Властите още не са измислили как да потушат протестите

Цветлин Йовчев предупреди пред Би Би Си за вероятност от насилие
Обновена: 17 юли 2013 16:03 | 17 юли 2013 14:00, Елка Василева
73
Властите още не са измислили как да потушат протестите
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото

Властите в България засега нямат ясен план за намаляване на нарастващата протестна активност на населението, признава вътрешният министър Цветлин Йовчев в интервю за Би Би Си.

По думите на Йовчев колкото по-дълго продължават масовите протести, толкова по-голяма става вероятността от насилие.

Антиправителствените демонстрации в страната продължават повече от месец, посочва Би Би Си. Протестиращите обвиняват новите политически лидери на страната във връзки с местни олигарси и в корупция.

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че не възнамерява да подава оставка, защото в подобен случай страната може да потъне в хаос.

Посланиците на Германия и Франция в България призоваха миналата седмица да се сложи край на връзките на олигарсите и лидерите на страната, посочва още Би Би Си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
JJ преди 10 години
Жалко е, че основният аргумент на подкрепящите правителството е демонизираният образ на ГЕРБ. ГЕРБ не бяха пример за подражание. Но това парламентарно мнозинство няма място в бъдещето на България.
62
1
 
4
 
! Отговори
vyara.peycheva преди 10 години
Йовчев смята, как да възнагради полицаите за извънредния им труд, за който твърдоглавието на правителството е виновно за допълнителните разходи, които гражданите да заплатят. Ако им теглят един кютек, пак те ще си го платят, както и тока, благодарството на *** за помощите и Южния поток, който му натрисат.Ежедневните скандални назначения на това правителство са спорни и подсъдни. Това ВЕЧЕ ще предстои от мига на оставката на това правителство.Орешарски е свършен, употребен и ненужен.
61
2
 
6
 
! Отговори
бай Иван от провинци преди 10 години
Бай ви Иван ще ви подскаже.Много е елементарно-подайте си оставката.Край на цитата....
60
1
 
2
 
! Отговори
psn до 45 преди 10 години
Ти къде беше 23 години, докато фалираха държавата??Всеки ден на площадите ли беше? Протестираше ли? Стачкуваше ли?
59
0
 
3
 
! Отговори
Мимз преди 10 години
До до 45И как точно са били доволни??? Щото на мен джоба ми е еднакво пълен, или по-скоро празен, и при управлението на Тройната, и на ГЕРБ, и на ***, и на Пульо...
58
7
 
3
 
! Отговори
Филип преди 10 години
До ИзбориМдааа... видяхме като управляваха само ГЕРБ докъде я докараха. Не, мерси!
57
1
 
11
 
! Отговори
Оставка преди 10 години
Ами подайте оставка бе, ***!
56
3
 
10
 
! Отговори
Избори преди 10 години
Единственото решение е предсрочни избори! Орешарски ТРЯБВА да подаде оставка, защото така или иначе текущото правителство получава само заплати и хари парите на народа! Всички трябва да гласуват! Никакви коалиции, трябва да се избере една-единствена партия, само така може да има ефективно управление!
55
1
 
18
 
! Отговори
до gandi преди 10 години
Ти искаш спокойни улици, а ние правова държава.Кое е по-важно??? Леките ти вечерни разходки или животът на поколения?
54
2
 
20
 
! Отговори
psn преди 10 години
"Властите в България засега нямат ясен план за намаляване на нарастващата протестна активност на населението."Имаме готово решение за вас - ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА!!!
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гост: Не се хаби - той доказа , че не е достоен и действа за гърба.Политическата му кариера приключва с това правителство.Никой, никога не иска предатели
52
1
 
17
 
! Отговори
гост преди 10 години
Това ли е частният Ви проект Другарю Йовчев?Не мислете ,че всички сме с къса памет.Ако Ви сте достоен /както твърдите/покажете го с действията си,а не търсете план за намаляване на нарастващата протестна активност
51
1
 
14
 
! Отговори
borho преди 10 години
До gandi.daowТИ ЛИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯШ КЪДЕ ДА ХОДЯ БЕ - ПРОВОКАТОРЧЕ ДОЛНО, ЩЕ ТЕ ПРАТЯ В МОЗАМБИК, КОЗИТЕ ДА ПАСЕШ... ДЪРТ ЧЕРВЕН КОЗАР !!! ОТ ВАС ДЪРЖАВАТА Е НА КОЛЕНЕ И ДОКАТО СТЕ ВИЯ НЯМА ДА СЕ ИЗПРАВИ... ТРЯБВА ДА ВИ ИЗМЕТЕМЕ ОТ ТУК...
50
4
 
25
 
! Отговори
Борнео преди 10 години
Просто е бе Йовчев, подавате оставка начело с Олигарски.Като си и ти *** милиционер, няма как да се сетиш.
49
16
 
4
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
До borhoКато ти писна върви в Сирия или Египет - там ще ти се сбъднат желанията:) Аз иакам ред и спокойно да се придвижвам по улиците!! Не ми пука кой е червен, син или *** цвят - всичките са един дол дренки..
48
3
 
17
 
! Отговори
borho преди 10 години
ТАЗИ ТИКВА ,КАКВИ ПРОТЕСТИ ЩЕ МИ ПОТУШАВА БЕ... ЛЕЛЕ КАТО СЕ РАЗВРАТИМ...МАЛЕ , МАЛЕ, МАЛЕ.... УФ., НАРОДА БЕСЕН - ЧАК СЪМ ЛУД СТАНАЛ ОТ ТЕЗ ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ.. ПИСНА МИ ВЕЧЕ... ДА СЕ РАЗКАРА ТОЗ ЧЕРВЕН МАНДУРАТНЯК - СУРАТ СОС СУРАТО МУ...
47
14
 
5
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
Извинявайте ако на някого съм досадил.. този клип е особено добър ow.ly/n2YL9 така се прави по Света.. сами помислете дали това не са поръчкови протести (поне в същността си) има и бая заблудени хорица..
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е експертно, а не планово правителство. Тука се действа по шесто чувство или фърляме едни карти/боб.
45
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето така се оправят с протестите в европата, която толкова тачите ow.ly/n2XqP ; ето и в Америка как става номера ow.ly/n2YdL За съжалени тук държава на практика няма :(
44
5
 
30
 
! Отговори
митов преди 10 години
Мерзавци! За да няма насилие е нужно просто да подадете оставка! Народът реши , че тази шайка от продажници не трябва да решава живота му и дигна глава! Уплашихте се ,нали другари? И с право...вероятността да ви спрем кранчето на доходоносния бизнес наречен "депутат" е твърде голяма.След 89-та година два пъти ви изметохме от властта и пак ще го направим.