Посолство на Сирия: Някои бежанци може да се възползват

Потвърждава се позицията на Дамаск за мирно разрешаване на кризата
Обновена: 19 сеп 2013 15:48 | 19 сеп 2013 15:48, Елка Василева
15
Посолство на Сирия: Някои бежанци може да се възползват
Бежанският център в село Пъстрогор. Снимка: БТА

Правителството на Сирия оценява високо позицията на правителството на приятелска Република България, публикувана от пресслужбата на Министерски съвет, в която се подчертава необходимостта от мирно решение на сирийската криза. Това се посочва в позиция на посолството на Сирия в България, предаде "Фокус".

Мирното разрешаване на сирийската криза е в съответствие със сирийската позиция, която президентът на Сирия Башар Асад обяви чрез своята политическа програма за мирно разрешаване на сирийската криза, изготвена в началото на тази година, като сирийското правителство разработи оперативни стъпки за нейното изпълнение, посочва посолството.

От дипломатическото представителство потвърждават, че Сирия в отговор на руската инициатива, договорена между министрите на външните работи на Русия и САЩ, се съгласи да се присъедини към Конвенцията за забрана на използването и производството на химически оръжия и обяви пълната си ангажираност към всички свои задължения по настоящото споразумение - при условие, че държавите, които подкрепят терористите в Сирия начело със САЩ спрат всички доставки и оръжия на Ал Кайда и другите въоръжени групировки в Сирия.

Още по темата

Що се отнася до бежанците в България, ние също високо оценяваме усилията на приятелското българското правителство за приемане на сирийските бежанци и осигуряването на помощ за тях според възможностите, се казва още в позицията.

Ние и в интерес на българо-сирийските отношения, и изхождайки от нашата загриженост за сигурността и стабилността в България, обръщаме внимание на българските власти, че някои бежанци и други лица, които живеят в България, се възползват от положението на бежанци и от щедростта и гостоприемството на българското правителство, което би могло да навреди на бежанците като цяло и на сигурността на България в частност, посочват от сирийското дипломатическо представителство.

Посолството на Сирийската Арабска Република в България изразява пълната си готовност за сътрудничество с правителството на Република България в интерес и на двете приятелски страни, се казва в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
зз преди 10 години
До софиянецКое да разберат? Със сигурност влизат и такива. Дано не са предимно такива - настоящи и бъдещи. Иначе позицията изложена в статията е интересна. Мило предупреждение, дааа...
11
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
po 80 4oveka -siriisi na den minavat nashata granisa,smiataite sled 6 mesesa kakvo shte,...
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много електорат за ДПС-то... ...даже няма да им трябват и екскурзии...
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Башар е пич. В момента е единственият нормален управник в мюсюлманските страни, ако не броя генералите в Египет.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко ли "спящи клетки" вече се подвизават у нас като бежанци?
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
po4naha iznasilvanqta i grabejite.balgarite ako sa bejanci 6e gi iznasilvat a tiq bejanci nas 6e 6i.at.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bkp kakvigi zabarka s tiq pumqri we.
5
5
 
4
 
! Отговори
uuuuuuuuuuuu преди 10 години
dra6te gi po granicata kakvo mi gi puskate sred nas.tiq spinozni fa6livci.
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари и другарки,разберете най-накрая и си го набийте в главите.Това не са бежанци!!!Това са нелегални имигранти,без документи за самоличност!!!Или може би "приятелска "Турция грижовно и организирано извозва"бежанците"до турско-българската граница,а?И те си преминават необезпокоявани ,все едно се разхождат по някоя софийска улица?
3
5
 
39
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Е най после чухме една реална оценка за рисковете със сирийските бежанци! Важно е дали оня самохвалко Ц.Йовчев дето бил готов за Шенген,щото опазвал границите,го е чул и по важното дали го е асимилирал и взел мерки? Нашата национална сигурност не е като американската,защото се поверява на хора като Пеевски.По този повод да кажем:БОГ да ни пази,че другото е бош лаф работа!
2
4
 
36
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
казали са меко, че може да са влезнали тероряги ... но щели да съдействат
1
6
 
54
 
! Отговори
**** преди 10 години
Това не са бежанци,това са хора преминали незаконно границата ни, трябва да се третират като закононарушители,бежанци са тези които са преминали най близката граница до своята страна,и са останали там да изчакват приключване на сабитията и завръщането си,атези нямат намерение да се завръщат въобще,щом са преминали в трета страна.Така,че тези не са бежанци.