Реформаторите не преговарят с ГЕРБ, сигурна е Кунева

Тя ще се кандидатира за лидерския пост в партията отново
20 сеп 2013 08:36,
69
Реформаторите не преговарят с ГЕРБ, сигурна е Кунева
Меглена Кунева. Снимка: БТА

Реформаторският блок не води преговори с ГЕРБ, заяви в интервю за БТА лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя посочи, че истинската конкуренция по-скоро може да помогне за оздравяване на център-дясното, отколкото да го разедини.

Според Кунева в следващите месеци не трябва да се говори за каквито и да е коалиции, а фокусът да бъда върху това каква е физиономията на Реформаторския блок и предлаганите от него политики.

Още по темата
“Той очевидно не може да включва ГЕРБ вътре. Хората трябва да могат да вярват не просто на думи, а на конкретни личности, защото е важно не само какво се говори, но и кой го казва. Хората искат промяна и като нагласа я разбират повече в дясно-центъра, отколкото вляво“, коментира Кунева. 

„Не мисля, че е здравословно да се прави монопол в политиката - все едно вляво или вдясно, както се опитват ГЕРБ“, добави тя. Според нея трябва да се върне доверието на хората, а не просто да се влезе във властта.

Кунева не може да прогнозира колко още ще продължат протестите. „Знам обаче, че правителството пропусна шанса си да излезе с чест и достойнство от тази ситуация. Ние трябва да сме на своя пост, за да слушаме гражданите и да предлагаме решения. Трябва да бъдем в състояние на политическо несъгласие, но и на даване на политически отговори“, категорична е тя.

Кунева каза, че приема номинацията си за председател на формацията и ще се кандидатира за лидерския пост отново.

Кунева подчерта, че има много хора, които могат да оглавят Движението, но на този етап и те смятат, че тя трябва да даде на партията това, което може. Засега официално няма други издигнати кандидатури за председател.

Очаква се в събота Националното събрание на партията да вземе решение и докъде ще стигне сътрудничеството в рамките на Реформаторския блок.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чувам, че Прокопиев също е замесен с Реформаторския блок. Щом Кунева и той са там нищо добро не очаквам.
48
2
 
1
 
! Отговори
grigorij преди 10 години
Кунева и Борисов да не забравяме, че са от едно котило - царското. А преди това се радват и изключително на облаги от партията-майка. Приликите не свършват до тук - и двамата се оказаха изключително некадърни като политици. Едната ни продаде за жълти стотинки и съсипа енергетиката, а Бойко се вживя в ролята на втори Тато и покрай инфраструктурните проекти направи много пари.
47
2
 
0
 
! Отговори
lou lou преди 10 години
Да бе, а на какво се дължи тогава откровено променената й позиция по отношение на Борисов, който дори съветва!? Леля Цецка Цачева и тя заговори за сестрински партии по линия на ЕНП, чудо голямо ще е... Вече сигурно са си разпределили и постовете! Кунева дали няма и да стане лидер на РБ?! Страшни амбиции има тая жена.
46
2
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Той очевидно не може да включва ГЕРБ вътре. Хората трябва да могат да вярват не просто на думи, а на конкретни личности, защото е важно не само какво се говори, но и кой го казва. Хората искат промяна и като нагласа я разбират повече в дясно-центъра, отколкото вляво, коментира Кунева. - О така ли?! Но едва ли РФ ше могат да предложат нещо ново с членове, като теб Пръмова и с хора участващи в него, като Иво прокопиев! Едва ли!
45
1
 
0
 
! Отговори
Kosta преди 10 години
Ахаха някак си не ми се вярва това! Абсолютно съм сигурен, че до месец два ГЕРБ ще са част от от РФ или поне ще имат някаква договорка за това. Меглена Кунева да не се прави на дръж ми шапката, защото нейните изказвания нямат никаква стойност за никой в тази държава
44
1
 
3
 
! Отговори
чеч преди 10 години
нагал партиен член место да се скрие като Костов тя трагнала лидер да става Видясе на изборите кои партии са ненужни тя трагнала и акъл да дава марда гадна тая е една от калинките на бсп дпс и поп кръстьо
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Кунева говоренето й е повече. Обича да обещава и нищо не прави. За това получава нисък процент при избори.
42
1
 
3
 
! Отговори
smokingHot преди 10 години
Целите на Кунева са повече от ясни - освен че и тя иска да придърпа нещо към себе си, тя има поставена задача - да прокарва интересите на определени олигарси. И тя защитава монополите, няма морал, няма ценности за нея, и тя е инструмент на задкулисието.
41
1
 
3
 
! Отговори
laura преди 10 години
Кунева ли ще ми говори против монопола? Точно тя, която бе лансирана в политиката от френски олигарси и масони; тя, която винаги е защитавала определени монополни структури? каква наглост!
40
1
 
2
 
! Отговори
chords преди 10 години
Меглена Кунева явно на всяка цена иска да се върне във власта. Аз лично доста се съмнявам, че реформаторите няма да се коалират с Герб. Нали Кунева нещо даваше акъл на Бойко за вота на недоверие срещу управляващите.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пасмина крадци,с амбиция за още злоупотреби,не мерси!
38
1
 
2
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
До bochko tikvetoКаква ти е тарифата май добре ти плаща кривоустата,няма да можеш да манипулираш мнението на хората, за тази продажница....
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалка картинка е тази!
36
1
 
0
 
! Отговори
поп преди 10 години
Защо Реформаторски блок???Защото трябва да се продаде ,каквото е останало от БГ.Костов, Кунева и още десетина продажници.Бойко ще им бъде охрана а Цветанов ще подслушва.!!!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сектор КабулТи този коментар от лудницата ли го пишеш бе празняр...я се осъзнай.Нито една думичка няма смисъл от горенаписаното.След това защо има хора,които гласуват за АТАКА иГЕРБ с червеи като теб България никога няма да се оправи.Амин *** жалък.
34
1
 
4
 
! Отговори
Ema преди 10 години
Щом хора като Кунева имат място в този блок,този блок няма място в българската политика!
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям реформаторския блок,но без куневица
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямаме нужда от хора като Кунева. И тя си гледа само нейния интерес.
31
1
 
0
 
! Отговори
miroslavGoshev преди 10 години
За какво ли успяха да се скарат Кунева и Бойко?
30
1
 
5
 
! Отговори
Сър_Пичук преди 10 години
Толкова по-зле, Кунева... не знам какво ще направите с 20 депутата без коалиция! Или може би ще се включите към тройната коалиция?