Ветото върху бюджета ще е политическо, смята депутат

Актуализацията е наложителна, каза Имамов
Обновена: 31 юли 2013 21:38 | 31 юли 2013 21:31, Камелия Цветанова
36
Ветото върху бюджета ще е политическо, смята депутат
Алиосман Имамов. Снимка: Булфото, архив

Президентът ще наложи вето върху актуализацията на бюджета и това ще стане само заради политически причини“, каза депутатът от ДПС Алиосман Имамов в ефира на телевизия Bulgaria On Air.

Според него промяната на параметрите на държавния бюджет е повече от наложителна. Той посочи още, че заради липсата на икономическа активност са намалени и очакваните постъпления от данъци. Приходите не са редуцирани, защото са били завишени изкуствено, просто ситуацията в момента е такава, обясни Имамов. Емисията държавен дълг вероятно ще бъде обявена на външните пазари, каза още той.

Депутатът призна, че кабинетът „Орешарски“ не провежда сериозни реформи, но обясни липсата на кардинални промени с несигурната среда в страната и евентуалната рецесия, която заплашва България. Секторите, които най-спешно се нуждаят от промени, няма как да ги получат, ако се действа прибързано и на парче, уточни политикът.
„Всички зависим от това какво ще свърши кабинетът „Орешарски“ и дали ще спази дадените обещания. Но не можем и да мислим постоянно кога правителството ще подаде оставка и до кога ще продължи мандатът. По този начин се създава излишно напрежение. Особено като се има предвид колко много хора от провинцията подкрепят този кабинет“, каза още Алиосман Имамов.

Според него има искания на протестиращите, които са безспорни. За примери посочи необходимостта от премахването на монополите и промените в Изборния кодекс. „Голяма част от исканията вече са на бюрото на кабинета, на дневен ред са, но въпреки това няма диалог с протестиращите. Нека излъчат свои представители, защото за всяко искане трябва да се носи отговорност. Те не искат да чуят какво върши сега правителството“, заяви още депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Не е проблем за следващия период намалявате бюджета на президентството с 70% и нещата ще си отидат на местата. Приемате закон за премахване на финансирането от бюджета на партиите и никога няма да ви се налага да актуализирате бюджета
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ветото над прекрояването на бюджета си е напълно логично.
24
0
 
2
 
! Отговори
Страсбург преди 10 години
Кога ще има Съд за Възродителен Процес , мене Протестите не ме вълнуват чакаме вече 23 години този Геноцид да стидне до Страсбург , ама некои не иска в България , от какво ли имат СТРАХ ?
23
1
 
5
 
! Отговори
мм преди 10 години
Депутатът имамов дава интервю в телевизията на делян пеевски (нарочно с малки букви). На това му се вика "прах в очите" ипи пропаганда.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не е български депутат, а мазен турчин и български изедник! Какво мисли и чувства такъв небългарин за случващото се в България не е важно за нито един българин!
21
1
 
10
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
С този милиард трябва да се върнат парите за платените избори и да останат за купуване на следващите, иначе *** не гласуват.Видяхме на кметските избори във Варна най-ниската активност около 3% е в *** секции.*** без заплащане не гласуват.
20
2
 
10
 
! Отговори
santerros преди 10 години
Жалкото е,че милиарда,който иска Доган си е вече разпределен и откраднат и народа нищо няма да усети от това. Гърците,поне откраднаха над 300 милиарда,но тези пари бяха разпределени между всички и затова беден грък няма и затова не работят и никога няма нищо да пипнат. Те знаят,че когато бебето реве за храна,винаги мама му дава и колкото по-силно реве,толкова по-бързо храната идва!:)
19
3
 
19
 
! Отговори
santerros преди 10 години
Колко нагли са тези ***! Пред очите на народа обявяват,че бързо с идването си трябва да откраднат един милиард,а след това,може и да има предсрочни избори. Жалко е наистина,че навсякъде,където човек погледне са само турски имена в медии и управа. Продадоха ни държавицата,*** продажни. Само избори и само български партии в парламента! Оставка на сегашното турско правителство,начело с Доган! Да се маха този *** и да си вземе секретутките Сергея, Пламена и умственоизостаналата Болена!
18
2
 
6
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
то всичко е политическо, бе аркадаш
17
4
 
15
 
! Отговори
оставка преди 10 години
ами като объркахте политиката с частния бизнес, само ВЕТО и ИЗБОРИ ни оправят. Оставка, бе мошеници. България не ви иска, върнете ни я обратно!
16
4
 
