Да поправим бързо решението за мораториума, зове евродепутат

Според Метин Казак то е в разрез с международните ни ангажименти
Обновена: 25 окт 2013 12:45 | 25 окт 2013 11:58,
55
Да поправим бързо решението за мораториума, зове евродепутат
Метин Казак Снимка: архив, Булфото

Мораториумът за земята е в абсолютен разрез с нашите международни ангажименти, заяви евродепутатът от ДПС Метин Казак.

По негови думи удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година, който приеха депутати от ГЕРБ, „Атака“ и част от БСП, противоречи на договора ни за присъединяване към ЕС, както и на Конституцията ни.

Конституционният съд трябва да се произнесе категорично в тази насока, отсече той. По думите на Казак не може с лека ръка това решение да се обяви за нищожно, защото е взето по процедура.

Позиция, че решението е нищожно, зае председателят на НС Михаил Миков.

По думите на Казак само КС може да се произнесе по съобразността на решението.

Евродепутатът обясни, че ЕС и ЕК внимателно следят какво се случва у нас и продължават да следят дали България изпълнява международните си договори.

Още по темата
Трябва да си извлечем поуки и това решение възможно най-бързо да бъде поправено, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
DDT преди 10 години
До НиколовЛошотия дойде за теб, щото толкова са ти интелектуалните възможности да разбереш... Ако за тебе големия плюс е само да се пътува, то значи нищо не разбираш и знаеш за ЕС. Така че, както следва да се каже когато няма какво да кажеш по-добре мълчи.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много лошо впечатление ми прави, че точно ДПС и хора от турското малцинство натискат да се олекоти продажбата на земя за чужденци. Казвам олекоти, защото в момента всеки чужденец може да регистрира фирма за 200лв . и да си купи колкото земя иска...
11
2
 
19
 
! Отговори
999 преди 10 години
Аз съм Българин,и мен не ме интересува Брюксел и Европейския съюз. Там командват 3 Държави които имат Имперски амбиции и понеже с война не можаха да окупират Европа и по точно Източната и час,сега с така наречения съюз искат да направят това. Поробиха всичко Африканци разбутаха Близкия изток и му откраднаха петрола и природните залежи,а сега искат да сложат ръка на най плодородната земя в света,Унгария,Словения,Словакия,Румъния,България,Хърватско а после и на Сърбия.ДА ИМАТ ДА ВЗЕМАТ
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шнур за международните ангажименти и слугинажа ! Без протекционизъм ще си бъдем роби вовеки !!!
9
1
 
11
 
! Отговори
атом преди 10 години
До Николов абе пич ти и аз не го знаем,защото не са ни казали.Но това не е така за подписващите договора.Защото там със сигурност я има тази точка,но тогавашните политици не са сметнали за нужно да го споделят с нас.Другият вариант е да са подписли договора без да го четат,което не го вярвам.Дори и бат ти бойко въпреки простотията си щеше да го прочете,а ккаво остава за тогавашната върхушка.Докато ние полудявахме от радост че сме приети в ЕС други вземаха мерки как да забогатяват на наш гръб.
8
2
 
10
 
! Отговори
do Nomer 8 преди 10 години
професори: такива приказки нямат тежест в политиката. абсолютно всичко е въпрос на дебати и дипломация. НЯМА ДОГОВОР КОЙТО ДА ЗАДЪЛЖИ БЪЛГАРИЯ ДА СИ ПРОДАВА ЗЕМИТЕ. ТОЧКА!
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГАТО ТАКИВА МАЗНИ ПЕХЛИВАНИ НИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ В ЕВРОПА ЗА ТОВА ЩЕ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ АНАДОЛСКИ ФЕОДАЛИ
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С твойте и тайфа ангажименти не съвпада ,но не и с нашите интереси.Май сте обещавали на някого държавата на тепсия. Сега да видим още кой ще наддаде вой.Абе до кога ще ги търпим тези престъпници да казват какво да правим и да разпродават България.А?
5
2
 
11
 
! Отговори
атом преди 10 години
Пичове има една приказка "Като си дадеш *** под наем,нямаш право да слагаш ръка на дупката."Така е за съжаление.Когато се е подписвал договора не се е мислило по въпроса.Не може току-така да нарушим сключени споразумения без да понесем последващите санкции.И нека това ни е за урок когато се радваме сляпо на "успехите" на нашите политически любимци.Сега предлагам всички които са подписали присъединителния договор да си понесат наказанието вкл.и плачане на неустойките по договора.
4
5
 
18
 
! Отговори
професори преди 10 години
лъснаха продажниците, мръсни долни. ЕС не може да се меси в такива работи, независимо от това какви ангажименти имаме. и няма защо да се съобразяваме с всички тях, защото nie сме по- нужни на ЕС от колкото те на нас! Който разбира малко от политика, ще се съгласи. ***!!!
3
2
 
35
 
! Отговори
zeus преди 10 години
А да ви провесим по дърветата не искате ли, ***-политици?
2
3
 
32
 
! Отговори
Мазохист преди 10 години
*** гяурска... Скрий се някъде, *** башибозук!
1
1
 
29
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Като не можете си ходете .