Терзиева се извини за трафика по "Тракия": Ремонтираме!

Текат усилени ремонти на виадуктите "Вършилата" и при Церово
Обновена: 27 авг 2013 19:37 | 27 авг 2013 15:44,
74
Терзиева се извини за трафика по "Тракия": Ремонтираме!
Неделната тапа на "Тракия". Снимка: мРепортер

Ще трябва всички да се въоръжим с търпение, за да могат виадуктите на автомагистрала "Тракия" да бъдат ремонтирани, настоя министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Призивът й идва дни след като започна усилен и спешен ремонт на виадуктите "Вършилата" и при село Церово.

Съоръженията бяха определени като опасни още след земетресението край Перник миналата година. Специална комисия тогава установи много дупки и цепнатини но конструкциите им.

Виадуктите са строени през 70-те и 80-те години на миналия век, като от тогава не са ремонтирани. Пълнени са единствено дупките по пътното платно.

Десислава Терзиева се извини на пътуващите по магистралата в посока към София, които в неделя попаднаха в километрично задръстване заради началото на ремонта при тунела "Траянови врата".

"Ремонтът ще продължи 12 месеца, но сега трябва интензивно да се работи, за да се направи повече преди зимния период", отбеляза тя.

По думите й дали ще се работи денонощно, ще прецени строителят.

Министър отново отбеляза, че вече има направен обходен маршрут, така че да се избегнат "тапите" по магистралата.

Още по темата
В посока София-Пловдив отклонението за алтернативния маршрут е при пътен възел "Мирово" по първокласния път и се преминава през Момин проход, Костенец, Белово до Септември.

Оттам се продължава по третокласния до Виноградец (през селата Злокучене и Карабунар) до пътен възел "Калугерово", където отново може да се излезе на магистралата.

В обратната посока маршрутът, препоръчан от министъра, е по същото трасе.

"От следващия месец започваме интензивни проверки на изградените нови пътища, които са още в гаранция", зарече се Десислава Терзиева и добави, че държи много да се работи качествено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
19
 
8
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
И ЗА ТОВА, ЧЕ ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЧКИ ОТЛИТАТ НА ЮГ, ПАК ЛИ СА ВИНОВНИ КОМУНИСТИТЕ...СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ТУК ВЕЧЕ СТЕ ИЗПЕРКАЛИ И ПСИХЯСАЛИ. ВЪВ ВСИЧКО ВИЖДАТЕ САМО ПАРТИИ, ПРАВИТЕЛСТВА, МИНИСТРИ И Т.Н. ЗА ВСИЧКО СА ВИ ВИНОВНИ САМО ТЕ. ЕЙ ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ... ИЛИ СИ ПИЙТЕ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТА...
38
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
**** тъпанарите.Да започнеш ремонт на магистрала в последните дни на летните отпуски е толкова невероятно тъпо, че нямам думи да го изкажа.
37
3
 
33
 
! Отговори
Dimitar преди 10 години
айде сега всички на които колите им прегряха и им се скапаха съединителите да изпратят сметката на министъра
36
0
 
21
 
! Отговори
MM преди 10 години
Кога тия мърди ще ремонтират Хемус до Ботевград, *** гадни, има дупки неравности с големината на издигнати пешеходни пътеки, да не говорим за сглобките на видуктите които трошат оакчване директно. Да не си мислят че само в София и на морето живеят хора.
35
1
 
33
 
! Отговори
художника преди 10 години
Що не разкопате и летищата, па им дайте обходен маршрут! И без това пистите са за "профилактика". Много се разработиха тия "експерти" бе. И за да ги забележим, че работят решиха да затворят най-натоварената отсечка в най- отпускарския месец.Недейте да работите, че повече пречите!!!
34
5
 
26
 
! Отговори
Оставка преди 10 години
Червените *** видяха че хората се радват на магистралата и решиха да я преебат и да изтрият единствения хубав спомен от ГЕРБ
33
0
 
