Парламентът наваксва, ще работи извънредно във вторник

192-ма подкрепиха предложението, а 13 се въздържаха
Обновена: 18 окт 2013 09:32 | 18 окт 2013 09:32,
12
Парламентът наваксва, ще работи извънредно във вторник
Снимка: архив, БТА

Извънредно заседание на парламента ще се състои на 22 октомври, вторник. Във вторник депутатите по принцип не заседават, но този път ще се съберат от 10.00 до 17.00 часа.

Предложението за извънредно заседание беше направено от Атанас Мерджанов от левицата. 192-ма го подкрепиха, а 13 се въздържаха. Народни представители, които да са против извънредна работа, нямаше.

Още преди седмици стана ясно, че най-вероятно ще се наложи депутатите да се събират извънредно. Причината са няколкото провалени заседания на парламента поради липса на кворум. Управляващите се заканиха да инициират извънредни заседания и заради заявката от ГЕРБ да внасят вотове на недоверие към кабинета. Дебатите по тях "ядат" времето за закони, смятат от БСП и ДПС.

С поредица от извънредни заседания НС ще се опита да навакса законодателната си дейност. Във вторник освен обсъждания на закони, ще се проведе и парламентарен контрол.

Депутатите от „Атака“ отново се възпротивиха, че тяхната точка – за мораториум за закупуване на земя от чужденци, е назад в програмата на извънредното заседание. Те се опитаха да я преместят, но залата не се съгласи.

Днес парламентът лесно събра кворум, а обстановката е спокойна. Народното събрание днес ще се занимава с местните данъци и такси и промените в закона. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
32
 
! Отговори
Ужас... преди 10 години
Аз пък да не знам, че вторник е почивен ден и толкова време съм се прецаквал да ходя на работа... От друга страна те колкото повече 'работят" толкова повече глупости вършат, така че може би има логика да им се ограничи работното време.
9
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** тия понеже се скъсват в останалите дни да работят та и във вторник ще се скъсват - направо им съчуствам, тооолкова мнооого работа
8
8
 
33
 
! Отговори
info. преди 10 години
Флашки, тефтерчета,спорове!Това за мен не е парламент,а по - скоро съдебна зала от която няма смисъл!?Това ли са нещата който трябва да разисквате в парламента??Вижте хората!Вижте как са облечени и какви пари получават!Бг в момента е държава в която живеят бедни(работещи),и много бедни(безработни и пенсионери)А БЪЛГАРИНА СИ ЖИВЕЕ КАТО ТУРИСТ БЕЗ ПАРИ,В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА!Егати парлаламента!!!
7
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОЙ ДА НЕ ИЗЛИЗА ОТ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА. ЩО ЗА СМЯХ Е ЧЕ ЩЕ РАБОТЯТ ИЗВЪНРЕДНО ВЪВ ВТОРНИК. СЛЕД КАТО СИ Е НОРМАЛЕН РАБОТЕН ДЕН.
6
8
 
36
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Гея, Бея и Злодея - Най-новата трилър продукция на Мосфилм! Лошото е само това, че целия български народ е принуден да я гледа и да чоплим семки, като се вайка за бедния си и скапан мизерен живот!
5
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скапана, сбъркана държава, пълна само с ***, как само се радвам, че изчезваш.
4
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добро утро.Борисов дали се е събудил ? Ако Е ,какви са му намеренията?Ще ходи ли на работа,ще внася ли поредния вот на недоверие и за какво,нещо друго ли?Много ми е важно за да знам и аз какво да правя,че тази неопределеност и непоследователност ме объркват-да ставам ли или не,да се ядосвам ли или да се радвам,да пия и да пея или да не пея и т.н.Той е моя пътеводител по магистралата на моето настояще и бъдеще.
3
9
 
36
 
! Отговори
reostat преди 10 години
Как ми се иска извънаредно някои да заработи в парламента с ,, КАЛАШНИК , , та законите на БГ да станат равни за всички.
2
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извънредно?!Е аз значи всяка седмица работя "извънредно" във вторник.
1
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 10 до 5 тея ще се разцепят бе.