Година по-късно не е ясно кои са атентаторите от Бургас

Цветлин Йовчев: Действали са професионално
Обновена: 18 юли 2013 11:09 | 18 юли 2013 10:55, Веселина Йорданова
23
Година по-късно не е ясно кои са атентаторите от Бургас
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Атентатът на летището в Бургас е подготвен изключително професионално и доказателство за това е, че година по-късно самоличността на атентаторите не е ясна, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в Бургас след среща с кмета на града Димитър Николов.

Йовчев каза още, че извършилите атентата са били много добре подготвени и са предприели системни действия за прикриване на самоличността си, местата, които са посещавали, връзките помежду си и дестинацията, от която са дошли.

Още по темата

„Това показва, че е действано изключително професионално при подготовката и провеждането на този терористичен акт. Дори на ниво, на което всяка една специална служба би завидяла”, заяви Йовчев, цитиран от "Фокус".

По думите му има ясни следи, които сочат, че Хизбула стои зад атентата на летище "Сарафово". „За да можем да говорим от процесуална гледна точка за доказателства, това изисква да бъдат извършени съответните действия: правене на експертизи, разпитване на хора, включително и на тези, които са заподозрени, което по обективни причини няма как да се случи в момента”, посочи министърът. Той заяви, че детайли по разследването могат да бъдат съобщавани само след разрешение на прокуратурата.

Йовчев добави единствено, че има информация, получена чрез международния обмен, която потвърждава направените от експертите заключения до момента.

Министърът на вътрешните работи и кметът на Бургас Димитър Николов са обсъдили мерките за сигурност, които се предприемат за чуждите туристи. Йовчев каза, че тези мерки са били одобрени и от посланици на няколко страни у нас.

Днес в Бургас официално ще бъде открит паметник на жертвите, като откриването ще бъде предшествано от траурна церемония. Преди година при терористичния акт загинаха петима израелци и българският шофьор на автобуса. Мемориалът ще се издига в близост до мястото на атентата, до паркинга на терминал „Пристигащи" и включва шест колони от камък, колкото са жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Iov4ev преди 10 години
Светът е монопол на едноличната световна еврейска мафия. Нееврейска мафия няма. Разбира се, че между отделните клонове на мафиите им има конфликти, но всичко е под контрол и по диктовка - от горе, и най-от горе! И за да е още по-ясно: при евреите, а от там - и в света, няма разлика между финанси, бизнес, мафия и политика.
18
0
 
7
 
! Отговори
Трудовакъ преди 10 години
Каква е самоличността на лицето, чийто труп остана след атентата? Кой е той? Откъде е? Кой го е изпратил у нас? Това са въпросите, на които не се дава гласност. Как така от една година имаме труп, но не знаем от къде се е взел и как се е казвал? Че за какво са ни контактите с ЦРУ, Мосад, МИ - 6 и не знам си кои още т.н. "партньорски" служби"? Партньорски в какво - в укриването на фактите? Или те са крайно нелицеприятни? Да се извади цялата истина, а не да се изпълняват указанията на САЩ и Израел
17
0
 
7
 
! Отговори
буркана преди 10 години
Самоличността на атентаторите не е ясна, но за сметка на това е сигурно, че са от Хизбула ??? Това е логика на умствено изостанали индивиди. Тези заспали *** от "службите" един обикновен квартален кокошкар не могат да хванат, обаче тръгнали да разследват акт на международен тероризъм. Те просто нямат интелектуалния потенциал за това. Могат само повтарят това, за което са били инструктирани във Вашингтон и Тел авив.
16
0
 
5
 
! Отговори
))) преди 10 години
Ясно е, че са действали професионално г-н Йовчев! Те не са държавни служители! Колко интересно, как отново подкрепиха тезата за която преди месеци виеха в парламента, че е дипломатически скандал. Израел не допускат компромиси в тази насока. Както е видно и от изказването на вътрешния министър ))))
15
0
 
7
 
! Отговори
Аман от боклуци преди 10 години
Терористите били професионално много добре подготвени. Жалко, че МВР не е на тяхното ниво. А тази мадама Йовчев освен да говори друго може ли да прави? Вигенина казва едно, Йовчева друго.Ега ти разнобоя. Тия в правителството не си ли говорят?
14
0
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 10 години
ЗАЩО? е въпросът!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че терористите не са ясни, но изпълнихте заръките на Израел и се набучихте на буя на Хизбула като го обвинихте та да има влезем в полезрението, сакън някой да не ни е забелязал, че следващия път наистина да са те.
12
2
 
7
 
! Отговори
cia преди 10 години
така могат да действат само организации и лица от ранга на ЦРУ,Мосад,Mi6,КГБ но в никакъв случай *** и пульо от разни терористични организации. На същите целта е да правят тероризъм и последната им грижа е да го прикриват.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами то не е като да подслушваш и следиш неудобните на власта...и да скальпваш обвинения и интриги...това че стоиш в кабинет и заемаш дльжност с години нерешава проблемите...особено с необразовани и неподготвени "кадри"
10
4
 
2
 
! Отговори
до дани преди 10 години
я прочети цялата статия,и тогава коментирай.Вие от герб само заглавията можете да прочетете
9
2
 
9
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Оня ден същият главоч каза, че е ясно и, че са били Хизбула, сега не е ясно. Тези са в пъти по-зле от ГЕРБ
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МУССАКА, МОССАКА, МУССАКА, МОССАКАхммммммммм...
7
0
 
4
 
! Отговори
# преди 10 години
Работата на службите е ДА НЯМА ВЗРИВОВЕ УБИЙСТВА ПРЕД СЪД ПСЛАТА В МЕСТНОСТТА ТРАКАТА АКО НЕ МОГАТ ДА Н А П У С К А Т И В О Е Н Н А П Р О *** А Т У Р А, АКО И ТЯ НЕ СЕ СПРАВИ ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСЯТ СИЛИТЕ НА НАТО
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иран
5
2
 
14
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Кои са атентаторите не е толкова важно, колкото терористичната организация, която стои зад тях- Моса... така де, Хизбула. Неслучайно шофьорската книжка, е с регистрация Мичиган, САЩ, осигурена от ЦР... Хизбула (днес съм особено разконцентриран). Ако не знаят наистина кой е, да питат Израел, те няколко месеца преди атентата знаеха за него, да питат и американската телевизия ABC, все пак те показваха снимката на книжката 2 часа, преди ДАНС да я намерят.
4
4
 
11
 
! Отговори
Еразъм Ротердамски преди 10 години
До ПатриотНапълно съм съгласен. Изпълнители са ЦРУ и Мосад. Нищо общо нямат Иран и Хизбула. Няма как да опазим добрите отношения с Ливан, Палестина и Иран и да задоволим господарите. Само с мълчание.
3
0
 
9
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 10 години
Ако са действали професионално, нямаше да има взрив! По отношение на Пеевски койтополучи от ДАНС нерегламентиран, незаконен достъп до квалифицирана инф 2 дена преди да бъде назначен от нар събрание питам кой даде този незаконен достъп? шефът на дирекцията за защита на класифицирана информация Недялко Недялков и замът в ДАНС вл писанчев, кой да избереш като и двамата са за Военна прокуратура. За квалифицираната информация трябва да се намеси НАТО в Германия 2- *** семейство ги осъдиха в Холандия
2
6
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
е как да не е ясно то е очеизбождащо,ЦРУ и Мосад!
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен България и българите да станат мишена за всички терористи по света, друго няма какво да "спечелим" от сътрудничеството си със САЩ и Израел.