Уволнението на Калин Каменов било гаф като с Пеевски

НПО-та застанаха зад махнатия шеф на ДАЗД
Обновена: 2 авг 2013 14:12 | 2 авг 2013 12:36, Камелия Цветанова
46
Уволнението на Калин Каменов било гаф като с Пеевски
Калин Каменов. Снимка: Facebook

Около 20 неправителствени организации застанаха зад уволнения вече председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов.

Техни представители дойдоха днес в парламента, за да обяснят колко добре си е вършил работата.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че смяната му е "политическия реваншизъм и разправа със служителите в държавната администрация".

Още по темата
От неправителствения сектор застъпиха същата теза, че уволнението му застрашава деинституализацията на децата от домовете, която е по европейска програма.

"Извършва се едно безпринципно кадруване и уволнение, което никой не е искал", заяви Ирина Абаджиева от Инициативен родителски комитет. Според нея няма никакви мотиви за уволнението на Каменов.

"Никой от нас не е намерил някакъв проблем в управлението на агенцията. На негово място се назначава човек, за който вече има съмнения за финансови злоупотреби", категорична бе Абаджиева и се опита да разсее съмненията, че ГЕРБ стои зад НПО-тата.

"Не сме събрани, защото сме агитка на ГЕРБ. Тук сме, защото това, което се случва, засяга всички нас като майки и като граждански организации", подчерта тя и допълни, че представителите на НПО-тата ще останат в парламента, за да изчакат премиера Пламен Орешарски и да говорят с него.

Бившият социален министър Тотю Младенов коментира, че уволнението на Каменов и назначаването на нов председател е не по-малък гаф от този с Делян Пеевски.

"Калин Каменов заслужава да управлява ДАЗД, защото той не е нужен на политиците, а на всички неправителствени организации и реализирането на европейските проекти", заяви на свой ред зам.-председателят на ГЕБР Цветан Цветанов.

Междувременно Калин Каменов обяви, че се готви да заведе дело срещу депутата от БСП Христо Монов.

Причината - сутринта социалистът каза, че "когато беше назначен да работи в ДАЗД през ноември 2009 г., Калин Каменов нямаше нито един ден работа в системата на закрила на детето, беше работил единствено и само като електротехник".

"Това е институция, която трябва да взима важни законодателни решения, а не да се превръща в кръчма, в която да се говори с махленски тон. Ще поискам записа от изказването на Монов и ако наистина съм бил обиден, ще го дам на съд за обида и клевета", отсече Каменов.

Той добави, че е чул и доста граждани, които се готвят да заведат колективен иск срещу Монов, защото ги нарече "интернет лумпени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
19
 
45
 
! Отговори
m преди 10 години
Калин Каменов е един от малкото свестни хора, назначени от ГЕРБ . Глупаво е да не се признае
21
6
 
30
 
! Отговори
UK преди 10 години
ZA VSICHKI KOITO PLIUQT KALIN - DAITE BAT SALI DA SLOJIM SAGLASNI LI STE ILI NQKOI DRUG *** OT GRUPATA NA SERGEI STANI-FES
20
39
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
брей голям рев голямо неща - махнали някаква гербаджиска мъжка Калинка /Калин/ и той тръгнал да събира подписи в своя защита. А Гербаджиите като дойдоха и уволниха за 1 месец всички началници в цялата страна - тогава някой защо не събира подписи, защо не рева, че е реваншизъм? Този е личен кадър на Цецо Ухото и това се знае добре, нека да не плашат че едва ли не ще свърши държавата като го разкарат. Даже много се забавиха, ама то нали затова правят протестите, за не да може да изритат всичките
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
21, той не се прави, а си е ръб.
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16. По какво разбра, че няма деца. Изглежда на човек м/у 30 и 40 години. Може да има 2 даже 3 деца. Кво се правиш на ръб. Ти колко деца имаш?
17
13
 
29
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Е те хубаво НПО-та са застанали зад този човек. Само че дебилното правителство едва ли ще ги чуе. Както 50 дни не чува, че едни хора искат оставка. Да припомним по изборите колко възторжено Гейчо и Олигарсхки и Местанчо декларираха, че ще чуват гласа на всеки. Щяха да слушат опозиция, НПО-та, всеки. Е ако някой се е съмнявал каква коалиция са тия и дали има нещичко ново, дори и минимално да са научили сега вече е сигурен, че няма. Това да тежи на съвестта на всички гласували за тези ***.
16
5
 
