Сидеров категоричен - няма да си дава имунитета

Той ще съди пострадалия полицай
Обновена: 7 яну 2014 18:03 | 7 яну 2014 17:00,
146
Сидеров категоричен - няма да си дава имунитета
Волен Сидеров по време на протеста. Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е категоричен, че няма основание да даде имунитета си заради инцидента на летище Варна.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата се е заела с вчерашния случай, при който националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолет с културното аташе на Франция, а на земята се спречкаха с пътници на летището. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова не каза директно дали обвинението ще иска имунитета му, но не изключи възможността.

При инцидента пострадаха двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Сидеров обяви, че смята да съди полицай Колев, защото говори неистина по медиите. Според Сидеров униформените са се държали арогантно с групата на „Атака”. Лидерът на партия „Атака” подчерта, че „скандалът е поръчка от най-високо политическо ниво и тепърва предстои да се разбере кой е неговият инициатор”.

По-рано днес пък той обвини областния управител на Варна Иван Великов, който е бивш прокурор, че е организирал събитията.

В понеделник вечерта стана ясно, че Сидеров е предизвикал грандиозен скандал по време на полета от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Според думите на очевидец на информационна агенция „Черно море“ скандалът е предизвикан от вулгарното поведение на лидера на „Атака“. Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Волен Сидеров простак. Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин.

Според думите на очевидеца гражданинът понесъл няколко удара, а лидерът на „Атака“ публично заявил, че всеки, който го нападне словесно, ще получи същото отношение.

Самият Десислав Чуколов отправил директни нападки към въпросния гражданин и останалите пътници. Вие богатите българи, дето пътувате със самолети, снимайте, снимайте да пълните жълтите вестници, викал той, цитиран от очевидеца.

В последствие скандалът се пренесъл на паркинга пред летището, а Волен Сидеров е продължил да буйства пред погледите на жандармеристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
Октай преди 10 години
Абе той и Ахмет имаше имунитет и охрана, ама глей какво стана на 19 януари миналата година. :)
107
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти и да неси го даваш, има кой да ти го отнеме, а дали това ще се случи е друг въпрос. Докато си изгоден на Червените буклуци и *** едва ли, но и те няма да търпят изцепките ти вечно. В затвора е твоето място, не в парламента.
106
1
 
7
 
! Отговори
ANI преди 10 години
ДО КОГА ЩЕ ВИ ХРАНТУТИМ НА БАДЕВА,ДРУГАРЮ ЦАЦАРОВ?
105
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Неоспорим факт: добороволният еничат гьотферен сидер ага, Юруш и БСП са *** на хидроинженера, крепейки ДПС на власт! Да живее България!
104
11
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Боят изгражда характера!Само бой за френската гейска *** на свещената българска земя!
103
3
 
22
 
! Отговори
Депутат преди 10 години
Как да няма основание,бе г-н Куку ?! За теб законни са само скандалите,които вдигаш по цялата страна,законно е да си разкарваш "кончето" както ти падне и където ти падне и да търсиш сметка на тия,които си обругал,обидил и набил?! Докога това облечено във власт злобно човече ще ни прави за посмешище у нас и в чужбина?!Г-н Цацаров,сигурно чакате Сидер-оглу и шпиц-командаджиите му да убият някого и тогава да търсите отговорност от ... убития?! Това ли е лицето на законността у нас?! Вън от НС !!!
102
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Стиска ли му Страх лозе пази.
101
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко за тая държава и тоя народ, който е пропаднал толкова ниско, за да търпи като покорна рая, такава *** да го е яхнала, да се гаври с него и да го управлява.
100
3
 
17
 
! Отговори
до 103 преди 10 години
Искаш да кажеш : "Всички, които плюете по Сидеров сте"....нормални хора, стремящи се да вкарат един ненормалник, който се възползва от идеята за национализъм по най-грубия и селски начин, възможно най-скоро в лудница!
99
3
 
25
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Господин Цацаров, време е да покажете, че не взимате бадява заплата! До кога ще търпите този разпасал се *** да позори цялата държава. Какво още трябва да направи психопата сидеров за да го въдворите в съответното заведение? За съжаление той не е частно лице, а е народен представител, така, че непрестанните му хулиганските изяви имат още по-голяма тежест. Спрете да се правите на ни чул, ни видял...
98
1
 
16
 
! Отговори
мдааааааааааа преди 10 години
иска , не иска - може и да му се наложи да го даде
97
2
 
29
 
! Отговори
оху-боху преди 10 години
Не му се смейте на човека, толкова може. Жалко само ,че е заел политическото пространство на националистите. Сътвори тази партия в мнооого удобно време, след като преди това други националистически партии бяха заличени от политическия живот. Защо ли на неговата позволиха съществуване. Едва ли един полуобразован човек ,а и с какъв ли произход на финансови средства, е в състояние да извърши това партийно строителство. Същият бе активиран като "спяща" клетка. Жалко за поддръжниците му.Срам ме е.
96
1
 
30
 
! Отговори
az sam преди 10 години
Това е поредното доказателство за страната в която живеем.То тава вече не трябва да се нарича дори Държава.Къде по света има случай в който виновника да съди пострадалия...
95
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от къде се появи това чудо.......
94
3
 
25
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Всички, които крепят етническа партия на власт са ***, мекерета и доброволни еничари. Такива са БСП и Юруш! Това няма как да бъде отречено!
93
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам някаква основателна причина, ама този ми е много ГНУСЕН!
92
26
 
9
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Мачкай зионистката *** Волка, давай, всчики управлявали по панделите, а децата им в трудови лагери, да заработват окрадено...
91
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Volen Efendy, vnimavai da ne posledvash kraq na Mussolini.
90
5
 
35
 
! Отговори
бътън преди 10 години
Това е Българската действителност дай на простака власт и му гледай сеира
89
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!