29
 
! Отговори
(: преди 10 години
След като има ремонти, държавата да покаже по табели обходни маршрути, не шофьорите да търсят. Като се забиеш в тапа с 38 коли зад тебе, как се намира обходен път *** ТАКЪВ??
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ЗАДРЪСТВАНЕТО ИМАШЕ САМО ДВАМА ПОЛИЦАИ И НИТО ЕДИН РАБОТНИК!
31
17
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ами след земетресението в Перни , бе умнико.То много хубаво е да достроиш магистрала, да обвиняваш хората , започнали я преди 30-40 год , че вече е износена и да се правиш на сляп *** , за малката отсечка по Цариградското шосе, строено докат си бил кмет и софиянци с право да го наричат Цариградското море....Такава некадърна и камилска отсечка , няма и мяма да има никъде по света. Освен в България и кмет МУТРАТА.
30
1
 
24
 
! Отговори
:) преди 10 години
Ще наемат ПОВЕЧЕ хора, ПОВЕЧЕ техника, ще планират ПО-ДОБРЕ -> ще откраднат ПО-МАЛКО. Опа, май намерихме проблема.. ;)
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** народ-...............?
28
4
 
35
 
! Отговори
:) преди 10 години
Каквото и да ми говорят, както и да го сучат - в годината има точно ДВА месеца, в които тази магистрала не трябва да се пипа. И това са юли и август. Точно в тях те се сетиха да ремонтират. Некадърници.
27
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цикламената, така я псувах в неделя, колко хора си прегряха колите, а един си срина съединителя пред мен. НЕМА ТАКАВА ДЪЖАВА.А КУКИТЕ, ако бяха пренаредили движението към София да става в две ленти тая тапа нямаше да я има. Аман от държавни търтеи.
26
9
 
24
 
! Отговори
magdalina.dyulgerova преди 10 години
Трябва да приберат милиарда по-скоро, защото им са преброени дните!ОСТАВКА!
25
4
 
19
 
! Отговори
мм преди 10 години
тая пък, ремонтирала. кога стана калайджия, кога ти почерня ***.
24
25
 
7
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
ТЕЗИ РЕМОНТИ НЕ ТЪРПЯТ ОТЛАГАНЕ !ТОВА НЕ ВИ Е ЛИЛИ ПАВЛОВА, ДА ПРИБЕРЕ ПАРИЧКИТЕ И БЕЗ СВЪРШЕНА РАБОТА !НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА СТАНЕ НЕЩАСТИЕ ПОСЛЕ.... КАК ЩЕ РЕВЕТЕ НЕ Е ЯСНО
23
4
 
29
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
Комунистическият асфалт - най - вкусният асфалт във вселената!Абе тия хора много обичат да правят задръствания, опашки и да карат хората да киснат някъде вбесени. Дали ще са опашки за хляб, за техника, за банани по нова година или някоя тапа някъде, важното е да ни е гадно.
22
6
 
22
 
! Отговори
alooooo преди 10 години
Точно сега в отпускарския месец ли бе нужно да започнат ремонтите??? Няма лошо да се ремонтират тези участъци, но точно сега ли е най-подходящият момент??? Би било по-разумно да се прави всичко това през септември и октомври, щото видяхме на "Хемус" при детелината за Яна какво се случи, точно поради подобно безмозъчие!!!
21
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абеее чудо!!!До сега една група хора РЕВАХА, че Тракия от Пловдив до Костенец е отврат, сега пък реват че чакали ...................Ам бри бат ви Бойко, не чакахте заради ремонти, той само на ново се нахвърляше!!!
20
4
 
18
 
! Отговори
Ico8105 преди 10 години
До KНапълно си прав колега,на майките с децата да ходи да се извинява,този път дали поне си е свалила слънчевите очила...миналата седм. я гледах като даваше обяснения за катастрофата на Яна,тази седмица се обяснява за Тракия,другата какво ли ни чака....Тая мухла знае ли какво въобще прави в министерството.