БСП да стане, за да седне ГЕРБ – не, опълчи се Кутев

Според него вотът на недоверие е предателство спрямо гражданите
Обновена: 18 сеп 2013 09:24 | 18 сеп 2013 09:24,
73
БСП да стане, за да седне ГЕРБ – не, опълчи се Кутев
Антон Кутев. Снимка: Булфото

Вотът на недоверие срещу правителството няма да мине и в ГЕРБ много добре го знаят, обяви пред Нова тв депутатът от левицата Антон Кутев.

Според него появата на вот за цялостната политика е предателство към българските граждани.

Още по темата

"Самата му поява в момента абсолютно измества главната тема", настоя той и се аргументира, че протестиращите, и през февруари, и днес искат друго.

"Има огромна разлика между това как си представят техния живот и това, което живеят. Те считат, че цялата политическа класа във вида, в който я виждат, е нелегитимна и нелепа", проговори от името на протестиращите Кутев.

"Този спор, който се опитва да ни наложи ГЕРБ, като ни казва: "Станете вие, за да седнем ние!", е абсолютен "нонсенс" за тези хора, които протестират, защото те не искат това", заключи левият депутат.

"Няма нищо нестандартно във вота на недоверие", защити тезата на бившите управляващи бившият министър на транспорта Ивайло Московски.

"Решихме, че е хубаво да излезем с мотиви за цялостната политика на това правителство", поясни той и допълни, че няма сектор, в който ГЕРБ да подкрепят кабинета на премиера Пламен Орешарски.

"Доводите и аргументите за това ще се чуят на дебата", обеща депутатът.

Той обаче призна, че ГЕРБ внасят вот на недоверие за цялостната политика на правителството, което по конституция ще лиши опозицията от нов подобен опит в рамките на следващите шест месеца.

Четин Казак от ДПС също се включи в разговора и посочи, че правителството на Пламен Орешарски е "политико-експертно и програмно" и заяви, че ще бъде подкрепяно от ДПС, докато изпълнява своята програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимниятвсе едно БПС имат капацитет или морално основание да са опозиция на ГЕРБ. Бързо бързо забравихте що за опозиция беше БСП. Опозицита има за цел да регулира управляващите, да е балансиращия глас, единственото което БСП правеха е да внасят вот на недоверие множество пъти, да вадят черен ПР с неясен произход и да разпалват обществото. Май май изказването "станете вие, да седнем ние" важи и в двете посоки а?
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Престанете с тези злобни коментарии.Не е лесно да се управлява държава с такива негативно настроени граждани.Много е лесно да гледаш отстрани и да критикуваш.Смелост се иска да поемеш руля и да се нагърбиш да изправиш на крака на една унизена държавност и да върнеш доверието на народа й в нея.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странно защо след като до края на седмицата се очаква отчета на правителството за първите 100 дена и планът за следващата година бързат да внесат вот на недоверие преди да са обсъдени двата документа. Това не е ли израз на безпомощност!
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов и ГЕРБ нямат нито морално основание, нито интелектуален капацитет да са опозиция на това, което прави правителството на Орешарски!
35
3
 
10
 
! Отговори
ЛЯВ преди 10 години
"БСП да стане, за да седне ГЕРБ не" - точно така, няма значение какво сте обещавали и какво вършите (парите за всеки първокласник), няма значение експертността на "експертното" правителство, няма значение законността когото може просто да е "нестандартно"ВАЖНОТО Е ДА СТЕ НА ХРАНИЛКАТА
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кутев, щом смяташ, че ще седне ГЕРБ, значи признаваш, че народа не ви иска вас и иска някой друг. Признаваш, че сте се провалили. Защо не дадеш на суверена това, което иска? До къде искаш да се стигне, за да изпълниш волята на народа? Какво лошо има народа да получи това, което иска? И не ми отговаряте, че скоро е имало избори. Това не значи, че в следващите 4 години тия имат право да си правят каквито си поискат извращения. Ако си го мислят, шут от зад и мамата... Нещо са се объркали!
33
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Тъкмо хората малко се успокоиха и пак избутахте Кутев напред.Ако стане революция кой ще е виновен?
32
2
 
