Орешарски размаха пръст на страни от ЕС заради Шенген

"Някои държави решават вътрешни проблеми с позициите си"
Обновена: 10 дек 2013 14:15 | 10 дек 2013 14:07,
60
Орешарски размаха пръст на страни от ЕС заради Шенген
Премиерът на срещата си с Пецина. Снимка: Министерски съвет

Премиерът Пламен Орешарски изрази разочарованието си от страни в Евросъюза, които спъват влизането ни в Шенген.

На среща с вицепремиера и вътрешен министър на Чехия Мартин Пецина министър-председателят ни посочи, че "с известно разочарование наблюдаваме реакциите на някои държави, които по-скоро решават вътрешни проблеми с позициите си".

Той изтъкна, че страната ни на сегашния етап технически е готова за членството.

"По-важното е да извоюваме доверието на партньорите и ще продължим да работим в тази посока. Някои процеси в ЕС се случват бавно, в това число и промяната на стереотипите", отбеляза Орешарски.

На свой ред Пецина заяви категоричната си позиция за запазване на правото на свободно движение на хора в ЕС, както и за разширяване на Шенгенското пространство.

"Смятаме за несправедливо България и Румъния да са извън Шенген", каза той.

На разговорите премиерът Орешарски благодари за оказаната ни финансова помощ от Чехия за справяне с бежанската вълна, като посочи, че предоставена навреме тя има двоен ефект.

Той обаче изтъкна необходимостта от по-цялостна концепция на Еврокомисията и на държавите-членки по отношение на миграционната политика и изрази надежда по време на предстоящото гръцко председателство да бъдат предложени работещи решения.

"Нещата какво се прави с бежанците, влезли на територията на Европейския съюз, са доста неясни, но сме сигурни, че решаването на проблема не може да бъде оставяно само на държавата, в която те се намират", съгласи се министър Пецина.

Чешкият вицепремиер каза, че страната му ще продължи да оказва институционална и материална подкрепа на страната ни по проблема с бежанците и информира премиера Орешарски за готовността си да изпрати още през януари екип от експерти, които да работят на място съвместно с българските специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
8
 
! Отговори
Чвор преди 10 години
до 25 - размахали са му среден пръст
22
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А от ЕС какво са размахали на Орешарски в отговор?
21
7
 
21
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
И кой точно пръст е размахал? Този, с който си бърка в ухото ли, щото не чува.
20
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешника заплашва големите, напомня ми на Първанов и той го имаше този навик и за това беше отритнат от Еврома, сега и Ореха няма да го приемат на запад, ама нали е на руска хранилка кво му пука,само ние страдаме
19
13
 
11
 
! Отговори
опорни точки преди 10 години
*** ЕС/ЕК са лошитене ни приемат в шенгенспират ни паритене ни позволяват да строим южен поток*** Русия ни помагасрои ни газопровод без пари и осигурява хиляди работни местапази ни от лошите европейци и страшните турцидава ни големи отстъпки на цените на нефта и газа
18
2
 
0
 
! Отговори
silence преди 10 години
15,това е най-малкото. На нас "инфото" от това,което сме принудени да наричаме медии,е като във вица с компютрите и компотите. А управленците от ЕС /прави разлика от властопритежателите в нашата територия!/ знаят самите факти - без гримиране и послъгване ...
17
3
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Не знаех ,че са ни нарочили.Световна конспирация срещу нас?Ужас.
16
8
 
29
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
За седем месеца нито един лидер на нормална и богата страна не пожела да се срещне с Орешарски. Защо ли?!
15
15
 
14
 
! Отговори
Орех преди 10 години
След като Тиквата най-*** на земята се среща насам натам с политически лидери - Израел, а Ореха не, представете си за къв го мислят па тоя умрелник ***.... берем срам пред цял свят еййй
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дами и господа,свидетели сте на теорията на Дарвин за еволюцията но писана за България.По време на прехода мноооого рибки и акули се появяваха и изчезваха, накрая оцеляха най кръвожадните,най бързите,най приспособимите,най свеядните,най крадливите...И се събраха за последен пир, пир върху трупа на България...
13
4
 
33
 
! Отговори
ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ-ЕС преди 10 години
ВЪРНИ ИМ НЕЗАКОННО ПРЕБИВАВАЩИТЕ АРАБИ НА АНГЛИЧАНИТЕ, ТОГАВА, ЗА ТОВА ЛИ ПОДПИСАХМЕ ДОГОВОРА НА Е.С., ЗА ТЯХ БЛАГАТА А ЗА НАС Л......................ТА
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баба Меркел каже ли ДА НА ЕВРОПЕЙСКИ ТЕ ПАРИ И ШЕНГЕНА Французи, Холандци, и Англичани само могат да направят така както им е наредено, и да подвият опашки както и ще стане рано или късно.
11
1
 
20
 
! Отговори
Варна преди 10 години
хаха видяхте ли снимките на Волния Ездач от Куба, ореха се пече тука ,а Волния харчи парите от Позитано 20
10
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oreha e umen politik !
9
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе орех прогнил, ведъж ти спряха парите заради конфликт на интереси и корупция, дойде Бойко и ги пуснаха...Сега пак спират парите на Гаргамел и пак по същите причини...Кой си ти че ще критикуваш ЕС бе ? ? ?
8
0
 
21
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
не ни искат, защото отрано си изстреляхме патроните, и сега ни разиграват, както им е кеф, 1-2-3-4 реактор на Козлодуй не ги изиграхме по най правилният начин. Поне сега да цакаме с Южен поток. Ама нейсе, седим блеем и се оплакваме. То верно, че сме мънички, ама поне малко да се поизправим.
7
9
 
23
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Имаше едно време една песен "О, колко си ***", слушал ли си я?
6
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този пръст да си го завре отзад.ЕС ни спира парите, а и ще разследват договора за южен поток, тъй че Орех, събирай си дружките и си запазете билетче за москва че да не изгориш. Тия са образец за корупция,за некадърност,за простотия и всичко най долно на този свят , плюя на целия измислен кабинет наречен "Олигарски" и на *** които го подкрепят!
5
11
 
22
 
! Отговори
everest преди 10 години
Какво размахваш пръст бе ***? Ти какво си направил да интегрираш безкрайната вълна от хуни, че да критикуваш другите. Виж си само колко ти е успешна политиката към бежанците.
4
17
 
25
 
! Отговори
Бясно комуне преди 10 години
Тоя не е фактор дори в леглото на жена си, какво остава за изказвания по посока страните от ЕС?