Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов

"Редактираният бюджет ще доведе до "гръцкия сценарий"
Обновена: 22 юли 2013 18:58 | 22 юли 2013 18:58,
667
Водят ни към жанвиденовото време, предрече Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ се връща в пленарната зала при гласуването на актуализацията на бюджета. Това обяви пред журналисти лидерът на партията  Бойко Борисов. 

Днес кабинетът одобри актуализацията на Бюджет 2013, която увеличава дефицита от 1,3 на сто от БВП на 2% от БВП и предвижда емитиране на нов дълг от 1 милиард лева. Редакцията на бюджета за настоящата година не предвижда ръст на минималната работна заплата. По-рано финансовият министър Петър Чобанов изрази надежда кабинетът да може да даде коледни добавки на пенсионерите. Към момента обаче той не смята, че шансовете за това са много големи. 

На пресконференцията на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че днешното решение на кабинета ще доведе до свръхдефицит, процедури от Брюксел и накрая - "гръцкия сценарий". Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим, бихме се съгласили да се извади един пакет от 150 млн. лв. за най-слабите, добави той. 

Още по темата
Пламен Орешарски доказа, че не е никакъв финансист, икономист, с днешния си ход го доказа по безапелационен начин, защото ако беше добър, никога нямаше да отиде да вземе готови пари да бъдат похарчени по непрозрачен начин, каза Борисов. Например за  покриване на дълговете на техните фармацевтични компании към болниците, предположи лидерът на ГЕРБ. 

Той алармира, че е вероятно през следващите месеци да бъдат спрени и еврофондовете за България. Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете, отсече Борисов. 

„Те с този един милиард няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли, като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. Това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира той. 

Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„Социалният пакет на плана "Орешарски" беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, изчисли Борисов. „Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи и бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов. 

Борисов поиска незабавно предсрочни избори, защото „това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време“. Не че ме радва това, уточни обаче експремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
460
18
 
41
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Мухобойко престани да говориш глупости ти си този дето ни водеше към гръцки сценарий добре че те разкарахме, а сега се натискаш за още. Айде стига моля те оди си на село в Банкя да биеш мухите по прозорците на "скромната" си къща!
459
16
 
40
 
! Отговори
сега преди 10 години
Гледах изказването. Чак се давеше от злоба.Хитър е Орешарски. Знаеше,че с обсъждане на актуализация на бюджета ще върне Герб в пленарна зала.Понеже знае и това,че само когато става въпрос за пари ще настъпи по мазола Борисов,а съм и сигурен,че Борисов се страхува,че ако Орешарски води правилна финансова политика ГЕРБ окончателно ще загубят.
458
20
 
28
 
! Отговори
mohnke преди 10 години
Цялата работа иде оттам, че хванаха само онези 350 000 бюлетини, а още толкова отидоха като "реални" гласове за милиционерите! Ако не бяха хванали тези сега щяхме да се радваме на пълно мнозинство на ГЕРБ и на още "по-светло" настояще. Ако пък бяха хванали всичките тиквата щеше да има 80 депутата.И тъй зле и иначе зле и затова кукловодите са избрали най-зле, а именно сегашната ситуация. Апропо- ако бяха спечелили щяха да се откажат още зимата сами от властта, обаче щяха да "заметат" 4 год. обир
457
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мафиотската групировка начело с Борисов за четири години изхарчиха осем милиарда лева.Скандалите следваха едно след друго и продължават,ате отдавна не са във власта.И тоя човек който се оказа ,че от нищо не разбира започна напоследък да се изявява в медиите като експерт икономист,гадател на бъдещето и т.н.Няма светлина в тунела приятели.Това положение с мирни протести виждате не става.Трябва да ги съберем всички ,знаете кои на един стадион и да викнем Пиночет/по старите знаят ксой е /..
456
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
господ да пази българия от ново Борисово време
455
15
 
31
 
! Отговори
протестираща преди 10 години
След всичко което сътвори , този има очи да се появява отново . Ако Борисов стои зад протестите , аз се оттеглям !
454
20
 
33
 
! Отговори
dido преди 10 години
този *** пожарникар няма ли да спре да се обажда след като не разбира от нищо
453
19
 
32
 
! Отговори
Жана Виденова преди 10 години
Тогава нямаше тефтерчета, Борисов.
452
21
 
34
 
! Отговори
Киро Секирата преди 10 години
Тоя не го слушайте - стана тя , проваления премиер -пожарникар да дава мнение !Я си натискай парцалите ,акъл от куха тиква не искам !!!Ако не ти оттърва - марш на улицата !!!
451
15
 
22
 
! Отговори
Кире Либерало преди 10 години
Не на комунизма и герберизма.Време е за либерализма.Това е българската каризма.Боко се бил заканил на един пловдивски отбор че ще го съсипе и плаща надник от 50лв на градският съперник за протестите.Бог да пази България.Ние не можем.
450
23
 
39
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
Този престъпник умира от яд, че не може да е ЦАР !
449
20
 
36
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Цялата Бойкова свита оглозка фискалният резев и сега с огромна наглост коментират бюджет , който и не обсъдиха пленарно ! 40 ти ден за протести , и 40 ти ден чрез протестите на малкото платени се цели да се скрият излизащите на яве кирливи ризи на герберастите !
448
18
 
27
 
! Отговори
Днес е 40-я ден!!! преди 10 години
Днес е 40-я ден!!!След 40-я ден душата се отделя от тялото ......душата на протеста не събра повече симпатизанти от дежурните намаляващи и платени 1-2,000 в София и отлита в АДА, щото е зачената изначало в грях и от грешници....
447
17
 
36
 
! Отговори
мутрите out преди 10 години
този човек има сурат да говори и да се явява. с какви очи и морал? абдикира от властта безотговорно, фалшифицира изборите, бойкотира парламента... накрая лъсна и тефтерчето, което нагледно показа как управляваше . пълно отвращение.не мога да повярвам, че това е истина. но времето на мутрите и новите олигарси изтече. едва ли разумните хора ще се излъжат отново да гласуват за тях.
446
10
 
13
 
! Отговори
USA преди 10 години
Tezi koito zabravixa Videnovoto vreme da si go pripomnjat.A tezi koito sa bili malki da Popitat tezi moito POMNJAT.................
445
16
 
28
 
! Отговори
boksiora1 преди 10 години
Еййййййййй тоя ББ, много е нахален!!!!!!!!
444
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не искам да плащам заеми.... А вие?
443
16
 
25
 
! Отговори
Еееееее преди 10 години
Е нещете Герб ! Ха честито на " Промените"
442
9
 
3
 
! Отговори
do 519 преди 10 години
Ti nadrusan li si be kuxa leika,ot zegata ti se e izparil mozaka,ako izob6to si imal takav O,prostota,o sve6tenna prostota
441
9
 
26
 
! Отговори
Маджо преди 10 години
КОЛКО МНОГО Е *** !!!!