Не трябва да капсулираме проблема с бежанците!

Те предпочитали да се преместят в другите европейски държави
Обновена: 21 окт 2013 11:52 | 21 окт 2013 11:37,
17
Не трябва да капсулираме проблема с бежанците!
Снимка: Bulgaria On Air

Трябва да има комплексен подход към проблема с бежанците. Не може само с изграждането на една стена да спрем бежанците да влизат в страната. Трябва да се работи усилено с правителството на Турция. Въпросът е, че голяма част влизат благодарение на каналджиите и турското правителство може да се справи с това до голяма степен. Това каза в ефира на Bulgaria On Air експертът Йордан Божилов от Софийски форум за сигурност.

„Въпросът за бежанците не трябва да се капсулира само в България, а е необходимо да бъде поставен и пред ЕС. Трябва да се знае какво ще правим занапред, защото потоците от бежанци няма да спрат“, каза той.

Божилов посочи, че броят на бежанците се е увеличил изведнъж заради кризата в Сирия, но и заради затварянето на гръцко-турската граница, през която минаваха голяма част от тях.

„Според анализите, с които разполагаме, по-голямата част предпочитат да отидат в други европейски държави, а не да останат тук“, обясни той.

Експертът заяви, че основният проблем е, че наред с бежанците пристигат и много други хора, които нямат документи и не се знае какви са. „На територията на Сирия действат различни групировки, включително „Ал Кайда“. Затова е необходимо да се координираме с други служби, за да бъде направено подробно проучване на тези хора“, каза още той.

Вижте подробности във видеоматериала!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
9
 
! Отговори
Наум преди 10 години
Имам въпрос?.... Докога ще се пише за бежанци, като тези са НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ. Някой прави ли разлика между двете определения. Бежанец е лице ,което преминава във съседна на неговата страна - Турция и др . държави граничещи със Сирия. Преминаването в трета страна , без документи, през граница на място различно от ГКПП е незаконно , подсъдно, наказуемо деяние. Такова лице е НЕЛЕГАЛЕН ЕМИГРАНТ независимо от причините / икономически, политически, религиозни и др./ ЧЕТЕТЕ преди да пишете...
14
0
 
5
 
! Отговори
родопа преди 10 години
Къде е нашата войска , дами? Защо спите , а не я изпратите да покрие границата ни с Турция.Да си изкарат и те момите хляба който им плащаме ние народа.
13
0
 
4
 
! Отговори
akud преди 10 години
по нищо не личи ,че по голямата час от миллетите искат да продължът към други държави. по голямата част от милетите говори доста добре Български, което за мен говори само едно. това са предварително подготвени кадри за България, а и странни решения взима това правителство което управлява с мандата на ДПС вкарва бежанци във военни сгради и има намерението да пусне повече бежанци отколкото войска има България. аз мога да се обзаложа ,че в деня в който падне това правителство ще иска да даде Българ
12
0
 
12
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТА НАРОДА. НЯМА НИКАКВИ БЕЖАНЦИ. ВСИЧКИ СИРИЙЦИ МОГАТ ДА ОСТАНАТ В ТУРЦИЯ В КОЯТО НЯМА ВОЙНА. НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПРИЕМАМЕ НИТО 1 СИРИЕЦ. ПОЛОВИНАТА НЕЗАКОННО ПРОНИКНАЛИ СА МЮСЮЛМАНИ *** ОТ АФРИКА, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В СИРИЯ!!! НА ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ ЕМИГРАНТИ СЕ ДАВА СТАТУТ НА БЕЖАНЕЦ ЗА 21 ДНИ, КОЕТО Е ВСЕ ЕДНО БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО, НО С ПРИВИЛЕГИИТЕ ДА БЪДАТ ОТГЛЕЖДАНИ И ДА НИ СЪДЯТ АКО НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ ОТГЛЕЖДАНЕТО. ЩЕ ОСТАНАТ ЗАВИНАГИ ТУК, КАКТО *** ДОШЛИ ПО ВРЕМЕ НА ОСМАНСКОТО РОБСТВО. НЯМА КАК ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ДОРИ ИМЕНАТА ИМ ДАЛИ СА ИСТИНСКИ, ДАЛИ СА ТЕРОРИСТ
11
1
 
