Йовчев не убеди хората в Телиш за бежанците

Протестиращите твърдо не искат лагер от закрит тип при тях
Обновена: 5 ное 2013 14:22 | 5 ное 2013 12:26, Веселина Йорданова
73
Йовчев не убеди хората в Телиш за бежанците
Цветлин Йовчев се срещна с хората от Телиш. Снимка: БулФото

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев се срещна с протестиращите жители на плевенското село Телиш на площада за около час и половина днес, но до съгласие между двете страни не се стигна.

Вицепремиерът информира хората за намерението на правителството част от бившето военно поделение да бъде преустроено в бежански лагер от закрит тип.

Още по темата

Близо 200 жители на плевенското село Телиш излязоха вчера на мирен протест срещу евентуалното настаняване на бежанци там.

Те изпратиха декларация до премиера и областния управител с настояване да се спре подготовката за създаване на бежански лагер. В нея се настоява правителството да се съобрази с това, защото в противен случая ще се предприемат ефективни протестни действия и гражданско неподчинение - блокиране на пътя и жп линията София-Плевен.

След протеста вицепремиерът обяви, че работата по центъра е временно спряна, докато не се срещне с хората в селото. Йовчев отново коментира, че живеещите в което и да било населено място няма да искат бежанци, но тези хора трябва да бъдат настанени на подходящо място при спазване на изискванията за сигурност на населението.

Днес вицепремиерът обясни на хората в Телиш, че лагерът ще бъде осигурен с държавна охрана, ще има полицейски участък, медицински пункт, магазини и обслужване за храненето им, което ще разкрие работни места.

Ще бъде решен проблемът на селото с водоснабдяването и ще бъде укрепен мостът, предаде БТА. Бежанците в лагера ще бъдат приемани след всички предварителни проверки на границата, каза още министърът.

Йовчев заяви, че ако се стигне до решение за лагер, плановете как да бъде охраняван районът и как да бъде гарантирана сигурността на хората, ще бъдат обсъждани с тях. Жителите на селото ще са наясно какво се прави и ще следят стъпка по стъпка дали сме си свършили работата, добави той.

Жителите на Телиш обаче останаха непреклонни и се обявиха категорично против настаняването на бежанци.

Цветлин Йовчев се срещна и с кмета на Телиш, както и с кметовете на селищата в община Червен бряг. След срещата вицепремиерът, заедно с представители на Инициативния комитет против настаняването на бежанци, посети военното поделение край населеното място. Те огледаха складовете, където евентуално ще бъдат разположени фургоните с бежанците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: бежанциЦветлин Йовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи ще се решат проблемите на селото с моста и канализацията само ако има лагер, иначе ще видят канализация през крив макарон! Каква загриженост за населението! Колко унизително...
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как Йончев да убеди обикновените хорица,като пред тях е примерът на *** гета и *** битова престъпност.Да не би държавата да се е справила ?Каква е разликата между *** гето и бежански лагер?Не обвинявам бежанците,защото и тяхната не е за завиждане.
67
1
 
12
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
"Бежанците" са като софийския ***, никой с малко мозък в главата не ги иска...
66
3
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Наивни въпроси...:1. Има ли нещо общо между етническия произход на Лъжльо Офшорнолшив и бездействието му, като Президент и Върховен главнокомандващ, при явната агресия по Турската граница...???2. Има ли договор между Лъжльо Офшорналиев, ДПС, Боко и Ердоган, за обучението на (май вече пребазираната) бригада от 2 000 талибани във военната база в Телиш...???- Само питам, де, нищо не намеквам....
65
1
 
27
 
! Отговори
таня преди 10 години
аз съм от село телиш но не живея там от 1989 г и знам че телишчани са костелив орех и няма да отстъпят пред никого и пред нищо просто те са загрижени за себе си и за домовете си а държавата абдикира от всичко що е НАРОД БЪЛГАРСКИ това е истината АДМИРАЦИИ ЗА КМЕТИЦАТА НА СЕЛОТО *** ДАКОВА
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До османкоabe ei kvi gi ple6ti6
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕКА ВСИЧКИ ПОДКРЕПИМ СТУДЕНТИТЕ! ОСТАВКА ! ИНАЧЕ ДОКАТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е НА ВЛАСТ ЩЕ СЕ СЕ ПРАВЯТ ЛАГЕРИ !!!
62
16
 
3
 
! Отговори
османко преди 10 години
НИЩО НЕ МОЖЕ НАПРАВИ НАС--ВСИЧКО МУСУЛМАН ИДВА ТУКА--ДЪРЖАВА НАШ--ВАС КОЛИ И ***
61
1
 
