Нямало договорка на БСП и ДПС за ранното пенсиониране

Хасан Адемов: Не съм запознат с това предложение
Обновена: 17 дек 2013 16:39 | 17 дек 2013 14:32,
21
Нямало договорка на БСП и ДПС за ранното пенсиониране
Социалният министър Хасан Адемов. Снимка: БТА

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов отрече, че има договорка между БСП и ДПС за въвеждане на възможност за предсрочно пенсиониране.

Той потвърди позицията на министерството против такава възможност, което съвпада с решението на социалната комисия от миналата седмица, с което беше отхвърлен вариантът за по-ранното пенсиониране.

“Аз самият не съм запознат с това предложение. За него за първи път чух снощи”, заяви Адемов по време на брифинг след Националния съвет за тристранното сътрудничество.

Вчера депутатът от „Коалиция за България“ Екатерина Заякова заяви, че хората, на които не им достига една година до пенсионна възраст, ще могат да се пенсионират с 85% от пенсията си през 2014 г.

Намалената пенсия ще се получава до навършване на общите пенсионни условия. Но за да имат право на подобна привилегия, жените и мъжете трябва да имат нужния за пенсия стаж - съответно 34,8 г. и 37,8 г. 

По думите на Заякова това е компромисният вариант, за който БСП и ДПС са се договорили, за да може социалистите да изпълнят предизборното си обещание за гъвкавото пенсиониране. 

Днес КНСБ отново заяви позицията си, че не подкрепя какъвто и да е вариант за предсрочно пенсиониране и настоява замразяването на условията за пенсия през следващата година да важат и за категорийните работници.

По думите на Пламен Димитров не е допустимо възрастта за военнослужещите да отпадне, а за миньори и металурзи да продължи да нараства.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Но БСП има друго предложение интересно защо ДПС не ги подкрепя а са съюзили с ГЕРБ в комисиите и са отхвърлили предложението на БСП за ранно пенсиониране. ДПС-ри нещо сте забравили хората нищо чудно освен за себе си никога не сте мислили за електората си.
7
0
 
4
 
! Отговори
silence преди 10 години
10,ТО И ПРАСЕТАТА ЛЕТЯТ - ДОСУЩ КАТО НАДЕЖДИТЕ ВИ ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТ ВЕК ...
6
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
другари,защо се гаврите с кандидад пенсионерите,нали казвахте в предизборните митинги,ще отхвърлим пенсионната реформа на тиквата,сега не сте били съгласни за ранното пенсиониране,ние сме приятели родени през 1952год- и се надявахме на вас,да се пенсионираме с две години по-рано,тъй като имаме трудов стаж по 40години но нямаме възраст,не ставайте по-големи лъжци от бойковата кохорта,надяваме се да гласувате закона за ранното пенсиониране,възраста за пенсиониране в ЕС е 61год.за мъжете.
5
0
 
8
 
! Отговори
Крив макарон преди 10 години
Първата пенсия на 9 дни след погребението - извадка от четристранката със Свети Петър
4
0
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
*** си ,ела си!
3
1
 
16
 
! Отговори
попа преди 10 години
Добре бе хора - защо не гласуваме по избори и оставяме платени *** и турци да изберат управници като тоя на снимката? То не че с пропорционалната система много можеш да промениш нещата, но нека да се опитаме поне веднъж да не вкараме в парламента комунисти, герберасти, костовисти и турци - ефекта ще е умопомрачителен.
2
1
 
13
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Чудили ли сте се някога как може да са толкова слабоумни червените драскачи тук?! Вече можете да им видите истинските имена. Напишете в търсачката "БСП-ЛИЙКС: ПАРТИЗАНСКИТЕ ИМЕНА НА СОФИЙСКИЯ "ТРОЛСКИ" ОТРЯД НА БСП" и готово. Там са публикувани и псевдонимите, с които са се представяли. Ако някога сте спорили с тези ***, сега е шанса да се запознаете:))
1
0
 
22
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Единственото което е ясно от статията е, че главата му заема около 40% от снимката.