Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов

"Редактираният бюджет ще доведе до "гръцкия сценарий"
Обновена: 22 юли 2013 18:58 | 22 юли 2013 18:58,
667
Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ се връща в пленарната зала при гласуването на актуализацията на бюджета. Това обяви пред журналисти лидерът на партията  Бойко Борисов. 

Днес кабинетът одобри актуализацията на Бюджет 2013, която увеличава дефицита от 1,3 на сто от БВП на 2% от БВП и предвижда емитиране на нов дълг от 1 милиард лева. Редакцията на бюджета за настоящата година не предвижда ръст на минималната работна заплата. По-рано финансовият министър Петър Чобанов изрази надежда кабинетът да може да даде коледни добавки на пенсионерите. Към момента обаче той не смята, че шансовете за това са много големи. 

На пресконференцията на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че днешното решение на кабинета ще доведе до свръхдефицит, процедури от Брюксел и накрая - "гръцкия сценарий". Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим, бихме се съгласили да се извади един пакет от 150 млн. лв. за най-слабите, добави той. 

Още по темата
Пламен Орешарски доказа, че не е никакъв финансист, икономист, с днешния си ход го доказа по безапелационен начин, защото ако беше добър, никога нямаше да отиде да вземе готови пари да бъдат похарчени по непрозрачен начин, каза Борисов. Например за  покриване на дълговете на техните фармацевтични компании към болниците, предположи лидерът на ГЕРБ. 

Той алармира, че е вероятно през следващите месеци да бъдат спрени и еврофондовете за България. Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете, отсече Борисов. 

„Те с този един милиард няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли, като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. Това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира той. 

Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„Социалният пакет на плана "Орешарски" беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, изчисли Борисов. „Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи и бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов. 

Борисов поиска незабавно предсрочни избори, защото „това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време“. Не че ме радва това, уточни обаче експремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
12
 
16
 
! Отговори
Чичо Сам преди 10 години
Борисов е прав! Гръцката супа е идентичена и с българската и с испанската и т.н...която Чичо Сам е сварил на европейците.
439
2
 
11
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Поетът моли с последни усилия да се спаси демокрацията! Гладът продължава! Мардухей Сугарефф моли, в случай на най лошото, да бъде погребан по православен обичай в Троянския манастир. Цялото творчество оставя на българския народ - не случайно твори на кирилица, а сумата от Нобелката дава в дарение за бавно развиващи се ромчета. От друга страна не е изключено и да прекъсне гладуването, тъй като с уреждането на ЦСКА си губи смисъла.
438
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E *** maina 518 kak gerb puk pogrebvat bulgaria be ***.to glava niamash li selskata kratuna ne bachka.naistima nestavate.bat boiko subirashe kato pchelichka da e po dobre za budeshte tia shte oserat vsichko za da moje selianina da si naprai 2 vecheri harashoto
437
14
 
27
 
! Отговори
читател преди 10 години
Герб погребаха България!
436
13
 
20
 
! Отговори
ейййй... преди 10 години
Банкянската тиква как е зейнала само! Долен мафиот!
435
14
 
17
 
! Отговори
справедлив преди 10 години
Тая мутра има сурат и акъл да дава! Не стига че съсипа държавата, ами и продължава да лае като настъпан пес!
434
1
 
4
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Кой в РБ, който управлява, не краде? М?ГЕРБ ЛИ? БСП ли?М?***.;-)))
433
3
 
6
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
to e iasno 4e celta na bsp i dps e da oktradnat golemite pari za tova iskat vlast na vsiaka cena i bolen ludia shte namje malko za tova osigoravia kvorum , jalkoto e za naroda 4e shte go plashta
432
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
"Долу прехода ".От Беров, през Виденов , Костов, Кобург-Готски, Станишев, Борисов, ..мислиш ли, че ни е страх?;-))
431
7
 
7
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Дайте да да си говорим за магистралите, Тракия и Хемус - към Варна...
430
11
 
11
 
! Отговори
Долу прехода преди 10 години
Бойко ще ви "оправи" вас, заедно със Сидеров, както го направиха преди 4 години. Сега Сидеров се разведе със старата си жена-ГЕРБ и се ожени за ДПС и БСП. Да ви е честита новата тройна коалиция!
429
4
 
5
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
*** като него.
428
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
БОЙКО не се нуждае от......
427
7
 
14
 
! Отговори
6667 преди 10 години
йес, ще си изберем пак бойко... и какво? ще ни краде прозрачно? нека сменим системата изцяло!
426
21
 
10
 
! Отговори
бббб преди 10 години
надупи ги Бойко и бавно им го вкарвай целия без вазелин !!!!червени *** 100 години ограбвате милата ни родина!!! и сега мислите,че путин ще ви помогне ?/....голяма грешка всички ще му платите подмазвачи геьове!!,,и накрая ще чакат съпругите ви да се върнете,но вие ще бъдете 2 метра под земята,а народа пак ще остане !!
425
13
 
18
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Жан Виденов беше пич и мъж - подаде си оставката.Орешарски какъв е?
424
11
 
9
 
! Отговори
пипс преди 10 години
До Гражданин на РБкое послание, твоето или на мутрата? и двете са без стойност..
423
0
 
16
 
! Отговори
Десислава преди 10 години
Мили хора, т. нар. "журналисти", пише се Жан- Виденово време. В българския език има правописна норма! Не са я отменили... Все още!
422
0
 
1
 
! Отговори
йода преди 10 години
Дарт, тука ли си?
421
14
 
23
 
! Отговори
!!!??? преди 10 години
А този до какво ни доведе?