Вот на недоверие за бежанците? Ще е интересно, прогнозира Йовчев

При кризисна ситуация може и военни да охраняват границите ни
Обновена: 21 окт 2013 16:23 | 21 окт 2013 15:02, Веселина Йорданова
44
Вот на недоверие за бежанците? Ще е интересно, прогнозира Йовчев
Цветлин Йовчев Снимка: БТА

Вот на недоверие за политиката на кабинета за бежанците ще позволи оценка на свършеното, но и на позицията, от която правителството е започнало, смята вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Той коментира намеренията на предишните управляващи от ГЕРБ да внесат вот на недоверие с думите, че когато се дебатира такава тема, трябва да се оцени и откъде е тръгнало правителството и каква е била готовността на предишното.

Според него би се получил интересен дебат. След извънредното заседание на Министерския съвет днес стана ясно, че ще настояваме за ускорени процедури за експулсиране на имигранти, които няма условия да получат статут на бежанци.

По-рано Йовчев съобщи, че евродиректива дава възможност да изградим места за настаняване на бежанци от закрит тип, от които те няма да могат свободно да излизат и да се връщат. Там ще бъдат настанявани най-рисковите бежанци.

Още по темата
В извънредна ситуация - кризисно или бедствено положение, границата може да бъде пазена и от военни формирования, обясни военният министър Ангел Найденов.

Найденов съобщи, че е направена оценка на 10 военни района, предимно в Северна България, в които Министерството на отбраната може да предостави 20 сгради за настаняване на бежанци.

До момента 54% от бежанците са от Сирия, а близо 50% от тях са непълнолетни. Найденов заяви, че значителна част са от трети страни, в които няма военни действия.

Ще се възстановяват пътищата и подходите към зоната, на която предстои да бъдат изградени техническите съоръжения, за да не се допуска преминаване. Става дума за силно пресечени местности, които затрудняват видеонаблюдението. Ще се възстановят 107 километра пътища, а ремонтите се очаква да отнемат около 40 дни и да струват 750 000 лв. Работата започва от днес.

Военният министър каза още, че Българската армия може да подпомогне процеса по настаняването на бежанците с логистици, коменданти, психолози. Армията може да предостави и високопроходима техника за превозването им.

Найденов отчете, че до този момент разходите на ВМА са около 100 000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
5
 
! Отговори
Мето преди 10 години
Толкова безличен министър на вътрешните работи до сега не е имало. По-зле е от девствена ученичка.
37
2
 
10
 
! Отговори
НЕЗАКОННИ ЕМИГРАНТИ преди 10 години
ЙОВЧЕВ, това не са БЕЖАНЦИ! ТОВА са НЕЗАКОННИ емигранти! Вижте законите: ние не граничим с Турция! Можем и ние да ги КОНВОИРАМЕ до Румъния! Но те ще ги приеме ли? Равнозначни сме. Или да ги насочваме към ГЪрция. Сирийците са БЕЖАНЦИ за Турция.Могат да са бежанци за Грузия.Вижте с КОГО граничи Сирия. И през Грузия да отиват в РУСИЯ.За РБЪЛГАРИЯ сирийците са НЕЗАКОННИ ЕМИГРАНТИ!
36
2
 
0
 
! Отговори
dobrodetel преди 10 години
До АнонименПише се "Афганистан",Бе!
35
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Ей, отворко...,- Турция е кандидат-член на ЕС... и член на НАТО!!- В Турция има ред сигурност и много пари... ЗНАЧИ ТАЛИБАНИТЕ НЯМАТ ПРИЧИНА ДА БЯГАТ... ОТ ТОЗИ ЗЕМЕН РАЙ!!!- ВРЪЩАЙТЕ ГИ ОБРАТНО НА ТУРЦИТЕ ЗАЩОТО ПО ЗАКОН СА... НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ И БЯГАТ ОТ СИГУРНА ДЪРЖАВА...!!!.
34
7
 
3
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До DanС ДРУГАРЮ ще се обръщаш към любимото ти предишно правителство, лидерите на което са баш комунистите, които сигурно от 90-та година са ти заседнали в главата и оттогава си като развален грамофон. И на мен не ми харесва правителството, нито ми съвпада мнението с която и било партия в БГ. Аз просто ИЗБИРАМ ПО-МАЛКОТО ЗЛО от ВСИЧКИ ЗЛИНИ.
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИНТЕРЕСНОкак разбра че са от авганистан бе
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво става ловите ли зарина от времето на другарите Хидлер и Химлер,за кво мислите са спрели инсталациите-поради липса на финанси,липса на ефект или липса на материал,от толкоз материал туй и произвели.
31
3
 
14
 
! Отговори
(www) Вай, вай, вай преди 10 години
Толкова безпомощност и безхаберие не е излъчвал нито един вътрешен министър. Какво го интересуват какво изпитват другите държави? До сега не сме чули нито едно смислено предложение за справяне с проблема. Само констатации и голи приказки. Как може такива мухльовци да заемат министерски постове. Убеден съм, че сега много червени тикви мечтаят за Румен Петков.
30
5
 
