Сидеров категоричен - няма да си дава имунитета

Той ще съди пострадалия полицай
Обновена: 7 яну 2014 18:03 | 7 яну 2014 17:00,
146
Сидеров категоричен - няма да си дава имунитета
Волен Сидеров по време на протеста. Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е категоричен, че няма основание да даде имунитета си заради инцидента на летище Варна.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата се е заела с вчерашния случай, при който националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолет с културното аташе на Франция, а на земята се спречкаха с пътници на летището. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова не каза директно дали обвинението ще иска имунитета му, но не изключи възможността.

При инцидента пострадаха двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Сидеров обяви, че смята да съди полицай Колев, защото говори неистина по медиите. Според Сидеров униформените са се държали арогантно с групата на „Атака”. Лидерът на партия „Атака” подчерта, че „скандалът е поръчка от най-високо политическо ниво и тепърва предстои да се разбере кой е неговият инициатор”.

По-рано днес пък той обвини областния управител на Варна Иван Великов, който е бивш прокурор, че е организирал събитията.

В понеделник вечерта стана ясно, че Сидеров е предизвикал грандиозен скандал по време на полета от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Според думите на очевидец на информационна агенция „Черно море“ скандалът е предизвикан от вулгарното поведение на лидера на „Атака“. Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Волен Сидеров простак. Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин.

Според думите на очевидеца гражданинът понесъл няколко удара, а лидерът на „Атака“ публично заявил, че всеки, който го нападне словесно, ще получи същото отношение.

Самият Десислав Чуколов отправил директни нападки към въпросния гражданин и останалите пътници. Вие богатите българи, дето пътувате със самолети, снимайте, снимайте да пълните жълтите вестници, викал той, цитиран от очевидеца.

В последствие скандалът се пренесъл на паркинга пред летището, а Волен Сидеров е продължил да буйства пред погледите на жандармеристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
25
 
! Отговори
д-р ангелов преди 10 години
Никой не може да съди Сидеров.Има жълт картон
7
9
 
17
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Ами след като насъска хулиганите да скачат срещу *** и срещу цар Киро, да събарят къщите на *** - вие си мълчахте, българи?! А като насъска хулиганите да се бият с мюсюлманите пред джамията в София. Вие пак си мълчахте, българи?! Мислехте, че на вас ще ви се размине и няма да скочи и на вас ли, българи?! Античовешкото поведение и поведението на Омраза, не е свързано с определен етнос и не може да бъде предтекст,че го правиш за България! То си е просто Социопатия! И то не е за България!
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До are_kulataТи да не си му любовник на Сидеров. Как само го защитаваш? Пред закона всички сме равни, ама гейчето няма да си даде имунитета. Напълни гащите набързо. Смешна партия, смешен лидер, още по смешен защитник по форумите като "are_kulata".До are_kulata - вземи си билет за Турция и да те няма.
5
2
 
33
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Махай се бе ***! Рано или късно полицията ще отвърне на удара!
4
2
 
36
 
! Отговори
gun преди 10 години
моля,да се самосезирате този е за 4-ти километър
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България.....
2
3
 
51
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
В лудницата, там ти е мястото!
1
7
 
64
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Погнусен съм от този човек. На него се крепи цялото управление на страната. Бесен съм! Масови протести трябват, докога ще търпим такива хора да се гаврят с нас? С поведението си днес Волен Сидеров казва на всички граждани - "Вие сте прости, вие сте нищожни, вие нямате никакво значение. Аз мога да си правя каквото си поискам, с когото си поискам и вие сте безсилни да ми кажете нещо". Срам и позор за България!