Борисов пред посланици: През 2015 г. ще сме по-зле от Гърция

Целувката между Станишев и Местан щяла да погуби БСП
16 дек 2013 17:00, Анисия Иванова
176
Борисов пред посланици: През 2015 г. ще сме по-зле от Гърция
Срещата на Бойко Бориксов с посланиците. Снимка БТА

Ако това правителство остане още на власт, през 2015 година България ще е по-зле от Гърция. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на двучасова среща с посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО в България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Предишната среща на Борисов с посланиците в същия състав е била на 31 юли миналата година.

По думите на Борисов НАП и митниците са събрали с около милиард лева по-малко от предвиденото, а правителството се разплаща в момента с бъдещи приходи.

"С кредитите, които взимат днешните управляващи, задлъжнялостта на страната се увеличава. В момента те си откупуват още една година управление, с парите, които харчат за социални плащания. И моята песимистична прогноза е, че и валутният борд няма да издържи, ако продължават да управляват по този начин“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това правителство остане още една година на власт, догодина няма да може да направи бюджет, защото няма да може да вземе повече кредити.

"Горд съм, че по време на управлението на ГЕРБ спазвахме абсолютно всички правила на ЕС. За тези 4 години България бе една от малкото страни, заедно с Германия, Естония и Финландия, чийто рейтинг бе вдигнат от рейтинговите агенции „Стандарт енд Пуурс“ и „Муудис“.

Още по темата
България бе извадена от процедурата за свръхдефицит и я оставихме финансово най-стабилната държава в Европа. В момента това е вече само история, защото преди дни една от уважаваните кредитни агенции промени оценката си за перспективата на страната от стабилна към негативна“, подчерта Борисов.

В края на миналата седмица международната агенция Standard&Poor's (S&P) потвърди кредитния рейтинг на България в дългосрочна чуждестранна и местна валута на 'BBB/А-2' и ревизира перспективата от стабилна на отрицателна. Като причина за промяната агенцията изтъкна слабите перспективи пред растежа и политическата обстановка

Според председателя на ГЕРБ негативна оценка за българското правителство е и решението на еврокомисаря по енергетика Йотингер да отстрани правителството от преговорите за проекта „Южен поток“ и Европейската комисия да преговаря с Русия вместо България.

"ГЕРБ сме единствената икономически, финансово и политически независима партия в България и решенията ни се взимат само вътре в партията. Целта на всичко, което излиза за нас, е да се дискредитира партията, защото ние стриктно спазваме правилата на ЕС, изцяло се придържаме към решенията на Европейската народна партия и наистина се борехме с организираната престъпност“, посочи Борисов.

Той прогнозира, че в следващите няколко години отново ще бъде извадена на дневен ред етническата карта, като даде за пример населението в района на Гърмен, което е държано в подчинение от депутата от ДПС Ахмед Башев.

„На последните избори за първи път 2500 души в този район гласуваха за ГЕРБ. Нашите кандидати бяха български мюсюлмани, работеха като директори на местните училища, и само преди дни бяха уволнени“, заяви Борисов и подчерта, че такива действия създават напрежение в смесените райони и хранят националистите.

„Неслучайно преди дни беше създадена още една етническа партия – „ПОМАК“, допълни председателят на ГЕРБ. По думите му целувката между Станишев и Местан ще се окаже пагубна за БСП.

Бойко Борисов бе категоричен, че „Атака“ е ключовата дума за сегашното управление на България. „Златният пръст на Волен Сидеров доведе това управление на власт. Вече 6 месеца трите партии БСП, ДПС и "Атака" управляват заедно. Без "Атака" нямаше да има това управление“, припомни Борисов.

Той изрази притеснението си, че след наближаващите избори за Европейски парламент националистите ще са една сериозна сила в Европарламента. „ГЕРБ има огромен потенциал за европейските избори, защото имаме много добре подготвени кандидати. Издигаме хора с доказани умения и европейски манталитет. Уверен съм, че ще спечелим изборите и ще вкараме най-много евродепутати“, подчерта Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ проведе и лична среща с френския посланик в България Ксавие Кабан.

След края на срещата посланиците отказаха коментар пред медиите. Единствено посланикът на Полша Лешек Хенсел се спря, за да каже няколко думи.

