Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ

Бившите управляващи внесоха в НС подписите за извънредно заседание
Обновена: 9 авг 2013 15:33 | 9 авг 2013 10:21,
278
Кой има сърце и душа да почива в тази ситуация, питат от ГЕРБ
Депутатите от ГЕРБ отиват към НС Снимка: БТА

ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. 

Трима депутати от бившите управляващи – Томислав Дончев, Димитър Главчев и Данаил Кирилов, внесоха искането в парламента. Те се разминаха само за минути с председателя на Народното събрание Михаил Миков, който също дойде в парламента, въпреки че депутатите почиват. 

Подадохме едно искане и силно се надяваме председателят на НС да реагира адекватно и екзактно, според текстовете на Конституцията и правилника на Народното събрание, заяви Главчев. 

От думите на Дончев пък стана ясно, че ГЕРБ искат заседанието да се свика следващата седмица. След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Още по темата
Вярно е, че това ще предизвика известен дискомфорт по повод „ваканцуването“, пошегува се Главчев. Той припомни, че премиерът Пламен Орешарски е казал, че ще си подаде оставката, когато спре да има парламентарна подкрепа. Според депутата от ГЕРБ, ако депутатите не се съберат до 30 август, това ще показва, че той не разполага с подкрепа и тогава има два варианта - Министерският съвет да спре работи временно или да си подаде оставката.

От ГЕРБ обаче не отговориха директно на въпроса дали ще поискат оставка на кабинета, ако НС не се събере по-рано от края на месеца. „Ние не сме преставали да я искаме“, каза лаконично Главчев.

Депутатите от ГЕРБ бяха категорични, че правилникът задължава Миков да свика заседание. Появиха се тълкувания, според които председателят на НС не е длъжен да удовлетвори искането на ГЕРБ, тъй като вече е свикано извънредно заседание.

Не сме ходили на гости на господин Миков, заяви Томислав Дончев на въпрос дали, след като са внесли искането представителите на ГЕРБ, са минали и през кабинета на председателя, за да го обсъдят.

Нормата на чл. 43 ал. 2 на Правилника за работа на НС е императивна. Тя разпорежда председателят да свика извънредно заседание, заяви Данаил Кирилов. 

Той призна обаче, че няма правна санкция в правилника в случай, че Миков откаже. Но това би било неизпълнение на основния нормативен акт за работа на парламента, обясни Кирилов.

Томислав Дончев пък обясни, че депутатите трябва да се съберат, защото самите те твърдели, че социалните плащания са заплашени заради ветото. Ние сме притеснени по отношения на социалните плащания. Никой не е против социалните плащания. Има възможност още следващата седмица да се приеме една съвсем друга актуализация и да се върви напред, заяви той. 

Ситуацията в страната е гореща не само поради температурите навън. Аз много трудно мога да си представя в такава ситуация кой има сърце и душа да почива. Имаха шанс да направят един малък жест – да работят през август. Имаха шанс да направят един малък жест – пропуснаха го, възмути се Дончев.

Нека го внесат, ще го прочетем и ще видим, беше лаконичният коментар на шефа на НС при влизането му в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
0
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Отново, добре, че са ГЕРБ!
227
0
 
0
 
! Отговори
ХХХ преди 10 години
Трима ***!
226
0
 
1
 
! Отговори
???? преди 10 години
ДА НЕ БИ ГЕРБ ДА СЕ ЯВЯВАТ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС???СЪРЦЕ, ДУША И ОЩЕ НЕЩО, КОЕТО СПЕСТЯВАТ.....НО С ТОЗИ БЕДЕН РЕЧНИК, НЕ ЗАСЛУЖАВАТ И ТАЗИ НАГРАДА!!!
225
1
 
3
 
! Отговори
TIKVA преди 10 години
KOLKO STE GLUPAVI GERBERISTI NALI SI OTPO4INAHTE PAK BE DON4EV POSERKO *** NALI TE ZNAEME OT GABROVO
224
2
 