7
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Гн Кутев всичко е наред,но идва зима и тогава протестите няма да са платени и само в София.Тогава ще доидат сметките за ток,парно,дърва,газ все неотложни плащания.Доходите не са мръднали и трябва да сте много голям оптимист януарските събития от 97година да не се повторят.Съгласен съм,че всички политици сте за разстрел,но не виждам как това ще стане без събития,като в Сирия.Много съм ЗА Дядо Иван да ни освободи от вас.
31
1
 
5
 
! Отговори
danitz3 преди 10 години
39 - много сте смешни, с този архаично-слагателски стил от похвално слово за партията:) прегръщате всяко краставо магаре, което вождът ви нареди. ако орешарски сега мине към някоя друга политическа сила, както обича да парви този съвършен кариерист, веднага ще му отнемете прикачените звания:)))
30
1
 
13
 
! Отговори
Манолова преди 10 години
То не че сте седнали както трябва на един стол с ДПС И Атака ! Да не паднете по добре станете
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
35, че то този процес си продължава, даже е по-зле от преди. И това няма да се оправи със заеми и раздаване на пари.
28
2
 
23
 
! Отговори
Асен преди 10 години
Кутьо, който и да е, само вашата гнусна комунярска крадлива *** да е далеч от властта!Да се връща Бойко, че да ви нашока канчетата кухи!!!
27
3
 
21
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Станишко, др. Кутев, сестра Галева, Д. Пеевски - все марионетки на кукловодите на ДС от кръга ' монтерй ' Л. Гоцев, Вълков и Бр. Аспарухов ... Какво друго да очакваме от тези лица , освен да се провалят във всяко отношение и да създават нова държавна сигурност в държавата ?
26
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз само не мога да разбера някоя тиква като каже "Бойко направи нещо добро за България". И кое е това нещо, че строи магистрали ли? Ми те предните построиха повече от ГЕРБ. За 3.5 години изгубени 400 000 работни места, 400 000 Българи изгубиха работата си, 100 000 фирми фалираха. Страх и подчинение, иначе уволнения и преследване. Това ли е доброто нещо за България. Та ние се отдалечихме безкрайно от Европа и сме държава от Африкански тип заради царя Тиква. Успех на новия кабинет.
25
1
 
21
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Нещо притеснени ми изглеждат Кутев и другари, ама нали според проучванията водите в момента и ако има предсрочни избори пак ще управлявате вие даже според тези проучвания с повече депутати ще сте....смеееех! И нещо не ми е ясно значи разбира, че протестите и февруари и сега искат едно и също но тогава те искаха предсрочни избори веднага ама сега не е редно...е що така??? Значи тога "да стане ГЕРБ за да седне БСП" беше нормално , а сега обратното вече не е нормално...нещо се оплете , а Кутев?????
24
2
 
18
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До електорат матряловХайде, отивай да си вемеш 20-те лева от Кутев. Марш ... червен сополанко.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съществува "непрограмно" и "неекспертно" правителство. По дефиниция щом дадено управление е подкрепено 3 съставено от кадри на повече от една партия се нарича коалиционно. Не знам защо от тройната коалиция бягат от коректни те дефиниции като дявол от тамян?? Какво лошо и срамно има в наричан на нещата с правилните им имена??
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОЛНИ КОМУНИСТИ.........
21
1
 
10
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До електорат матрялов"Смей се ***"!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се че НЕ- другарю Кутев.Властта е сладка омайна и облагодетелства.Властта дава сили енергия и възможности.Реализира мечти и идеи.Дава насоки и "обръч" от фирми.Това важи за всяка власт без изключение.Всеки се стреми към власт а тя е средство и за пари.Борба за власт и влияние на гърба на народа.Протеста щял да бъде коректив на всяка власт.Ами хайде да ви видим но май никой не хае от вас.Само ви примамват преди избори.