Парламентът да се събере веднага, зоват ГЕРБ

Партията е готова да инициира такава процедура
7 авг 2013 21:10,
288
Парламентът да се събере веднага, зоват ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: архив Булфото

ГЕРБ поискаха незабавно свикване на извънредно заседание на парламента след ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета.

Както Dnes.bg по-рано писа председателят на НС Михаил Миков обяви, че ще свика извънредно заседание, но на 30 август.

Отлагането на заседанието чак за 30 август е прах в очите на хората. Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджета. Но очевидно и този път управляващите предпочитат да ваканцуват, вместо да се занимават с важните за държавата и гражданите въпроси, обяснява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя позиция, изпратена от пресцентъра на партията.

Още по темата

Той е категоричен, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира на извънредното заседание като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.

Недопустимо е да се почива, когато държавата е изправена пред толкова неясноти. За нас ветото на президента е обосновано и очаквано. Многократно повторихме в парламента, че има много неясноти и съмнения по отношение дълга от 1 милиард, който искат да вземат управляващите. Когато харчим парите на българския данъкоплатец, трябва да сме много внимателни, смята още Борисов.

Подобна позиция изрази и друг депутат от партията  - Томислав Дончев.
Ветото на президента е обосновано и очаквано, то е ориентирано върху неяснотите в актуализацията, заяви Дончев.

Той отново повтори позицията на партията, че те подкрепя социалния пакет от 40 млн. лева, но неясноти и съмнения по отношение на главната част от новия дълг. Подобно на лидера Бойко Борисов и Дончев смята, че пари на кредит трябва да се харчат много внимателно, защото те се харчат от едни, но се плащат от друг.

Депутатът и бивш министър също се спря на недостатъчната, според ГЕРБ, прозрачност. Дончев обясни, че в ревизираната държавна сметка 4 на сто са социалните разходи от цялата актуализация, парите за покриване на стари задължения към бизнеса, които са нови разходи, са 16 процента - т.е. всичко това, с което се обосновава цялата актуализация не надхвърля 20 на сто от този един милиард. Особено ясно е какво ще стане с един половин милиард, който отива в резерва и практически е на разположение на правителството и може да бъде харчен във всеки един момент по начин, по който то намери за добре, което не е добра практика, обърна внимание Томислав Дончев.

Той обяви, че ГЕРБ ще задвижи най-късно в понеделник конституционната процедура за свикване на извънредно заседание на парламента, ако в следващите дни управляващите сами не вземат подобно решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа мълчи и търпи игрите на мафиотите и на всички плизачи и подмазвачи.Срам и позор за теб българино.Извратени сте всички българи близачи и подмазвачи.Въртите се като аршин, за да сте добре.Страхувате се от глад - защото гладни не сте стояли.Европа не им вярвайте всички в България са богати, службогонци и нагаждачи. Ходят на работа за да стоят и да влачат държавно без да си мръднат пръста в българия. Не вярвай на Българина, че е беден. Всички лъжат и крадат.Ето това сте българите.
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този с харизмата е като едно малко дете.Почива си през юли сега иска пак да е на неговата.Много е гледан и глезен от майка си видно е, че всички са му вървели погайдата.Незнам как през Живково време са били сумати народ репресирани, като са се облагодетелствали и тогава и продължават и сега.Най репресираните са били добре при Тато.Добре са и сега. Това са подмазвачите, нагаждачите.Ето това са нашите управници.Не им вярвайте хора.Всички са големи мушенници.
146
0
 
1
 
! Отговори
DrDrunder преди 10 години
До Petko78Петко като доктор ти препоръчвам лекуване, защото злобата, която ти е насадил БОйко те изяжда от вътре и вероятно ще ти докара язва. Сивата икономика се развихри по времето на Борисов бе лигльо но той я контролираше в своя полза!
145
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
Партия Герб е неуморна!Твърдо са решили да си върнат властта,независимо по какъв начин,опитват всичко!Когато президента им се изявява в медиите, резултата неминуемо е нова политическа криза,цялата им *** се е съсредоточила в сваляне на правителството и връщане към властта!
144
0
 
6
 
! Отговори
@@ преди 10 години
нали си починаха 1 месец. Сега им се приработило
143
3
 
6
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Да, никога досега не са умирали толкова много българи, колкото по време на управлението на този убостник от снимката !Затова хората се самозапалваха по улиците и нарекоха ГЕНОЦИД управлението му ! -----------------------------------------------------------------------------------------------Вярно е, тогава мързеливците умираха от мързел, защото Борисов ви спря кранчетата на сивата икономика - неплащането на данъци, неиздаването на касови бележки и др.Жалко че не си се запалил и ти, ***!
142
3
 