9
 
! Отговори
pari преди 10 години
На Гърция тези дни, се оказва че трябва да се дадат още 11 милиарда заем, защото европейските банки не си изпълняват задълженията да изкупуват гръцките ценни книжа/хартия и се отваря дупка в бюджета. Ако не се отпусне заема гърците ще са по улиците. Българите обаче са чудото на света! Те не искат заем а дупка в бюджета за да плащат високи лихви след Август! От толкова акъл не са разбрали това което цял свят знае - парите се печатат без покритие и само като дълг! Пирамида!Китай е с 10% дефици
15
3
 
13
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 10 години
"Президента ще наложи вето, САМО по политически причини!"Този,а и всички останали от управляващото котило е пълен ***.По всички важни ежедневни проблеми, които ежеминутно създават,"оправданията" им са неадекватни,с което грубо унижават народа.Естествено ,че ветото ще е политическо,след като управлението на държавата е политическо.Да погледне чл.1 и чл.101 на Конституцията.Затова страхът е голям -трябват 121 гласа!От това пък зависи политическото съществуване на АТАКА!
14
2
 
18
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 10 години
Трудно ми е да проумея,защо и как една партийка,представляваща нищожна част(8%) от коренното население на България (85%) и влезли в нея стотина български предатели,имат претенции за управлението на Държавата?На изборите,същите тези мекерета, с поддръжката на "българи" които не знаят български, не знаят за какво гласуват,крият се от камерите, спечелиха 5.79%(спрямо всички имащи право на глас),сега на нас Българите, ни дават съвети?В комбина с другите крадци(13% от всички)ни водят към смърт!
13
0
 
6
 
! Отговори
Dolarov преди 10 години
Gospodin Imamov,kak do sega ne si razbral,che kogato stava vapros za pari,tova e politika, a vsichko ostanalo e obshti prikazki.Nai-dobrata socialna politika e tam kadeto sa desnite pravitelstva, i tova sashto bi triabvalo da si razbral.Ako go znaesh vsichko tova,ne e neobhodimo demagogija, a prosto si zamalchi.Nokoi niama da zabelezi,che si propusnal da kazesh neshto.Ne ti otiva da se pravish na ***
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До meКазваш, прости и необразовани и същевременно пишеш на шльокавица.. излиза, че простия и необразован си ти.Изявлението - ама нямам кирилицата, не върви. Всеки уиндоус от 95 насам си има кирилица :)
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама защо така каквото приемат и проекто да е все викат че на вето отива,абе то да не е вехто бре,не разбраха ли че с вехто не всичко върви,хайде да направят с ланско грозде ракия,ако щат и във вехто буре да отлежи или пък трушия,я по добре да дадат отчет защо са вътре с 10 млрд. и какъв резерв та да се чуе,тогава нямаше криза,а и царьо ви остави нещо по царски,бръкнаха в кацата яко,сега се услушват и междушпрочем и дълг им редуцираха,па да не говорим от преди царско време,което включва много цар
10
4
 
2
 
! Отговори
me преди 10 години
procti, negramotni ,neobrazovani i nevazpitani xora komentirat,pluiat i raciat proctotii creshty vicoko obrazovani intelegentni i vazpitani xora,kato goc. imamov.tova li e novoto liche na balgaria?tova li e mladoto pokolenie? ***.... pazi boge balgaria.......
9
2
 
11
 
! Отговори
Kolio... преди 10 години
... и другото, което ме впечатлява е лансираното от Ментата, че ще се ползват за буфер.... това на български означава да теглиш кредит, който не ти трябва, да плащаш лихви, но да го имаш за всеки случай.... бих се съгласил, ако това е решение на мениджър в някое предприятие, но д асе взимат такива решения на макрониво е много съмнително... аз лично очаквам този буфер да се стопи към разплащания за "некви" разходи за фирмите на властта. Лека вечер.
8
3
 
13
 
! Отговори
Kolio преди 10 години
Много исках да не се включвам, но не издържам:От няколко дни турците и червените б. облъчват България, че видите ли колко виновен ще бъде президента, затова, че ако даде вето на измислената ви актуализация на бюджета, то ветото ще бъде политическо и т.н. Аз бих задал въпрос тази актуализация не е ли политическа, опитите да се лансира, че е социална издишат. Пък и нези 800 млн., които трябва да се връщат, също се оказа, че са възстановени от ЕС и трябва да се превидат в погасителната сметка...
7
1
 
14
 
! Отговори
Чичо Пичо преди 10 години
Според мен питайте бат' Сали к'во мисли за заемчето, експерт по заеми ми се вижда! :D :D :DКак да не му се довериш на оценката, кажете ми!!!!