19
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До анонименТой и Болен няма деца, но се е загрижил за тези на протеста......иначе онези от фитнеса с пицата не го притесняват , наема ги !
15
25
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тоз като го гледам сигурно няма още деца но ще оправя работата с децата.Голям спец.
14
9
 
3
 
! Отговори
Майничка преди 10 години
Да добавя-реформата я почна 3-ната коалиция, едва ли ще я стопират защото да й идеолози. Просто ще сменят едни "калинки" с други.
13
19
 
25
 
! Отговори
Дадо преди 10 години
Да си спомним за уволненията които извърши ГЕРБ със замах без да се интересува от образование, професионален опит и принос в съответната област. Интересуваше ги само партийната принадлежност и далавераджийските способвости, а след това напълниха учрежденията с "калинки" и други юнаци. Сега тази ГМЕЖ трябва да бъде изчистена и нека не обвиняваме тези, които правят това.
12
3
 
11
 
! Отговори
Майничка преди 10 години
Има ли идея някой как върви тази реформа? Калинки-социални "експертки" ругаят лекарите, че обявяват за болни деца - с болестта на Даун, с туберкулоза, с вродени аномалии. Вместо да ги прикриват, за да се раздадат на приемни семейства по-бързо. И че, понеже ремонтират настоящия дом за бебета до 3 години, децата са разделени на две групи - по-здравите са навряни в ясля в Столипиново, лежащоболните се мятат в пазарджишко село.Персоналът ще пътува по 150 км всеки ден.На това му викат реформа.
11
2
 
2
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До петър Петков Ок, извинявам се за объркването .
10
7
 
30
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
Когато държавните служители станат повече от работещите хора (а това ще стане скоро), много ми е интересно от къде ще вземат заплати ?????1 милион държавни чиновници, 1,2 милиона пенсионери , 300 000безработни, 500 000 ***........се издържат от 800 000 работещи КАК ЩЕ СТАНЕ ????
9
10
 
27
 
! Отговори
петър Петков преди 10 години
До 4 iАнонимен:Драги, объркал си се нещо. Става дума за Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), не за онази прословута комисия за предотвратяване на конфликта на интереси. За Калин Каменов не се е чуло нищо лошо - нито като квалификация, нито като кадрови чистки, имоти, далавери, тефтерчета и т.н. Май наистина е чисто политическа чистка.
8
3
 
17
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До държавен служител Държавните служители да се намалят с 50 % .... какво ме грее , че БСП ще назначат техни "кадърни" хора смучещи държавни пари ?! Писна ми от раздути щатове и имитация на работа !!!240 000 държавни служители -Ашколсун !!!!!
7
20
 
18
 
! Отговори
държавен служител преди 10 години
Когато ГЕРБ дойде на власт , напълни държавната администрация с "калинки", без опит ,без образование и без ни най малка представа къде и какво работят. Бедна ви е фантазията какво правиха, а сега вие искате те да си седят по местата и никой да не ги закача. Недейте, лошо е за страната ни.При нас унищожават документи и се кефят , че няма опасност да ги изринат , защото на Н.Тицин му плащаме за пиар
6
26
 
15
 
! Отговори
tato преди 10 години
нема ли да се кротнете бе герберски *** писна ни от вас от всичко разбирате като пожарикаро сте *** видяхме ве какво можете когато назначаваха калинки като тоя електротехник що неревахте бе ***
5
21
 
30
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Този случаи е само доказателство колко смотани са ДПС, БСП и Атака. Мафията си е мафия.
4
7
 
16
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
Ами,като е толкова добър......къде са отстранените и подведени под отговорност депутати и държавни служители ? Те трябва да са стотици щом е толкова кадърен този човек, но не ми се вярва! ?! Престъпленията е редно да с е докажат и накажат !!! Не бяхме чували за този кадърен човек преди тефтерчето...не е ли странно ??? Заедно с Пеевски да маат кюфтета и страдат заедно от липсата на народна любов!
3
15
 
35
 
! Отговори
Х преди 10 години
НАЗНАЧАВАТ СВОИ ХОРА НА ВСЯКЪДЕ КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ.ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ.