Да видим какво могат отцепниците без гърба на ГЕРБ!

Цветанов убеден: В прекрасни отношения сме с Борисов
17 дек 2013 10:46, Анисия Иванова
92
Да видим какво могат отцепниците без гърба на ГЕРБ!
Цветан Цветанов Архив: Булфото

Огорчен съм от напускането на двамата депутати от редиците на ГЕРБ. Не може да става въпрос обаче за отлив на кадри от партията. Това каза пред bTV бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод двамата народни представители Георги Марков и Светлин Танчев, които станаха независими.

Въпреки че и двамата посочиха именно заместника на Борисов и неговото управление на партията като основна причина за оттеглянето си, Цветанов отрече да има каквато и да било вина за този процес. По думите на Цветанов други напуснали няма да има.

Той смята, че тези напускания не могат да повлияят на организационния живот на политическата формация, защото не са фактор. „Доколкото знам, на Светлин Танчев вчера му е било първото медийно участие, откакто е депутат“, каза Цветанов, като визираше гостуването на Танчев във вчерашното предаване „Лице в лице“. 

„През тези 7 години от учредяването на партията аз съм посещавал най-много структури по места – аз съм този, който е свеждал решенията от централно ниво. Но, както е казвал и лидерът на партията - да им пожелаем успех. Трябва да е ясно, че хората са гласували за тях, защото са били част от ГЕРБ, ще видим тепърва какво могат сами, когато нямат подкрепата и гърба на ГЕРБ”, каза още Цветанов.

Още по темата
Той потвърди, че докато е бил министър, не е знаел за проверки срещу депутата от Свищов Георги Марков, който пръв напусна партията, и заяви, че "само съм чувал определени неща, които се говореха за него“.

На въпрос дали избират хора с определени зависимости с цел да бъдат "държани на каишка“, зам.-председателят на ГЕРБ отрече и обясни, че Марков си бил представил съответните удостоверения и е декларирал, че няма абсолютни никакви дела спрямо него към момента, в който е номиниран за депутат.

По отношение на работата на депутатите Цветанов похвали групата на ГЕРБ в парламента, като обясни, че последните 6 месеца бил приятно впечатлен от активната роля на депутати, защото в предишния парламент е имало сковаване – хората са нямали увереност, за да могат да излязат и говорят от трибуната. В момента партията имала капацитет - „те се оказаха изключително добри оратори“, смята Цветанов.

По думите му сегашните управляващи отклоняват страната от европейски ценности и перспектива. Ако те са сигурни в преднината си, която им дават различни социологически проучвания, нека още сега преминем към предсрочни избори, подкани той.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че е в „прекрасни” отношения с Бойко Борисов и е убеден, че Бойко ще остане лидер на партията. "Това е силата на една партия, когато няма боричкания кой да бъде нейният лидер и всеки си знае мястото", смята той.

Приветствал и решението му да назначи Цецка Цачева за основен „отговорник” на парламентарната група в НС – „аз съм ангажиран с много пътувания, а в парламента една ПГ трябва да е подготвена, особено като опозиция. Тя познава много добре способите”.

Цветанов обясни, че това решение е било обсъждано още когато Искра Фидосова е напуснала Народното събрание.

С аргумента, че темата „роене” вече е „изчерпана”, вторият човек в ГЕРБ насочи разговора в друга посока – проблемите на регионите, „за които никой не говори”. Като основна грижа на хората в района на Гърмен например Цветанов отличи изкупуването на тютюна.

"Преди при ГЕРБ цената е стигала 8 лева. Сега тютюнът се продава за 5-6 лева, ще пада и още, което значи, че хората ще го продават за около 3 лева през януари-февруари, а това е основен поминък там. Освен това убиват интелигенцията, уволняват нашите кадри, които са изключително способни хора”, оплака се политикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Граждани на БГ Герб ви е.....а майката и продьлжавате да ги споменавате.Това са деградирали хора жадни за власт пари и трупове Майка им да е....а долна Никога Герб!
83
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
До г-н ТауАНОНИМЕН-ДОБРЕ РАБОТЯТ,ЩЕ ОПОСКАТ КРЕДИТИТЕ КОИТО ТЕГЛИХА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ТЕГЛЯТ ПЪК СЕТНЕ ПОКОЛЕНИЯТА ЩЕ ПЛАЩАТ.ОСТАВКА
82
7
 
