От ГЕРБ искат временна комисия за случая "Бисеров"

Кой предупреди Бисеров и ДПС, питат от опозицията
Обновена: 22 ное 2013 17:24 | 22 ное 2013 10:40,
7
От ГЕРБ искат временна комисия за случая "Бисеров"
ГЕРБ искат анкетна комисия по случая "Бисеров". Снимка: БТА

Депутати от ГЕРБ са внесли предложение за създаване на временна анкетна комисия за разследване на случая "Христо Бисеров", стана ясно от думите на Димитър Главчев от опозицията.

"Малко неловко се чувстваме, че с тези временни анкетни комисии се отнема парламентарно време, но отговорността за това не е наша“, заяви той. Главчев заяви готовност комисията да провери дали по времето, когато вътрешен министър е бил Цветан Цветанов, е имало сигнали срещу Бисеров и кой ги е прикрил.

Мотивите да се образува такава една анкетна комисия е да се получи пълна яснота и прозрачност около случая "Бисеров", каза от своя страна друг депутат от ГЕРБ - Емил Радев.

Още по темата
Трябва да се дадат отговори на няколко въпроса. Защо се забави образуването на досъдебно производство? Кой предупреди Христо Бисеров? Кой предупреди ръководството на ДПС за случая и защо се допусна това досъдебно производство да не се води срещу политика, зам.-председател на НС, а се стигна да се води срещу гражданина Бисеров?, попита Радев.

Той поиска да се разбере има ли теч от службите и как е станало това. Радев определи Бисеров като знаков политик на прехода и допълни, че тази комисия ще разследва и какво е влиянието на законопроектите на Бисеров и дали сред тях има и лобистки.

По думите на депутата от ГЕРБ тази анкетна комисия няма да се занимава с въпроси от сферата на прокуратурата.

"За нас по-голям скандал от това един зам.-председател на НС, зам.-председател на ДПС да подаде оставката си по такъв неясен странен начин“, заяви пък Десислава Атанасова.

"Надяваме се, че тази комисия ще бъде подкрепена, за да покажат, че няма двоен аршин, че не само на думи са се дистанцирали от хора със странно поведение", посочи бившият здравен министър в кабинета "Борисов".

Сериозни забележки по дневния ред на парламента имаше Димитър Главчев. "Доста е странно в извънредни заседания да се гледа бюджетът, а на редовните - въпроси, свързани с Авиоотряд 28 и Мишо Бирата. Тонът се задава от управляващите", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Много пара за нищо, щели, искали, казали...
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИТА СЕГАШНИЯТ ПАРТИЕН ***. А ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ЗАЕМАТ МЯСТОТО ИМ , ДА СА С МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ , ДОКАТО НЕ ДОКАЖАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ ! ДА НЯМАТ СОЦИАЛНИ, МАТЕРИАЛНИ И МОРАЛНИ ОБЛАГИ! ТЕ СА НАЙ ГОЛЯМОТО БРЕМЕ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА.
3
12
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Ха, ми Цветанов го предупреди, нали приказваше, че е знаел, още по-негово време и нищо не е направил!
2
6
 
5
 
! Отговори
2 преди 10 години
До Анонимен 1И Пеевски Вицепрезидент
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бисеров президент!