...самоназначил се политик,в най...новата ни история,няма.
92
9
 
11
 
! Отговори
Dqdo Mudi преди 10 години
Boiko pone napravi nesto(magistrali),a puk tezi LUMPENI, kakto predi i sega nqma da ostavqt(napravqt) nisto. Da mu misli bedniq BG. narod,kakvo go 4aka ot sega natatuk. Boze pazi Bulgariq.
91
9
 
15
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
Аз знам с кой ще се съюзи Боко - с навахо и със ***!
90
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неистова омраза между партиите създаде бибирон и цвък цвък с една единствена цел - да лапне кокала. Да, но в крайна сметка лапна един кокал... биби, проумей го, знам че е много трудно без умствен багаж, но все пак. Ти не си фактор. Няма и да бъдеш. Ти си като една бълха, която скача по тялото за да смуче кръв, но в крайна сметка бива отстранявана. Твойта пиарка психопатката диана би трябвало да бъде на борсата след като ти е... мам...
89
9
 
15
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
До ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!Пускаш по два еднакви поста, но въпреки това Картаген няма да бъде разрушен, герберастки *** нагъл.
88
5
 
10
 
! Отговори
Афера бг преди 10 години
Политическия покер е в действие.Преди "избора" на делян пеевски е имало мръсно задкулисие между доган и бб с некви предложения.Оттам насетне ситуацията се развива според плана.Да му мисли цацата,ако евентуално излезат записи.И за слепите е ясно,че критиката към дпс е за пред зрители.За малко Октай щеше да избави бг от вечните мъки,но не било писано.
87
12
 
10
 
! Отговори
nqkoi_si преди 10 години
С всяко свое изказване Тиквата доказва, че не може да наизусти дори и едно становище на своите съветници. За сметка на това успешно доказа, че с Пената имат пряка роднинска линия :) А иначе е прав за едно, предсрочни избори ще има колкото и да не го искат *** долни, а герберастките *** да не се надяват, че ще управляват отново, защото хората този път ще ги заблудят нови ***. Жалко, но фактите говорят за това. Поздрав 2PAC- Changes