1
 
! Отговори
angelov99 преди 10 години
ПРАВ Е ПРЕЗИДЕНТА ДА ВЪРНЕ АКТОАЛИЗАЦИЯТА .СЛЕД КАТО ИСКАШ 1000000000 ЛВ ОТ НАРОДА КАЖИ КАДЕ ЩЕ СЕ РАЗХОДВАТ.НЕ ЧЕ НЕЗНАЯТ И НЕ КАЗВАТ. МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ НО АКО КАЖАТ,НЕ 10000 ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ А 10000 ЩЕ ВЛЕЗНАТ ВЪТРЕ ДА ГИ ПИТАТ/ ЩО ТАКА БЕ ЧИЧО/.
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова е смешен Тиквата с неговите стари селски чалъми
140
2
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 10 години
Другаря Борисов вече получава нареждания от другаря Станишев и бърза да ги изпълни !Разбра най - после откъде изгрява слънцето !Сега ако подкрепиш и корекцията , ще те върнат в БСП!!!
139
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом герберасите искат да работят да почистят и прекопаят градинките около парламента!Два месеца един герберасин нямаше в парламента щото са мухлувци и дезертьори!ГЕРБ по лошо НЯМА!
138
3
 
17
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Хъм е това е върла демагогия. Когато другите работеха/доколко са работили това е друг въпрос и ГЕРБ толкова работеха преди година/ те се правиха на ощипани моми и си почиваха, сега искат да работят. Абе Бойко ай стига с тея селски номера от Банкя а? Писна ми от луди *** на които като им дадеш власт се мислят за велики и че държат Господ за шлифера-ама Госрпод стъпква такива като вас сякаш са ***!
137
8
 
21
 
! Отговори
Прав е Будьо-Тиквата преди 10 години
НС да се събере веднага и да извърши следното: Да забрани групировката СИК/ГЕРБ,причината е фалита на държавата. За две минути да отхвърли ветото на Росен Прокопиев. Да намали бюджета на адм. на президента с 4 млн.лв. Да препоръча на гл.прокурор разследване срещу - Мутрата, Слушалката и Мухльото (Иво Плевнелиев).Цацаров да започне от: Кой уби Мишо-Бирата, кой поръча отвличането на Лара, кой прибра парите от откупа за Лара,кои са контрабандистите,наркотрафикантите и перачите на пари ?
136
7
 
13
 
! Отговори
пак ли ти бре преди 10 години
Много си се запуснал бе БАТ Бойко-да се беше обрьснал бре,но де туй време да се напиняш с последни сили за туй за онуй-но Бате никой не те иска в агония си,ей да не вземеш да се гьтнеш,че не си на власт,че БЬЛГАРИЯ ще осиротее без тебе-и един сьвет от простосмьртен-оттегли се братче,освободи пьтя на знаещи и можещи млади хора,не окаляни като теб,бьди достоен мьж и стига се навирай навсякьде- - -НЕ ТЕ ИСКАМЕ- - -
135
15
 
12
 
! Отговори
днес преди 10 години
По-големи *** и нещастници от комунистите няма. 70 години съсипват България.
134
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, lili просто си като ....., всъщност не се сещам за друг толкова ***. Вето на президента пада с 121 депутати. Саге беше прието със 101 или там някъде, а трябва и гея и бея и злодея ясно да си заявят подкрепата.
133
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До liliЯвно са решили и те да поработят. Нали се "наванканцуваха" 2.5 месеца....
132
5
 
19
 
! Отговори
lili преди 10 години
Голям смях са тия палячовци. Хем са против Актуализацията, хем това си е техния и на Дянков Бюджет, хем да отиват пак да го гласуват, нали са против и смешника наложи Вето къв им е зора? Къв е зора и на Реформаторския? Нали и те са против защо да влизат в парламента народните представители да гласуват нещо за което Реформаторите са твърдо против? Не се връзва ПАЛЯЧОВЩИНАТА ИМ!
131
3
 
2
 
! Отговори
oho boho преди 10 години
G-da administratori.....riskuvate da zagubite ne-malkoa 4ast ot auditoriqta si, publikuvaiki mneniq,razsajdeniq, idei, i tem podobni spohodili neznaino kak toq oqden neandertalski predstavitel. Tolkova li e trudno da konstatirate ,4e toi ne e v sastoqnie na dve ku4eta edin hlqb da razdeli.....Vie mqsto v saita mu otdelqte....Proqvqvaite pove4e uvajenie kam 4itatelite si.....molq Vi
130
5
 
2
 
! Отговори
rasputkin преди 10 години
До кикиИди...от нещас..тен..така е,но те следва още по не приветлива зима...***...ик
129
14
 
28
 
! Отговори
някой преди 10 години
С това изказване Бойко категорично потвърди, че той е диктувал мотивите на Президента и ветото е наложено по поръчката на ГЕРБ , за да не спрат протестите, а още повече да ескалират. Хора осъзнайте се. Правят ви на маймуни. Толкова ги е страх, че ще лъснат нарушенията и дори престъпленията, които са извършили, че са готови на всичко. Жалкото е , че има хора , които да им играят по свирката. Утре като се събудите още по-бедни се сърдете само на себе си.