Цветанов: Обвиняват ме, че съм спазвал закона в МВР

Бившият вътрешен министър изпрати писмо до медиите
Обновена: 2 ное 2013 15:28 | 2 ное 2013 12:54, Петя Славова
91
Цветанов: Обвиняват ме, че съм спазвал закона в МВР
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

"Прокуратурата ме обвинява, че съм спазвал законовите процедури в МВР. Не искам да допусна, че това е тенденциозно. Вярвам в българското правосъдие и безпристрастността на съда". Това пише в изпратено до медиите съобщение зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Поводът за писмото е поредното трето искане от главния прокурор за снемане на имунитета на бившия вътрешен министър за започване на наказателно преследване заради длъжностно присвояване.
В хода на разследване са събрани доказателства, че Цветан Цветанов е извършил престъпление - длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв., средства от бюджета на МВР, като с това е извършено и престъпление по служба.

Още по темата

В съобщението се казва: "След задържането на Орлин Тодоров, същият е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство. По спомен, по време на досъдебното производство не са предоставени доказателства от прокуратурата относно повдигнатото обвинение. Във връзка със случая дисциплинарният орган ми е предложил наказание „Порицание", което аз съм наложил. Паралелно с това на Тодоров му е отнет достъпа до класифицирана информация, което не е основание за дисциплинарно уволнение, а е основание за последващо преназначаване на длъжност, за която не се изисква такъв достъп.

Освобождаване от длъжност се налага тогава, когато служителят откаже да заеме предложената му длъжност в рамките на притежаваната му категория или подходяща вакантна такава, но същият получава в пълен размер дължимото му обещетение, съгласно ЗМВР.

В същото време Тодоров е подал заявление за напускане на МВР по собствено желание. Съгласно ЗМВР срокът на предизвестието е 30 дневен. Ограничение за освобождаване по собствено желание има, когато тече дисциплинарно производство, което в този случай е приключило. Другото основание е влязла в сила осъдителна присъда, което също не е налице и към днешна дата, две години по-късно. В случай, че бях влязъл в другата хипотеза, Тодоров можеше да осъди МВР за неправомерно дисциплинарно уволнение и да получи по-голямо обезщетение".

Както Dnes.bg писа, главният прокурор Сотир Цацаров вече поиска на два пъти имунитета на бившия вътрешен министър и настоящ депутат Цветан Цветанов – заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и заради данни за извършени престъпления от Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров. Цветанов се отказа от имунитета си и за двата случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 10 години
alooo ne ni zanimavayte s toz fizkulturnik,kato go tiknat v zatvora togava go pi6ete kato novina
26
4
 
19
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Първото тежко престъпление извършено от новопристигналите нелегални имигранти е вече факт. Тази нощ младо момиче е било нападнато и наръгано над 10 пъти с нож от лица от африканско-арабски произход. Нападението става в денонощен магазин на улица Пиротска. В момента лекарите от Пирогов се борят за живот на момичето. Не се занимавайте , осъден политик няма да видите , вижте какво става в държавата и се въоръжавайте !
25
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ауу, много грозен тоя от близко бе!Като знам колко е *** и злобен, то едва ли намирам нещо положително в този Квазимидо.
24
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая отвратителна физиономия още ли не е в панделата?
23
6
 
8
 
! Отговори
sibir преди 10 години
zezo naglezo i podlezo
22
10
 
13
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Така както е тръгнало ще има още няколко обвинения ако не успеят някак си да го върнат на власт.А прокуратурата дава сигнали че и за Бойко ще има обвинение за Мишо Бирата. Там за разлика от цветанов обвиненията са много по-сериозни по НПК, а всички чухме доказателствата.
21
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЯРВАМЕ В ТЕБ Г-Н ЦВЕТАНОВ...БЪДИ ЗДРАВ ! На всеички е ясно какво правят Цацаров Станишев и местан като яростни съпартйци..Само народен съд ще ги оправи...Ще дойде и това време.
20
0
 
