Цветанов зове за предсрочни избори в Търново

"Държавата в момента е в най-тежката си криза"
75
Цветанов зове за предсрочни избори в Търново
Снимка: Булфото, архив

Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с общински структури от Великотърновска област, съобщиха от пресцентъра на партията.

След 11 май, когато бе извършена най-сериозната манипулация в ден за размисъл, наблюдаваме задълбочаващи се проблеми и държава, която не върви на добре. Продължаващите повече от 147 дни протести показват, че настоящата тройна коалиция не се ползва с обществено доверие и перспективите пред страната са лоши, категоричен е Цветанов.

Последствията след това правителство ще са лоши, а следващият, който дойде на власт ще се види принуден да взима непопулярни мерки.

Цветанов припомни, че обществеността не знае къде потънаха повече от 900 млн лв от заема, който правителството изтегли при актуализацията на бюджета. С 1 млн лв бе „напълнен” социалният пакет, за който кабинетът непрекънсато говори, но как са похарчени останалите, питат се хората.

Цената на тока е уж е намалена с 5 процента, а хората питат защо всеки месец получават по-високи сметки за ток. Досега Националната електрическа компания винаги е била на печалба. В мандата на това правителство обаче НЕК трупа задължения, които през август вече са били за десетки милиони лева, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Доказателства, че държавата в момента е в най-тежката си криза има във всички сектори, единодушни бяха присъстващите. Новият бюджет не предвижда нито повече пари, нито реформи в повечето сектори. Заради кадровата си политика настоящите управляващи ще имат сериозни проблеми със събираемостта и изпълнението на бюджета за 2014 година и ще им се наложи следващата година отново да тегли заем.

Станишев да стане еврокомисар ,е лична амбиция, заради която той е готов да жертва дори и своята партия, коментира Цветан Цветанов. ГЕРБ има срещу себе си изключително добре подготвена коалиция, готова да запази властта с цената на всичко. Случаят „Христо Бисеров” пък е истинският облик на ДПС, коментира Цветан Цветанов.

Опонентите на ГЕРБ всячески ще опитват да дискредитират кметовете, депутатите и други представители на партията, които се ползват с обществена подкрепа. Те си създадоха нови политически субекти, за да могат фронтално да атакуват лидерите на ГЕРБ, каза Цветанов. Провежда се политика на репресия спрямо политическия опонент.

В края на 2012 г. за "Атака" нямаше прогнози да успее да влезе в НС. В началото на 2013 г. обаче те се възползваха от кризата и излязоха с крайно популистки послания. Сега, когато много ясно падна подкрепата към тази партия използват темата с бежанската вълна и са крайни. Факт е, че правителството няма капацитета да се справи с този проблем. Още от юни бившият председател на Агенцията за бежанците е започнал да алармира и всяка седмица да подава писмени сигнали до различни представители на правителството. Първото действие на кабинета по тази тема е от 26 септември, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
28
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБЗащо нищо не казваш за айдука Бисеров, за айдучката на Станишев Моника?!За тях има доказателства и то от ЦРУ! Ето това е мафията в България! Повтаряте едно и също: ББ, ЦЦ са виновни за всичко, само че няма доказателства, а за червено-турските ви плащачи, започнаха да излизат!
36
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов"И за *** дето смятат да избягат от правосъдието скрити зад изпълнителната власт, нали така бе корумпе многоапартаментно?
35
30
 
11
 
! Отговори
българин преди 10 години
Червените платени драскачи с пяна на устата плюят по ГЕРБ, партия управлявала само 3 г.Не съм фен на ГЕРБ, но не може тя да отнесе целият негатив на 23 годишния преход! Досега няма доказателства, само обвинения! Що за българи са тези, които защитават Станишев предателя, предал управлението на държавата на Доган?! Що за българи са тези, които виждат как започват да изкачат олигарсите-айдуци на прехода - Бисеров от ДПС и пак да защитават БСП и ДПС - клика водеща ни към фалит!
34
12
 
