Новият вот: ГЕРБ атакува "културата" на управляващите

Борисов: Културно-историческият туризъм е нужен за икономиката ни
Обновена: 16 окт 2013 15:34 | 16 окт 2013 14:52,
129
Новият вот: ГЕРБ атакува "културата" на управляващите
Борисов откри най-новата детска ясла в Пловдив "Приказка. Снимка: БТА

Третият вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски ще бъде за провал в областта на културата, обяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това е нещо, което е абсолютно задължително и необходимо за икономиката – културно-исторически туризъм, музеи, археология, мотивира се Борисов.

Това донася не само слава за България, а и приходи за държавата. Всеки посетител е билетче, изчисли бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в петък ще бъде внесен трети вот на недоверие. Това стана още по време на разискванията по втория вот, който ще бъде гласуван утре в 13.20 часа.

В Пловдив Борисов се оплака, че сегашните управляващите не искат да открият т. нар. "Български Лувър", тъй като „сме го правили ние“. 

Още по темата
„Хиляди експоната от картини стоят в мазето на хранилището. Правителството не иска да върже един трафопост, за да не бъде открит този уникален музей, отбеляза Борисов.

Според него правителството ще провали голяма част от проектите. Смея да твърдя, че приходните им агенции работят със спад от 30 процента и в края на годината това ще стане доказан факт, каза Борисов.

Според него тогава кабинетът ще актуализира бюджета или ще тегли нови заеми, "защото няма как при спад в
приходите ти да обещаваш на майки и пенсионери допълнителни пари". Ако тръгнат да взимат заеми, това ще събори борда, а от там нататък няма оправяне на държавата, допълни лидерът на опозицията.

Това, което знам от това, което е казал нашият лидер в Пловдив, смятам, че е удачно вотът да бъде за култура, заяви  и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него има проблем с делегираните бюджети на театрите.

Той отново припомни, че цялостен вот не се внася, за да не се осигури комфорт на кабинета за цели шест месеца.
Цветанов обясни още, че не се знае в какъв срок ще бъдат внасяни вотовете, но оставка на кабинета ще бъде искана за всяка сфера.

Не бих казал всяка седмица. За всеки един вот трябва да има съответните аргументи. Мисля, че днес стана добър дебат, заяви Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
28
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Простата тиква така и не проумя, че всеки пореден вот вдига рейтинга на правителството, защото хората разбират колко много то прави в сравнение с предишното, което вдигаше основно пушилка и пробиваше поредната дупка на колана. Разкарай ГЕРБ- спаси България.
98
3
 
28
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 10 години
Полуграмотната Тиква дрънка за култура?! Е не е ли истински клоун и циркаджия, кажете ми?! :)) Толкова смях не съм се смял с него даже и когато беше премиер :))) Само едно е неприятното: всички данъкоплатци плащаме за клоунадата му......
97
4
 
29
 
! Отговори
Смешници преди 10 години
каквото им беше управлението на ГЕРБ - такава им е и културата. Точно Борисов и приближените му говорят за култура е толкова несъвместимо като огънят с водата.Срам нямат, а за скромност - ?????
96
3
 
19
 
! Отговори
1министерство 1вот преди 10 години
ХЕ-ХЕ става голям майтап и понеже луд умора няма а от герб са също и интелигентни, образовани и красиви калинки ще я докараме до блокиране на парламента.Само предполагам какъв ще е отговорът - обединяване на всички министерства в 1 чиято цел е също една 1 министерство - 1 вот на недоверие.
95
3
 
21
 
! Отговори
az- преди 10 години
Странно Тиквата ли я е построил с лични средства, че да я открива?Подобни неща не се ли откриват от местния кмет?
94
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Култура и ***?!Това виц ли е?Точно герб, които искаха да затворят БАН?!Точно герб, които направиха бюджета на Мвр по-голям отколкота бюджетите на здравеопазването, науката и образованието взети заедно?!Герберастите превърнаха България в зоологическа градина - изчезващите българи.
93
18
 
5
 
! Отговори
до щатните драскачи: преди 10 години
каквито и простотии да пишете, искам да ви кажа, че ББ лично се е вдъхновил днес от Пловдив. И това не е случайно, защото нашия град в последните 2-3 години преобразява своя облик, благодарение на това, че настоящата местна власт е насочила особено внимание и ресурси към обекти,ценни за културно-историческия туризъм.Надявам се, всеки следващ управник на града, който и да е той, да продължи започнатото,защото вярвам,че Пловдив, със своята история и красота заслужава да бъде Рим,а даже и повече!
92
0
 
16
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
До вв =91 Написал си: Не може ли поне един ден без простотия !!! ======================================Не може брато,простака си е ***.И така ще е докато не се види с бай Ставри./образ на Тодор Колев за ,,наш човек,, можещ да осигури килия в центр.соф. затвор с южно изложение
91
3
 
20
 
! Отговори
Шопа преди 10 години
Какво разбира този *** от култура , дето с бедният си речник и жаргони ще помнят в цяла Европа ! в библиотеката на ц. затвор са закупили ,,Винету "
90
2
 
24
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Този *** Тиквеника , до кога ще хаби от скъпо платеното парламентарно време , което го плаща целият народ ? Агонията на най-корумпираният политик-мутра .....Амин !
89
2
 
19
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Защо плешивия мутро *** не е в затвора защо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
88
2
 
17
 
! Отговори
681 преди 10 години
Ех, божкее, луд умора няма ! И на крив полов орган вълната му пречи!
87
2
 
17
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Боко се страхува да ходи в Унгария,защото на времето е разнасял и утвърждавал славата на Българските мутри в Буда Пеща!
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EH MUTRO PROSTA NEDODQLANA PLESHIVA KRADLIVA SHERNA SE SI NEDOVOLEN OT NESHTO 4 GODINI STANISHEV TI BESHE VINOVEN SEGA PAK NEKOI DRUG TI E VINOVEN A NESE POGLEDNESH NA KAKVO PRILISHASH DOLNA KRADLIVA GERBERSKA MUTRO NESHTASNA
85
2
 
28
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Точно Бай *** ГЕРБерски няма право да говори за култура, защото поведението, видът, дори изказът му са като на средностатистически *** (като манталитет, не като местоживеене).
84
2
 
26
 
! Отговори
terry преди 10 години
Страшен позьор и манипулатор, е Бойко Борисов, а на всичкото отгоре и не се отличава с особен интелект. Да не кажа почти никакъв. И това което е сигурно е, че тази мутра заедно със сбирщината наричаща се ГЕРБ не искат тази държава да работи. Те не са нормална опозиция а банда престъпници водени единствено от своя интерес.
83
3
 
24
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
докъде доживяхме - да имаме президент-олигарх, доскоро да ни е управлявал мутра-силовак, вживял се в ролята на шеф на изпълната власт, драпайки при това за нов мандат, при положение, че претендираме за европейски морални ценности!?
82
1
 
25
 
! Отговори
вв преди 10 години
Не може ли поне един ден без простотия !!!
81
2
 
26
 
! Отговори
ЛЕНТОРЕЗАЧ преди 10 години
В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАКЪВ НЕГРАМОТНИЯ "ОТКРИВА"? И АЗ ИСКАМ ДА "ОТКРИЯ" НЕЩО И ДА ПРЕРЕЖА ЛЕНТАТА.
80
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко ти нали подаде оставка??? Сега защо съботираш работата на правителството!?