0
 
! Отговори
ghostmeister преди 10 години
bnews.bg/article-90183
19
4
 
14
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Братя и сестри българи! ВИЖТЕ ИСТИНАТА! Араби са наръгали 20 годишно момиче в София!bnews.bg/article-90183 standartnews/krimi/naragaha_momiche_v_tsentara_na_sofiya-163663.htmlИСТИНА Е!ДА СЕ МОЛИМ ЗА НЕЯ!ДА СЕ ВДИГНЕМ,МЕДИИТЕ ГО КРИЯТ!ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА УНИЩОЖИМ ЕМИГРАНТИТЕ-ТЕРОРИСТИ!20 ГОДИШНО МОМИЧЕ,20! ВСЕ ОЩЕ ДЕТЕ!АКО СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СЕ СВЪРЖЕТЕ С ВСИЧКИТЕ СИ ПОЗНАТИ,РАЗПРАТЕТЕ ГО,ДА СЕ ЗНАЕ!МЕДИИТЕ НЕ ГО КАЗВАТ!НА ВОЙНА,БРАТЯ!
18
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кокайн Боевски, Цфоко Бандита, Боко Амфетата, Калинката, Галевите... Пак гласувайте за ГЕРБ!
17
9
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
От кога вярваш в съда, Шебецо? Нали съдебната власт беше част от организираната престъпност, която унищожаваше огромната работа, която ти вършеше и пускаше престъпниците, които ти беше осъдил? Нали щеше да едва ли не да уволниш всички съдии, но "за съжаление" ти пречеше разделението на властите? Кой образуваше преследвания и акции, наречени с името на съдии и кой отмъстително мачкаше, когато не се съгласяваха с него? Ужасно ще се радвам ако все пак те осъди този български съд, *** проста!
16
10
 
23
 
! Отговори
Цвъки преди 10 години
откога започна да вярваш в българското правосъдие и безпристрастност на съда, бе? Да не би откогато не си на власт и можеш да се окажеш подсъдим? Преди други ги пееше!
15
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този защо все още не е в сибирски гулаг?
14
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** грозната престъпна мутра... олицетворение на ГЕРБ. Само в БГ може да се намери достатъчно прости индивиди които да гласуват за подобен червей.
13
9
 
11
 
! Отговори
преди 10 години
спазвал той ... нали не си даде отпечатъците
12
9
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
и накрая ще стане така че този отвратителен НАГЛЯР ще ни осъди за клевета примерно в Брюксел и па си го духаме!!!
11
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По грозен не съм виждал
10
27
 
24
 
! Отговори
ДОЛУ БСП преди 10 години
Цацаров, кога ще обвиниш Станишев за аферата Хохегер, където украинецът и жена му присвоиха 800 000 евро от българите.На умряло куче нож лесно се вади, Цацаров, а ще имаш ли смелост да заведеш дело и срещу Станишев, а?
9
10
 
28
 
! Отговори
Росен преди 10 години
Не може един министър макар и бивш да не спазва собствените си разпоредби за криминална регистрация но може да коментира прокурорски разработки
8
4
 
10
 
! Отговори
ТЪПО преди 10 години
НОГО ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО АКО ЦВЕТАНОВ РЕШИ ДО СЪДИ КАТО КОМОНИСТА ОТ БУРГАС МИСЛА ЧЕ БЕШЕ. КОЛКО ЛИ ЩЕ ГИ УДРУСАТ И ДАЛИ ПРОКОРАТУРАТА ЩЕ ГИ ПЛАТИ . ТИЯ СМЕШНИ ОБВИНЕНИЯ НЯМА НИЩО СМИСЛЕНО ПО ТЕХНАТА ЛОГИКА ВСИЧКИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЦАЦАРОВ ТРЯБВА ДА СА ДО ЦВЕНАНОВ.ЧЕ ПОТЧИНЕНИТЕ ПРАВАТ ГАФ.ТАПИЗМИ ....