Вот на недоверие заради бежанците? Неоснователно е!

Имаме ресурс да затворим границата, но е крайно решение, заяви Найденов
Обновена: 7 окт 2013 14:30 | 7 окт 2013 14:06, Красимир Ангелов
30
Вот на недоверие заради бежанците? Неоснователно е!
Ангел Найденов. Снимка: БТА

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че не смята за основателно да се иска вот на недоверие към кабинета заради ситуацията с бежанците.

Заявеното от Найденов е в отговор на коментар на депутатката от "Атака" Магдалена Ташева пред Нова телевизия, където тя сподели, че е възможно да се поиска вот на недоверие към кабинета заради ситуацията с бежанците.

"България има своите ангажименти, включително по отношение на бежанците“, посочи министърът и уточни, че погледът не може да бъде само формален, "има драма и към нея всеки трябва да прояви съответното разбиране" и държавата трябва да направи необходимото, за да създаде условия за настаняване на бежанците.

"Дали има рискове, които да носят бежанците по отношение на националната сигурност - да, и това нееднократно е споменавано, става дума за рискове и от хуманитарна гледна точка, рискове, които са свързани със социално-икономическо напрежение в районите, в които се настаняват бежанците, рискове, свързани със здравната и епидемиологичната обстановка, с потенциално инфилтриране сред бежанците на радикални елементи, на хора, свързани с радикални групировки", отчете Найденов, цитиран от БТА.

По думите му това са рискове, които са отчетени.

Военният министър коментира и въпросa за евентуалното затваряне на границата ни с Турция. Найденов посочи, че можем да затворим границата и имаме необходимия ресурс за това, но това е крайно решение, което в момента не е желателно да се разглежда, решение, към което не бива да се прибягва, макар че като потенциално решение не може да бъде изключено.

Запитан дали смята, че трябва да се състои Консултативен съвет за национална сигурност при президента предвид ситуацията с бежанците, Найденов каза, че такива разсъждения и аргументи му изглеждат логични, но решението е на президента и по негова преценка винаги може да свика такова заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
40
 
! Отговори
Даси преди 10 години
Много е просто- който минава нелегално границата, трябва да бъде връщан обратно. А иначе *** могат да искат и вот на недоверие заради ниските температури.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne laji, ne mojem da zatvorim granicata! :/
1
0
 
51
 
! Отговори
A преди 10 години
Е те нали минават НЕЛЕГАЛНО, като затворите границата, те пак ще минават НЕЛЕГАЛНО.Не трябва да затваряте границата а да я огранявате правилно да не могат я преминават НЕЛЕГАЛНО.