Борисов готов да преговаря с политическите партии

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че ще има предсрочни избори
Обновена: 16 юли 2013 17:03 | 14 юли 2013 10:06, Петя Славова
269
Борисов готов да преговаря с политическите партии
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Бойко Борисов е готов да преговаря с останалите големи политически партии, за да се постигне съгласие по основните национални приоритети. Това обяви самият той пред телевизия "Европа", цитиран от в. "Труд".

"Омраза и напрежение има срещу политическите партии. Всички казват без ГЕРБ. Тогава с кого? Сега са 3%, нека станат 30%. Какво ще направите? Когато казвате без ГЕРБ, логично е - с кого. Ние с БСП - не, с ДСБ -не, с "Атака" - не. БСП не могат с нас, с "Атака", остава им ДПС. ДПС не може с Костов, с нас не може, "Атака" - не, и им остава БСП. Така след всеки избор нещата опират до коалиция. С обществото трябва да се работи дори. Много мисля какво може да стане. Това правителство ще падне. Дали сега, дали на есен, но ще има предсрочни избори", убеден е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че основният проблем в момента и през последните години е създалата се неистова омраза между отделните политически субекти. Така той си обяснява ситуацията само БСП и ДПС да могат да се коалират, а ГЕРБ, въпреки че спечели парламентарните избори, да не управлява страната.

Борисов заяви, че трябва да се сложи край на омразата между политическите партии в България. Той призна, че и ГЕРБ имат вина за антагонизма между основните политически субекти, но е дошъл моментът да се седне на масата и да се постигне съгласие по националните приоритети.

Борисов коментира и строителството на магистрала "Тракия", която трябва да се открие в понеделник. Той каза, че само това ще остане като свършена работа. "В следващите 10 години няма да се направи нещо. Това, което направихме, само то ще остане. Затова летях с хеликоптерите. Следях изпълнението на всички проекти. Спряха им всички фондове на Тройната коалиция. На Батко, на братко и т.н. На Орешарски нещата са ясни. Работил бил, а още няма назначени областни управители и заместник-министри", коментира още бившият министър-председател.

Относно Изборния кодекс, Борисов каза, че нещата могат да се случат бързо. "Нужно е да се промени само частта за парламентарните избори в Изборния кодекс, за да влезе примерно и мажоритарния вот, за който хората настояват. Нещата могат да се случат буквално за няколко дни. Частта за президента може да се обсъжда сериозно и има време", обясни Борисов.

"Не ги броя напускащите ГЕРБ. Не ги познавам. С някои от тях оставаме приятели. Има и хора, които не съм ги чувал. Толкова ме и интересува, че някой напуска. През следващите години трябва да се смирим, да преглътнем гордостта и да вървим напред", коментира Борисов ситуацията в собствената си партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
6
 
7
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Непрекъснато ДПС и "Атака" са едни ***, било то на ГЕРБ, БСП, СДС или друга партия-тяхната цел е да смучат от хазната и да крепят правителството срещу пари и постове.
125
10
 
18
 
! Отговори
Бай Ганя преди 10 години
Всички са маскари,ама той плаща най-много за туй съм с Боката.
124
11
 
28
 
! Отговори
зъл преди 10 години
С политически трупове на криминално проявени никой не се занимава.Тяхното място е в затвора, а не във властта!
123
8
 
17
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!няма *** тук. ние, хората не сме доволни нито от АТАКА, нито от ГЕРБ. защото всички те са заети само с едно - собствените си икономически интереси и непрестанното балансиране с цел оцеляване (живи, извън затвора, принудени да емигрират, това са болежките на миналите през управлението)
122
2
 
8
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
А "апостола" къде е?
121
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ривьети ли за ББ и ЦвЦв?
120
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Революционера БСП и ДПС не жаднеят за власт? 30 дни протести, а те продължават да си чешат ********. Първата им работа беше да дадат още пари на ромите, втората - да им узаконят колибите, третата - да премахнат данъците за същите колиби, където не могат да ги узаконят, четвъртата - веднага скочиха на пушенето, че видиш ли и там има електорат и то голям, петата - Пеевски, е кажи ми до къде ще стигнем?
119
14
 
22
 
! Отговори
зъл преди 10 години
Тиквата искал да преговаря :)Но никой не иска Тикви :)))
118
8
 
23
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Луциферкакто и елементарния факт, че борисов не е нито управленец, нито интелектуалец, никакъв. защо у нас се смята, че всеки, който може да си плюе на сурата и застане пред нас и ломоти глупости трябва да има място в управлението на страната? борисов е инсталиран от олигархични кръгове, самият той няма качества за нищо освен едно - неимоверен популизъм, което се дължи или на гигантската му простащина или на сериозно ментално заболяване. борисов не е държавник, той трябва да бъде забравен.
117
10
 
14
 
! Отговори
GERB OVER преди 10 години
След сформирането на правителството на Орешарски между Бойко Борисов и Ахмед Доган е имало конфиденциална среща.Притиснат от ситуацията да е абсолютен господин Никой, пиров победител без власт, със заплаха всеки момент да стане потенциален арестант, Борисов предлага сделка на Доган.Измерението и е в параметрите: 1милиард лева плюс 9 министерства. Борисов щедро отпуска още едно министерство на Доган, тъй като в новия кабинет на практика ДПС контролира 8 от министерствата.След подадената оферта, Доган се среща със Сергей Станишев и му казва какво предложение за съвместно управление
116
3
 
4
 
! Отговори
edin rom koito kazva преди 10 години
naistina moje nejo da se napravi ako othvirlate omrazata i gordosta je ima uspeh i teka je nakazvate dps dps e partiya koyato vinagi si vzima parceto ot vlasta nezavisimi koi je upravlava sds bsp ndsv ili nakoi drug dobre bsp i gerp da se obedini za da nakazvate dps dps vi pravi kotka i mijka i nakraya toi peceli ==
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо...Тъпотопризнавам те братле, наистина си адски ***
114
12
 
29
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Високомерието,наглоста и алчноста докараха ГЕРБ до изолация. Сега ли се сетиха ,че има и други.
113
10
 
21
 
! Отговори
със самия себе си! преди 10 години
Другарят Борисов (агент Буда) е готов да преговаря само със самия себе си!
112
14
 
11
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
ГЕРБ жаднее за власт и следващата коалиция ще бъде: ГЕРБ+ДПС+"Атака", ако "Атака" влезе в следващия парламент.
111
8
 
7
 
! Отговори
Пич преди 10 години
ХАЙДЕ СПИНОЗНИ , НАЕМАЙТЕ СЕ , ИМА ФРОНТ ЗА ПЛЮЕНЕ.
110
5
 
9
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
В един момент заблуди дори БСП че си мъж и подготвиха Пеевски ,а то какво се оказва,даже няма нужда и да те купуват.
109
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв комунист е съргей.Да се радвате,че е удобна мека китка.Ако беше твръд кумунис,нямаше да се остави боко и дуган да му извиват ръцете с пеевски и да напусне.Вече се *** и каквото и да направи е смешно.Политическите играчи пак го надиграха.Опонентите могат само да му пляскат,че съсипва бсп.
108
5
 
11
 
! Отговори
d преди 10 години
Четете сайта АФЕРА!!!!!!!
107
10
 
7
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До пенсионера какъв трябва да си, за да разбереш, че герб представляват 16% от имащите право на глас? най-вероятно изборите нямаха кворум и никой от влезлите в парламента не е легитимен. кажи ми, какво определение даваш за себе си?