27
 
! Отговори
анелия преди 10 години
Нека всички истински българи подкрепим хората от Телиш! И стига сте плюли по Сидеров, може да не е стока, но в момента той и АТАКА са единствените, които мислят за интересите на народа и са ЗА незабавно затваряне на границата и депортиране на нелегалните ислямисти!
60
1
 
26
 
! Отговори
революционер преди 10 години
Телиш е велико село! Това да го знаете!
59
0
 
22
 
! Отговори
мак преди 10 години
Колко нелегални ще живеят там - мълчание. Работа ще има за 5 човека обслужващ персонал. Затворен тип лагер - до време, чакайте само да се разбунтуват, че са им нарушени правата и искат навън. Големи пари ще се трошат и край на това безумие няма, щом не спира беж. поток и търсенето на нови места за настаняване.
58
0
 
28
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
През 1990-та година всичките 45000 българи от град Кърджали изкараха 2 месеца на улицата, за да искат да не се позволява на ДПС да бъде регистрирано като партия в Република България.Тогава цяла България спеше.Ние се махнахме, ДПС завзе не само Кърджали, но и цяла България. Жалко за Телиш, жалко за България, но докато не се обединим, а всеки си гледа неговото село, нищо няма да стане! Какво направi България за българите в Кърджали, Момчилград и района, освен, че заселиха всичко с турски джамии.
57
0
 
28
 
! Отговори
НОНА преди 10 години
НА ВСИЧКИ КАЗИОННИ ТЕЛЕВИЗИИ Е ПЛАТЕНО, ЖУРНАЛИСТИТЕ ИМ ДА ВИНЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В НЕТОЛЕРАНТНОСТ И ЖЕСТОКОСТ !!И ТЕ В ХОР С УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,ЗАЩИТАВАТ НАРУШИТЕЛИТЕ НА ГРАНИЦАТА!ПО ВСИЧКО ЛИЧИ , ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НИЩО НЕ ЗНАЧИМ ЗА ТЕЗИ НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ!!
56
0
 
38
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
КАТО СЛУШАХ ТАЗИ СУТРИН ПО НОВА ТВ КАК АНИ ЦОЛОВА И ВИКТОР КРИТИКУВАХА ХОРАТА И ИМ ВМЕНЯВАХА ЧУВСТВО ЗА ВИНА И ЛИПСА НА СЪСТРАДАТЕЛНОСТ, СЕ ВЪЗМУТИХ! НИМА СА ВИНОВНИ ХОРАТА ЗА ТОВА СИ ОТНОШЕНИЕ. ГОДИНИ НАРЕД ЖИВЕЯТ ПРИ ТЕЖКА БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ И ДЪРЖАВАТА НЕ ГИ ЗАЩИТАВА И СЕГА ИМ СЕ ВМЕНЯВА ВИНА, ЧЕ НЕ ПОСРЕЩАТ ТЪЛПИТЕ НЕПОЗНАТИ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ!
55
0
 
38
 
! Отговори
e преди 10 години
поклон пред жителите на телиш! е това са хора с български сърца, едно малко село се опълчи на целия продажен държавен апарат, и им го казват ясно че не искат *** в домът си, и са си прави ,браво за тях, дано и хората от големите градове да последват примерът им, защото ясно се вижда че тая зган която ни залива по никои начин няма да се интегрира в обществото ни,примерите вече са на лице а политиците ни те искат само да докопат парите от евентуална помощ и нищо друго не ги интересува
54
0
 
30
 
! Отговори
Ре Контра преди 10 години
Споко, сега ще пратят на хората от Телиш контрапротестиращи и всичко ще се оправи, знаем как действат :)
53
0
 
28
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Ами да не са луди тия хора да се съгласят. Все едно пита искате ли религиозни фанатици и убийци за съседи. Как така тия политици не разбраха че целия народ е против това национално предателство. От нелегалното преминаване през границата, пристигането им без документи за самоличност, кражби и убийство вече - абсолютно всичко свързано с тези хора е против нашите закони.
52
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес вицепремиерът обясни на хората в Телиш, че лагерът ще бъде осигурен с държавна охрана, ще има полицейски участък, медицински пункт, магазини и обслужване за храненето им, което ще разкрие работни места. А КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ОХРАНАТА БЕ ОВЧЕВ ОВЦЕТЕ ЛИ? А РАБОТНИТЕ МЕСТА СИГУРНО ЩЕ СА ТАКИВА КАКВИТО ХАМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ СЪЗДАДОХА. ДА АМА НЕ.
51
0
 
26
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Оставка!
50
0
 
18
 
! Отговори
Д преди 10 години
Да не са останали в някой склад и малко ракети, че така налитат на Телиш....Е чак сега му се Е....а майката на Башар! И нашата също! ТЕЗИ НЕ СА ТУРИСТИ!!!Ама кой да помисли?!