На въпрос за това, че преди една година Борисов е бил лидер на партия, а сега вече не е, и кое е било различното в днешната среща, посланик Хенсел заяви: "Не смятам, че има нещо различно, Борисов си е Борисов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: срещагербпосланици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
БОЙКО БОРИСОВ ЗАПОЧНА ДА ДАВА ПО ТОЧНИ ПРОГНОЗИ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ДАВА НАСТАВЛЕНИЯ КАК ОРЕШАРСКИ ДА УПРАВЛЯВА ПРЕЗ 2 0 1 5 ГОДИНА. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ИЗБОРИТЕ СА ПРЕЗ 2017 Г...
130
3
 
19
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
еййй Бойкооо ***.. Приходите, които се очаква да събере изядената ни държавица са 22 милиарда лева за 2014 година и това според специалистите е завишено.. А на Гърците им дадоха ей така 250 милиарда лева.. от фондчетата от ЕС вземаме по милиард и нещо 2 годишно.. Дори *** пожарникар може да си направи елементарната логика, че няма как да ги стигнем Гърците или най-малко това, което те получиха ей така даром ние няма да го получим за следващите 100 години.. или да го изкараме за 10
129
4
 
15
 
! Отговори
Ха преди 10 години
Баси ББ изцепката, сега да не сме по-добре от гърците?
128
2
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Борисов- след като имаше под ръка такова мощно юридическо оръжие като чл.18, чл.19 и чл.20 от ДФЕС, защо не го използва в ЕК и ЕП за защита на бг. граждани от дискриминация? Какво ли те питам и какво ли очаквам от национални предатели и изменници на Р. България....
127
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов е *** нещастен!
126
3
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Имало едно време един платен драскач. Амеба некадърна. Плазмодий. Аналнозависим индивид. Пишел той, пост след пост, следвайки "опорните точки". После се прибирал в дупката си. Бил щастлив. Имал бира и вибратор подарък от Кутев за добра служба. В събота взимал премията и отивал в гей-клуба.....Там се чувствал щастлив....обладаван....смачкан.........А после.........в нета....мале мила!!! МЪЖ!!!! Антимутра, Куроландес.... и проче никове със снимки на "мъже"... Еееееееххххх, мечтииииии!
125
2
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"..Горд съм, че по време на управлението на ГЕРБ спазвахме абсолютно всички правила на ЕС. .." глу*ак- номера не е да спазваш абсолютно всички правила на ЕС -НИКОЯ ЕС държава не ги спазва 100%! Номера е така да се нарушават, че да допринесат ПОЛЗА ЗА БЪЛГАРИЯ, ДА ЗАЩИТЯТ БГ. НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВЪПРЕКИ ЕС ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИ ЮРИДИЧЕСКИ ВРАТИЧКИ, ЗА ДА НЕ СЕ ОТНАСЯТ СТАРИТЕ ЕС ДЪРЖАВИ КЪМ БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ГРАЖДАНИ ПО-ЗЛЕ, ОТКОЛКОТО КЪМ ПАКИСТАНЦИТЕ!
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
112Ти кьорав ли си бе Оли?Не вижфдаш ли че е седнал?Къде видя да е прав?Едва ли знаеш обаче на КАКВО е седнал!На вибратора на Цветелина.
123
2
 
12
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Гърците зле, но получиха 250 милиарда ей така, за да си запазят незаслужения стандарт на живот, а ние с едно наводнение в Бисер не получихме нищо, защото не било един колко си процента от бвп-то, така че украинците да се готвят да помагат на гърците като влязат в ЕС.
122
2
 
11
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Много му се иска да сме зле на тоя!!! като вземе да ни сравнява с Гърция и ще припадна !!!Чул от някъде, че са зле, ама как е станало, кво са правили, не го интересува, важното е да станем като тях!
121
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тоя с тия коментари само ни разсмива
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забелязвам напоследък една постоянно набиваща се на очи "опорна точка" за герберите в тоя сайт- "борисов е прав", "прав е както винаги". Това се повтаря като свещена мантра в опит всестранно развитата личност на Тиквата да бъде доразвита и като пророческа.
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е кога сме били по добре от гърците.......................................
118
4
 
11
 
! Отговори
фен преди 10 години
ако теб те няма ще сме по-добре и от ангола бе!
117
12
 
3
 
! Отговори
Jangle leg преди 10 години
До 120Ми що така бе ***...опс, ***! Нали сега вие управлявате, а не ГЕРБ! Ми дайте им повече, нали Сидероглу обеща 1000 лв. заплата, а *** 250 000 работни места?!? ... или пак ГЕРБ е виновен, че сте гнусни некадърници, и популисти??? Теглете заеми и давайте, вие нали само така можете да управлявате, раздавайте на сенилните пенсии по 5 лева и не се оправдавайте с ГЕРБ, че направо за умните сте смешни!
116
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За пореден път е прав Борисов... България се погубва от тъпите ***!
115
2
 
2
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
До t0read0rЕхоооооооооо, платения! "АНТИМУТРАТА" с десетките никове! ДГД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
114
1
 
0
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
.........................
113
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
В Гърция заплатата е около 2000 евро бе *** такъв и хората взeха 13 заплата а тука на пенсионерите подхвърлиха по 25 евро бе тикво зелена.
112
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** да мре ! Национален предател !