24
 
! Отговори
Избори - 2017-та ! преди 10 години
Разбира се , че ще има избори през 2017 година, когато Орешарски ще встъпи във втория си мандат. Тогава Цецо-Слушалката вече ще е излежал първите три години от всичките си присъди. Предполага се, че през това време Цецо-Ухото, ще е един от най близките на Бай Ставри. Даже по близък от колкото Будьо Мутрев Тиквов.
33
4
 
25
 
! Отговори
maora преди 10 години
mrusen dolen prestupnik.............koi ti viarva be
32
1
 
15
 
! Отговори
Б.Б-тиквата преди 10 години
ТАКА Е КАТО В ИНСТИТУТИТЕ ,ВЛЕЗОХА И ПОСЛЕДНИТЕ ТРОИКАДЖИИ ,И ТЕ НЕЗНАЯТ ОТ КЪДЕ ИМ СЕ ИЗКА. ВАЖНОТО СА П А Р И Т Е.ЗА АЛКОХОЛ И ЗА НАРКОТИЦИ.
31
6
 
29
 
! Отговори
вот БГ преди 10 години
ТОЯ ЗАЩО ВЕЧЕ НЕ Е В ЗАТВОРА...
30
7
 
31
 
! Отговори
Цвъ. Цвъ преди 10 години
искам нови избори братя гербаджии, че срещу мен има вече 3 дела,задават се още няколко и може да ме вкарат в пандиза.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен81, бил ли си студент, кога и по какво? Евалла поне за това, че си писал "Ректората", а не "Софийския университет"
28
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
зчисленията сочат, че над 100 хиляди лева ще пръсне зам.-лидерът на ГЕРБ от партийната каса само за метежа пред Ректората навръх 10 ноември. Лозунгите и транспарантите за бунтарите вече били готови. От тях щяло да се вижда, че възпитаници на Югозападния, Великотърновския и Пловдивския университет подкрепят окупацията на колегите си от Алма матер. Тарторите действително били все още студенти, но останалите, пътуващи с рейсовете на ГЕРБ, щели да са само масовка.
27
8
 
30
 
! Отговори
Изтривайте смело! преди 10 години
Цветанов праща рейсове за окупацията!100 бона пръска бившият МВР шеф за неделната блокада на СофияОкупацията на студентите от Софийския университет ще се превърне в метеж навръх 10 ноември. Тогава е предвидена кулминацията на недоволството им, подплатена със солидно присъствие на гербери.Между 20 и 50 автобуса с членове на младежите от партията на Бойко Борисов се очаква да задръстят целия център на София.
26
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой се ти бе, господин шушляк. Бегом марш в затвора!
25
13
 
7
 
! Отговори
намръщен преди 10 години
До АнонименНапротив, власт до дупка е кредото на една друга партия, която трябваше да бъде забранена със закон
24
1
 
13
 
! Отговори
ХА,ХА-Смях в залата! преди 10 години
Имаше, имаше.
23
3
 
20
 
! Отговори
намръщен преди 10 години
От заглавието не разбрах дали иска избори в Търново, в смисъл за местни органи на властта или във Велико Търново е изказал мнение, че трябват нови избори. Моята класна праскаше двойки за такива двусмислици
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предсрочни избори трябва да има в Пловдив. Цв. Цв. защо не е в затвора
21
2
 
15
 
! Отговори
Манго преди 10 години
3 КЮФТЕТА 1БИРА НАЛИ МАЙНО, АКО СИ МЪЖ ДАЙ СИ ИМУНИТЕТА, ИЛИ КУРВОЛУКА ПО ТИ ХАРЕСВА А МАЙНО?????
20
4
 
27
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
Защо нито един журналист, не попита ЦвъЦвъ дали е бил член на БеКаПе?
19
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквената партия откакто е в опозиция само и единствено обикаля страната да обяснява как държавата за няколко дни от герберски рай се е превърнала в червен ад. Само преди няколко месеца целият свят ни завиждаше за дянков и неговия дефицит - тва Гърция, Испания, Германия.... Само да се върнат ей - за час, час и нещо ще утроят евро парите, магистрала до всяко село и станишев с три доживотни.....
18
4
 
18
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Абе, и Вие така я оплескахте...