9
 
! Отговори
Спиро преди 10 години
Гербави ***!
223
0
 
12
 
! Отговори
Ole преди 10 години
Хаха, някои почиваха когато трябваше да са на работа, а сега стават вече за смях с тия глупости!
222
0
 
16
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Гадни,мръсни,долни лицемери!До вчера бягаха от парламента,като дявол от тамян,а днес зор да работят!Изплъзва им се властта из под краката и им пари на задниците!Никога повече тая простащина и мутрищина във властта!Видяхме ги колко струват!
221
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе,червени другари другарки,на на вас кои ви каза,че ще ви се даде правото да съсипвате мястото,наречено бащин дом,как срам нямате,свян,жал,а ти ББ носиш цялата вина,не за твоето управление,а заради това,че си тръгна без да помислиш в чии ръце оставяш всичко,9 години скитах по чуждите държави,а колко още има като мене,няма да се дадем,няма да кротуваме докато тези измислени българи оглозгват кокала наречен България,звучи ви поетично ли,ок,ами тогава-я се разкараите от моята държава предатели
220
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
На тия само по снимка им давам 10 години, без право на замяна.
219
2
 
9
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 10 години
До ВасилевВасилев,вземи се гръмни бе!!!Такива герберски *** не са нужни на тоя народ.
218
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GERB SA IZPURDQHA I NQMAT DUSHA!
217
0
 
16
 
! Отговори
оффф преди 10 години
Ама на тези кой им дава право да командорат,какво се правят че нямат нищо общо с положението в което се намираме.Наистина ни имат за лош матрял.Паметта не ни е толкова къса колкото те си мислят.Нахалници с нахалници,нямат срам.
216
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ох мале,то пък като работите една я свършвате.
215
4
 
17
 
! Отговори
Питам се преди 10 години
Не виждам сред герберите една свястна физиономия.Всички приличат на криминални престъпници.Как ли се избират, дали с конкурс за красота?
214
1
 
19
 
! Отговори
Отвратен преди 10 години
Мутренско еквилибристика на думи! Ни срам - ни очи!!! Защо поне мъничко не ви стане неудобно?! От какво и от кого се палиха хора?!!! Спрете се, имайте поне зрънце съвест!
213
3
 
17
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 10 години
Тези от бандата на мутрата бойку борисов,не почиваха ли повече от четири години и два месеца?Бог да не прощава на бандитите от герб.
212
1
 
16
 
! Отговори
НАЙ преди 10 години
ИКОНОМИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА СЕ ПОДОБРЯВА, В ПРОВИНЦИЯТА ВЕЧЕ ИМА ДВИЖЕЩИ СЕ КОЛИ, ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ, КОИТО НЯМАТ ДЪЛГОВА КРИЗА ВЗЕМАХА КРЕДИТИ И РАЗВИВАХА ИКОНОМИКИТЕ СИ, А ТЪПАНАРСКА БЪЛГАРИЯ РАБОТЕШЕ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БАНКОВАТА СИСТЕМА НА ЕВРОПА. ЕТО ТОВА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ СОФИЯНЦИ , КОЛКОТО И ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ПРЕД ВАШТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, ПЛАТЕНИ РЕПОРТЕРИ И ПАРТИИНИ ***
211
1
 
14
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Саботьорите да мълчат. Всички ги отсвириха. Май нямат фенове вече-
210
14
 
4
 
! Отговори
ьььь преди 10 години
колкото и да плюете по Герб не може да прехвърлите цялата вина в/у тях.Този процес на падение ,затъване ,обедняване започна преди 23г.Още тогава по-ококорени българи започнаха да създават фирми и да крадат от държавата като използваха позициите които заемаха.Разбира се ние така сме научени им помагахме с нашето действие и бездействие.Тогава не осъзнавахме или поне по-голяма част от нас ,че един ден ще бъдем на един кръстопът.Сега се обвиняваме, обвиняваме и другите,но главната вина е наша.
209
3
 
17
 
! Отговори
преминаващ преди 10 години
На плешивото кубе счерното сако от снимката,явно е много побесняло,че му резнаха далаверата с европроектите. Бил на 40 години,пък изглежада на 60 бръснатия *** и крадец.