2
 
! Отговори
гоя преди 10 години
Ханзейский Новгород - это как и позднее Речь Посполитая и в наше время США - это самая жесточайшая еврейская сатрапия под маской демократии - еврейская олигархия, которую вы сейчас все в России и на Украине прекрасно все уже ощущаете. Евреи всегда предпочитают эту олигархию под видом "демократии" всем другим видам государственого устройства.Йовчев,крипто,Бехар Гойко,Станишеффф,Примова а бе само евреи навсякъде
29
2
 
14
 
! Отговори
Ззз преди 10 години
То едно време беше по добре когато имаше воени по границата
28
3
 
16
 
! Отговори
За България! преди 10 години
Стига сме давали дупето си на другите държави и са ни *** ли отзад-Вашингтон,Анкара,Брюксел а да постъпим както трябва,както постъпиха и Гърция-затвориха си зелената граница,толкова ли е трудно?!
27
2
 
2
 
! Отговори
Evgeni Slavkov преди 10 години
<бр />Писанчев и отговорника на моето досие,чуйте.Знаете какво се slucvа чрез спътниковия терор,също и Нета ми се контролира от вас,та затова ви казвам,че на определеното време ще си получите заслуженото.Чу ли Писанчев,не те заплашвам,понеже не съм в състояние на власт,но аз заради такива като тебе слагам точка.Н еси ли в час за това как бе разбито семейството ми не без дейното участие на тогава ГДБОП и сегашната ДАНС.Разубеди ме ти Писанчев,че да не слагам "точката". <бр /> <бр />
26
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аз съм българчеАман от провокатори и платени ***!
25
4
 
15
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Съберете цялата армия на границата за военни учения- стрелба по чучела със сирийското знаме, резултатите няма да закъснеят.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е въпроса армията да им помага, а да ги арестува и връща! Вече в западната преса загатват, че в Б-я влизат терористи! Въпрос към хотелиерите- Как мислите, че ще реагират западните туристи за зимния сезон, ако тая вълна продължи или се увеличи? Съвсем на скоро бежанци в Швеция разстрелваха англичани в един мол!!! Ако започнат да се отказват резервации? Какъв % от БВП е от туризъм, а ако спрат туристите? Що администрацията не си прати на почивка семействата в Египет? Ако не се вземат строги ме
23
18
 
8
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
Йовчев, трябва да се учите от върховния вожд Боко. Той като стане фал, казва че е по вина на Станишев и Костов. Ами...давайте по тертипа "за всичко са виновни от ГЕРБ. Футболистчето четири години така правеше и му се разминаваше. Значи може.
22
4
 
22
 
! Отговори
Стар Хъш преди 10 години
Г-н Министъра, а и цялата българска политическа върхушка да не се "притесняват" чак толкова за бажанците от Сирия ! При първият удобен случай те със сигурност ще последват пътя на останалите 1,5 милиона бъгарски бежанци.
21
6
 
10
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Както и очаквах нищо конкретно!!! ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ ИМА МОЖЕЩИ И НЕМОЖЕЩИ , ПРОБЛЕМ ИМА ЗАЩОТО НЯКОЙ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА НА ВРЕМЕ ИЛИ НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ, А ТОЗИ НЯКОЙ В КОНКРЕТНИЯТ СЛУЧАЙ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО Е "ЕКСПЕРТНО" СПОРЕД ОРЕШАРСКИ СТАНИШЕВ И МЕСТАН, НА МЕН МИ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ СТЕ ЦАРЕ НА КОЛЕКТИВНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ И РАЗМИВАНЕТО НА ОТГОВОРНОСТИ, ПУКА МИ ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ВЪРВИ НА ДОБРЕ ПУКА МИ ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ВЗИМАТ ПО-МАЛКО НА МЕСЕЦ ОТ БЕЖАНЦИТЕ-ТОВА Е НАДПАРТИЙНО, ДРУГАРЮ!!!
20
4
 
19
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 10 години
КЪДЕ ВИ СА ВОЕННИТЕ?! ПРИ ГРАНИЧАРИТЕ.КАКВО ДА ОХРАНЯВАТ?!- КЛЬОНОВЕ, ЗАСТАВИ, ГРАНИЦА. КЪДЕ Е ВСИЧКО ТОВА?! ЗАЩО НАМАЛИХТЕ ВОЙСКАТА?! НАПРАВО Я УНИЩОЖИХТЕ. КОЯ СТРАНА НАПРАВИ ТОВА, КОЕТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ УНИЩОЖИХМЕ. НЕ ЗНАЕМ КАК ДА СЕ ОПАЗИМ. НАПРАВО БРАТЯТА СИРИИЦИ СИ ИДВАТ КАТО У ДОМА СИ. ЗАЩО НЕ ОСТАНАТ В ТУРЦИЯ- РАЗВИТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СТРАНА-БОГАТА, СПАЗВА СИ ЗАКОНИТЕ ,БРАНИ СИ ТЕРИТОРИЯТА И НАСЕЛЕНИЕТО , А НИЕ КАКВО- ВСИЧКО НИ Е ВИЛИ НА МОГИЛИ -НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ЗАЩИТИМ, КАМО ЛИ ДА СЕ ОПАЗИМ.
19
3
 
20
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До Dan до vse oshte mi.Това правителство не можело, пък предишното можело и т.н. Не разбра ли, че проблемът е изключително сериозен и НАДПАРТИЕН?