8
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Изобщо нямат работа в Европа през наша територия ! Един ден ,като си пратиш децата на екскурзия или училище някъде из ЕС ,да не се окаже ,че са пострадали в терористичен акт ,предивикан от преминали през България терористи?!....Сещам се и за овчият възторг на чиновниците ,решили въпроса с документите на онзи многоженец , нарушавайки българското законодателство.Тези ТАМ само могат да бъдат многоженци ! НЕ ЖЕЛАЯ ЕТНОКУЛТУРНИ "НОВОВЪВЕДЕНИЯ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
garga преди 10 години
" експертът" Божилов казва:Според анализите, с които разполагаме, по-голямата част предпочитат да отидат в други европейски държави, а не да останат тук.КАК ще гно направят това бе Божилов? С какви докумевнти? През кой граничен пункт ще минат за европейските държави? Да не би Божилов да ги води през дерета и хълмове към сръбската граница. И ако да кацем цялото население на Сомалия реши да предпочете да иде пак там и то ли така?експерт....да ти .... на експерта
9
0
 
21
 
! Отговори
garga преди 10 години
аз не разбирам следното, непрекъснато ни "утешават" че "бежанците" (от които поне половината нямат нищо общо със Сирия) мислели да отиват по на запад и такак щял да се реши въпроса. МИсля си следното. Тези хора са минали нелегално границата, нямат документнти, не се знае какви са, тук им се предоставя подслон, храна, спокойствие и по медии се пропагандира че щели да се местят. Това не означава ли че държавата играе роля на "КАНАЛДЖИЯ" след като способства за придвижването на групи нелегални??
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанците нямат НИКАКВА ВИНА, но нашите политици имат! Това са *** дето гледат само личния си интерес и батарисват и държава и народ! Вярвам, че тази зима ще ги прогоним от България, всички участвали в досегашното "управление", едни за Хюстън, едни за Херсон, а други за Анадола!...
7
0
 
18
 
! Отговори
2 преди 10 години
абе *** как ще координираш и с кого ,за да разбереш един минал нелегално границата какъв е....***.Като ви слушам и ми става ясна че не сте никаква сигурност е група ***.Щели да ходят другаде ...какво успокоение е това ненормалник скапан.По добре кажи как стана нака че гърците затвориха границата а продажниците от правителството и службите си свалиха гащите и се наведоха по-ниско...отвращавам се от лицемерието ви
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме една малка държавичка, но пък за сметка на това сме се ширнали върху една безобразно голяма анархия
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващите се готвят да строят стена срещу 'бежанците',но тази стена не трябваше ли вече да е построена,нали сме външна граница на ЕС, и как да ни приемат в Шенген,всеки си влиза в България както си иска стига да си плати.
4
1
 
6
 
! Отговори
CS преди 10 години
Imam 1 vupros , kakvo pravim ako stane ot EU da zapo4nat da ni gi vru6tat bejancite =emigrantite ?Za6toto v it vurnaha 200 du6i i spinkat na garata v Milano.Nekazvam i da ne im se pomogne .Nujno e no trqbva da e celiq svqt s hrani drehi , pari .To4no tezi nai razviti strani im posnaha arabskata prolet ili im lapkat prirodnite resursi .Ta sega horata bqgat prez glavata nasam .Nqma kak tova da neporodi konflikti pri nas .Gladen jaden nikoi nebi stoql , kudeto i da e bilo to hristiqnin ili musulman
3
1
 
30
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Даааа. След 1300 години скоро на тази територия ще пребивават черни и арабески. Белите ще бъдем принудени да напуснем страната си.
2
0
 
29
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Въпросът е, че голяма част влизат благодарение на каналджиите и турското правителство може да се справи с това до голяма степен."Ами ако имахме външно министерство, досега да е зададен въпроса защо турците пропускат масово имигранти през границата ни. Да не говорим, че пропускаме всички и тепърва предстои да сме идентифицирали кой е влязъл... А какви са тези ***, дето влизат, съдейки по трагедията с потъналия кораб карай Италия са или еритрейци или сомалийци.
1
1
 
28
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Айде бе - не можело - Израел как може - стена с бодлива тел и войници - може и още как.