ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага

Бившите управляващи внасят искане за незабавно свикване на парламента
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 16:20,
238
ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ПГ на ПП ГЕРБ внася утре в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президентско вето, съобщиха от пресцентъра на партията.

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ.

В мотивите към искането се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

„Основание за това ни дават изказвания на премиера Орешарски, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната“, мотивират се бившите управляващи.

Те се позовават и на писмо до медиите от Министерството на финансите, което твърди, че забавяне на актуализирането на бюджета за 2013 г. ще доведе до неизпълнение на редица мерки, предвидени от правителството.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също заяви, че отлагането на влизането в сила на актуализацията ще доведе до невъзможност за изплащане на редица социални добавки към хората в неравностойно положение, припомнят още от ГЕРБ.

В искането си народните представители от ГЕРБ обявяват, че от една страна, изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга страна, парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията.

Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна.

Още по темата
За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – обсъждане на върнатата от президента актуализация на Бюджет 2013, посочват от партията.

Вчера президентът Росен Плевнелиев наложи частично вето на Закона за държавния бюджет за 2013 година. Държавният глава обяви на специално свикана пресконференция, че връща за ново обсъждане в парламента текстове от редакцията на основния финансов закон, свързани с приходите, с разходите и с предвидения нов дълг.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви ще свика извънредно заседание на Народното събрание на 30 август, петък, от 10.00 часа. Депутатите са в лятна ваканция от 5 до 31 август. Още вчера ГЕРБ поиска незабавно депутатите да прекъснат отпуската си.

Бившите управляващи се заканиха, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира извънредно заседание, като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
13
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Зимата ще има празни хладилници!По-късметлиите ще останат с полу-празни!
128
21
 
9
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Само така Бойко. Размажи им мафиотските мутри. Не че си винаги бил идеален, но сегашните си правят гавра с народа!!!
127
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свърши хубавото време бате Бойко,сега се моли поне да си в опозиция
126
0
 
6
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Абе махнете го тоя, аз какво видях преди...4-5 дена. Там беше УЖАС (не става върпос, че аз слушам метал, с което се гордея). Една на 31 била расистка, но обичала ***, Друга живее в зона б5, и се мисли, че живее в центъра , и не знаела , че са спирали водата в центъра . Трети , на 35 години слуша разни дриско и там подобони смешни рапъри, made in bg. Аз откачих ........аааааа, един ми обясняваше на някакво рап парче какъв бас, аз му казах, че това е електронен бас, оня даже не разбра ..
125
6
 
13
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
е и това *** са големи нагледци.толкова време се търкаляха в леглата във времето когато парламента работеше а сега *** им дойде музата за работа.нагла работа.този боко тиквата кога ли ще поумнее .
124
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аууу какъв трудов ентусиазъм ги гони "цветните" - просто не е истина! Ама нали трябва да се подкрепи ТЕХНИЯ президент /с извинение!/ - същият, с офшорките, дето уж ги нямал /за любовниците е ясно, `щото ориентацията му е друга/!
123
2
 
14
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Това е такъв популизъм, че няма накъде, не че лапачите не трябва да се върнат и да разгледат ветото, но......Абе циркове........ ПРОКАЖЕНА И НЕЩАСТНА ДЪРВЖАВА !!!!
122
5
 
13
 
! Отговори
666 преди 10 години
Ейр що тия дето протестират сутрин не ги товарите на камиони и право у некоя нива да работят, а не да мързелуват.То празна глава само с щуротии се пълни.знайте ли по селата сега що работа има, а тия са клекнали да ми протестират и да ги питаме простаците срещу кого и най-вече за чия изгода ?
121
16
 
7
 
! Отговори
Шаман преди 10 години
Плюйте комунистчета, плюйте, на никого не пречите.
120
7
 
14
 
! Отговори
Патилaнец преди 10 години
До ВижтеВИЕ ЯДОСВАТЕ ЛИ СЕ ИЛИ ЗАВИЖДАТЕ НА МОЯ ИДОЛ БАТМАН/БУДА БОРИСОВ,ИЗВЕСТЕН В МУТРЕНСКИТЕ СРЕДИ ПРОСТО КАТО ТИКВАТА/ ЧЕ Е ИЗКУПИЛ ИЗГОДНИТЕ ОФЕРТИ ААААААААА ? БУДА ПРИТЕЖАВА МЕЖДУ 3 И 4 МИЛИАРДА ЛЕВА,КАКВО МУ ПРЕЧИ ДА ИЗКУПИ ОФЕРТИ ЗА 100 БОНА И ДА ПОЧЕРПИ 1 МОРЕ ПРИЯТЕЛИ,СВОИТЕ ДЕПУТАТИ И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ А ?
119
10
 
25
 
! Отговори
damata преди 10 години
Бре ,тия лайньовци много се разработиха бе ,а кога бяха на власт го даваха едва едва ! Сега нещо взе да ги стяга чепика и май чержичката с паричките взе да им се изплъзва под крачетата и сега бързат !
118
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ искат??И аз искам 5000 хил. лв заплата ама НЕМА!ГРОБ да го дуат!
117
11
 
9
 
! Отговори
qur 4u преди 10 години
До ВижтеЕ не всичко е изкупил моя идол Бойко........Аз успях да си взема 1 оферта на Златните за 41 лв. на ден ол инклусив. Така че Боката е оставил и за нас малко !
116
3
 
18
 
! Отговори
фхм преди 10 години
С умиление си спомням зимните сметки за ток ----------------------------------------------------------------------------Тая зима пак ще си ги припомниш.
115
3
 
8
 
! Отговори
луТ преди 10 години
Йоло Денев - президент!
114
13
 
13
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Алоу, ***, да харесва тоя парламентарен бардак, в който комунистите са се огъ*или на турците и се чифтосват на гърба на народа, а един луд фашист крепи за много пари тая ***, може само комунист и ***. По-гаден и мръсен парламент от тоя не е имало, а плашилото орешарски и мръсната хунта са по-гнусни дори и и от Боко и цеци.
113
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БУДА е един безделник,който може да прави само мизерии като "спонтанните" протестиращи,които спират движението на цялата столица,за да тропкат хорца и правят мексиканска вълнаНа слънчасалият бабуин,който 3 мсеца се прозяваше в Банкя,му се работи през августПротестиращите,които са "демократи и интелектуалци" не спират с магариите си,за да си върнат утайката на миналия стройЩе ги познаете по акъла
112
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сещам се как ми обясняваха преди година-две ,че едно яице е нормално да си струва 50 стотинки , днес си купих на 19 стотинки Еееех какви времена бяха ....земеделския министър обясняваше как на 20 годишно месо "нищо му няма "С умиление си спомням зимните сметки за ток
111
25
 
6
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Аз се чудя на реформаторския блок защо се правят на важни, като още не е сигурно дали ще минат 4те процента. Буда е напълно прав да иска още отсега да се разберат, да бутнат комунистите и да си правят правителство. колкото и големи *** да са герб и реформаторите, по-добре от мръсната комунистическо -турска ***.
110
12
 
29
 
! Отговори
Willy преди 10 години
Когато всички работеха, ГЕРБ не ходеха на работа! Когато всички излязоха във ваканция на тях им се доработи! Циркаджии, това са ГЕРБ! Комунисти!