Новият вот: ГЕРБ атакува "културата" на управляващите

Борисов: Културно-историческият туризъм е нужен за икономиката ни
Обновена: 16 окт 2013 15:34 | 16 окт 2013 14:52,
129
Новият вот: ГЕРБ атакува "културата" на управляващите
Борисов откри най-новата детска ясла в Пловдив "Приказка. Снимка: БТА

Третият вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски ще бъде за провал в областта на културата, обяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това е нещо, което е абсолютно задължително и необходимо за икономиката – културно-исторически туризъм, музеи, археология, мотивира се Борисов.

Това донася не само слава за България, а и приходи за държавата. Всеки посетител е билетче, изчисли бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в петък ще бъде внесен трети вот на недоверие. Това стана още по време на разискванията по втория вот, който ще бъде гласуван утре в 13.20 часа.

В Пловдив Борисов се оплака, че сегашните управляващите не искат да открият т. нар. "Български Лувър", тъй като „сме го правили ние“. 

Още по темата
„Хиляди експоната от картини стоят в мазето на хранилището. Правителството не иска да върже един трафопост, за да не бъде открит този уникален музей, отбеляза Борисов.

Според него правителството ще провали голяма част от проектите. Смея да твърдя, че приходните им агенции работят със спад от 30 процента и в края на годината това ще стане доказан факт, каза Борисов.

Според него тогава кабинетът ще актуализира бюджета или ще тегли нови заеми, "защото няма как при спад в
приходите ти да обещаваш на майки и пенсионери допълнителни пари". Ако тръгнат да взимат заеми, това ще събори борда, а от там нататък няма оправяне на държавата, допълни лидерът на опозицията.

Това, което знам от това, което е казал нашият лидер в Пловдив, смятам, че е удачно вотът да бъде за култура, заяви  и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него има проблем с делегираните бюджети на театрите.

Той отново припомни, че цялостен вот не се внася, за да не се осигури комфорт на кабинета за цели шест месеца.
Цветанов обясни още, че не се знае в какъв срок ще бъдат внасяни вотовете, но оставка на кабинета ще бъде искана за всяка сфера.

Не бих казал всяка седмица. За всеки един вот трябва да има съответните аргументи. Мисля, че днес стана добър дебат, заяви Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
32
 
! Отговори
тиква преди 10 години
а къде беше 3,5 години бе Тикво Борисова..то, че си имунизиран срещу култура е видно и от слепия, ама такава наглост от твоя страна...с този закон за култ.наследство никакъв културен туризъм няма да има в България
78
2
 
27
 
! Отговори
Тиквич преди 10 години
До Аз!Само да допълня. Ирония на съдбата. Тиквочев да говори за култура, все едно Веждата да говори за трезвеност.
77
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ким Ир Сен тържествено приветсва Б.Б. за успехите и ненадминатите му постижения в света на науката
76
19
 
5
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
до 80:когато и да се снима Борисов с хората,винаги са усмихнати и се снимат с удоволствие.що ли не съм видял подобни снимки на сергейчо?може и да има от някой пленум или бузлуджа:)))давайте още минуси:)))смешници
75
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко Тиквата ли говори за култура?! Де бре, де!!!
74
3
 
31
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Точно този ли ще говори за култура ?? Пълен *** ! И с тези вотове на недоверие не само той ще стане за смях ами цялата държава !
73
29
 
6
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
човека построи куп неща с чужди пари за разлика от предишните и сегашните.не ви ли е малко тъпичко да плямпате щуротии или ви плащат по левче на простотия?ако сегашните бяха управляващи в предния мандат,сега щяхте да виете на умряло,покрай "великите" им финансисти.
72
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Културата на БОКО се състои в това да се снима с разни хора да ги подплясква зад вратаВижте как ги е подхванал все едно носи дини за вкъщи
71
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Alo Boiko Mutrata , ne stavash nito za kmet nito za premier , marsh v kuchkarnika pse takova .
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Като чуя за култура и се хващам за кобура"-реплика на нискообразован комисар.Та Борисов и култура са почти несъвместими неща.ДА,много добре,но културно-исторически туризъм е другата мантра на ББ.Знае ли Борисов за неразривната връзка-образование,наука,изкуство и култура.Тариката все се хваща за по-лесните,атрактивни и ефектни неща.Гледа да се хареса на чужденците,да му казват браво.Как необразовани ,бедни, гладни, болни маргинали и аутсайдери ще творят,ще посещават,ще ценят и радват на културните ценности.Основните приоритети в близките 10-20г.трябва да са реалната икономика,образование и здр
69
2
 
12
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Много се надявам Писанчев,хора като тебе и Флоров,Борисов,Петков по-скоро да се изправят пред военен специализиран съд.Само искам да ти кажа,че рано или късно ще бъдете подведени под отговорност.Сега обстановаката не е подходяща,само за пример ще ти дам да разгледаш "кризата във Вашингтон"
68
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кутевци са отново на линия
67
5
 
32
 
! Отговори
НЕАМ ДУМИ преди 10 години
ДОКАТО МАЛОУМНИЯТ *** СЕ ИЗЛАГА ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ,С ХЛЕВОУСТИЕТО СИ, ПРАВИТЕЛСТВОТО РАБОТИ. ТОЯ МИЛИАРДЕР НЕ НАЯЛ СЕ, ИЗОБЩО НЕ Е В ЧАС НА КАКЪВ ХАЛ Е ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГОВОТО МАЛОУМИЕ,РЕКЕТ НАД БИЗНЕСА,АЛЧНОСТ И КРАДЛИВОСТ НА САМАТА МУТРА И АВЕРИТЕ МУ. САМО НЕ Е ЯСНО В КАЧЕСТВОТО НА КАКЪВ ОТКРИВА КАКВОТО И ДА БИЛО, КАТО ЧЕ ЛИ НЕ СА ПАРИТЕ НА ХОРАТА, А НА *** МУ И ТЕЙКО МУ.НАИСТИНА *** СЕЛСКА *** ПРЪЧКА.
66
3
 
28
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Другарят Борисов е безсмъртен. Сутрин става хапва филийка намазана с мас. Изхвърля ***. Качва се в Тойотата и газ към някоя телевизийка да покаже,че е жив. След това минава да види Цецо, който му докладва клюките и творческите разработки на Флорчо Лъжипартенков. Като му омръзне да слуша простотии хуква към най близкото игрище да ритне едно мачле. Той денят се преполвил. След обед отидеше да отреже две три лентички и хайде в обратно в Банкя да нахрани кучетата. Боко не се преви не парламентарист...дори и за това не ставаш!
65
5
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Герберугите *** отново пикаят срещу вятъра
64
6
 
18
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Бойко , вчера си завърших външния нужник ела да режеш лентата.
63
5
 
26
 
! Отговори
с млади доячки преди 10 години
На снимката: другарят Тодор Живков, на среща с млади доячки.
62
4
 
31
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
ГРОБ СТАВАТ ЗА СМЯХ С КАКЪВ АКЪЛ ИМА ОЩЕ ЛУДИ ДА СЕ МАЗНЯТ НА ТИКВАТА МУТРА КОИТО СРИНА БЪЛГАРИЯ И БЕ ИЗГОНЕН С КАМЪНИ
61
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко и култура!Пази боже!
60
5
 
7
 
! Отговори
макето преди 10 години
Ай наздраве тоя път ке пием културно тия почнаа да се оливат отсекъде