22
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
както преди малко се изразих и коментара ми беше изтрит от някой скапан *** ***...ще го повторя...докато *** ББ и ЦЦ се правят на интересни,Българското правителство е на своето място и работи за родината
81
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Куроландесзаблудена офца
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЧУГУНА НЕ СЕ МАЧКА БЕ АХМАК.
79
2
 
15
 
! Отговори
akud преди 10 години
тея двамата могат да го лапкат без ГЕРБ
78
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз веднага ти казвам Цецо - ще правят кворум, няма да правят въртели като вас - да са в залата и да не се регистрират.
77
11
 
15
 
! Отговори
avenir преди 10 години
..... част от петата колона на една чужда империя, която няма да миряса, до като не ни върне обратно в блатото на путиновския пост-комунизъм!
76
12
 
8
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До 25Вярвай на ушите си , младежо , защото ако мислиш, че любимият ти филолог - Местан (по-точно Агент ПАВЕЛ) е научил нещо съществено в Симеоново, освен няколко купешки приказки (екзактно и т.н.), употребявани, като правило, не на място, а милият на душата ти Сергей е повишил интелекта си, броейки копчетата на парадната униформа на армията на СССР , дълбоко се заблуждаваш! В момента, аз дори не визирам техния интелект(умните злосторници са по-опасни и зловредни) , посочвам факта че те са ...
75
10
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До arhar A защо Цоцко не отговори на същия въпрос, а?
74
3
 
13
 
! Отговори
antimafiot преди 10 години
На 21.07.2011 г. старците от кръга "Монтерей" се бяха събрали и празнуваха рождения ден на Румен Петков . Странното в случая беше това, че Румен Петков е роден на 23.06 , а не на 21.07 .На 21.07.2011 г. се навършиха точно 30 години от смъртта на Л. Живкова и празнуването от страна на кукловодите на ДС точно в този ден будеше още по - голямо недоумение . Кукловодите от ДС имат и червена партийна принадлежност, сиреч това тяхно действие е повече от неуважително спрямо паметта на Л. Живкова .Б. Борисов е бивш бодигард на Т. Живков и е логично той да е лоялен към фамилията му.Ако се позамисл
73
11
 
20
 
! Отговори
ама преди 10 години
Тва е мн мутренско изказване и е вид изнудване, трябва да ви търпим, щото иначе кво бе, Цецо? Доизкажи се
72
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!
71
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо няма да постигнат без ГЕРБ,това ще е първото и последното им влизане в Парламента.Затова гледат да вземат каквото могат и да изчезнат.
70
12
 
27
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Когато един милиционер говори за демокрация,представителност, икономика то той може и да няма 6 апартамента но задължително е по-*** от началника си :Тиквата.
69
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП-ЛИЙКС: "ПАРТИЗАНИ" НА БСП МАСКИРАНИ КАТО "ГРАЖДАНИ" АТАКУВАТ FACEBOOK И ФОРУМИТЕ Червени доброволци заливат с коментари интернет, за да създават настроения и да разпространяват слухове Проект за интернет кампания на БСП разкрива методите на червените за влияние в социалните мрежи и форумите. Приоритет на столетницата е "Партизанския подход". Под това се разбира "активното ГРАЖДАНСКО участие във вече функциониращи надпартийни страници", които да бъдат превзети с цел "да се създават настроения
68
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветан Цветанов е най ентелегентния балгарски политик през вековете на историята на световната история на света изопщо
67
41
 
19
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Браво г-н Цветанов, горе главата, Вие отново ще управлявате.Цветнов - премиер и Борисов президент.Тогава ще настъпят светли времена за българския народ.
66
23
 
23
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Забелязвате ли, че Цветлин упорито мълчи и не казва кой е ' кръстника ' на българската мафия , който вече 24 г. контролира организираната престъпност ?Защо Цветлин мълчи и не дава отговор на този въпрос ? Да не се окаже, че и той е марионетка на ' кръстника ' ?Цветанов вкара доста лица от мафията в арестите , а Цветлин просто става жалък с поредното си малоумно изказване ...Цветлин не е ли написал и той някаква дипломна работа за съветските униформи, досущ като червения си вожд с розовите очилца, който мисли и действа нестандартно ?
65
3
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Край на коментарите-до по-добри времена или до "някога".