Калфин критикува БСП, отива водач на листа в АБВ

"Все повече се преплитат бизнес интереси с политически"
Обновена: 14 яну 2014 09:53 | 14 яну 2014 09:48,
63
Калфин критикува БСП, отива водач на листа в АБВ
Ивайло Калфин. Снимка: архив, Булфото

АБВ ще регистрира листа за евроизборите и това ще бъде обявено малко по-късно днес, съобщи пред БНР бъдещият й водач Ивайло Калфин.

"Имам огромна благодарност към тези хора, които ме номинираха и имах доверието им. Имах разговори с ръководството на БСП, включително и през последните дни. Надявам се те да ми дадат публично оценка", коментира той оттеглянето си като водач на социалистите ни в Европейския парламент.

Още по темата
Калфин допълни, че ако е искал спокоен живот на евродепутат, е щял да си мълчи, но в последно време се натрупали доста разлики във виждания и в прилагани политики.

"За БСП работя от много години и на различни постове. Винаги съм работил искрено и с резултати. Ако погледнете последните години, видите накъде върви страната, се вижда, че който и да управлява, се губи доверието към институциите. Все повече се преплитат бизнес интереси с политически интереси. Трудно ми е да кажа, че правителството на БСП не спомага за това нещо", категоричен бе той.

По думите му все повече смислени и свестни хора излизат от политиката и тя се пълни с хора, на които едва ли някой може да се сети за имената им.

По повод критиките към президента Първанов за връзки с олигархията, той отбеляза, че се дават от хора, които до вчера никой не е познавал, докато бившият държавен глава е от доста години в политиката.

На обвиненията, че "АБВ" работи в полза на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Калфин коментира: "Има редица принципни въпроси, на които трябва да се дадат отговори. И аз съм ги поставял – като се започне от назначението на Пеевски, мине се през отношението към Волен Сидеров, по принцип не само с последния инцидент, мине се през липсата на прозрачни правила в коалицията и незнание какви са приоритетите и кой какво прави в нея. За всичко това носи отговорност кой – Първанов, Борисов или някой друг?", попита риторично той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фирма "МОНИКА ГЕЙ" - ЕООД съвсем скоро ще фалира с гръм и трясък.
26
8
 
4
 
! Отговори
Къде бе? преди 10 години
До 24Сашо Томов не липсва от шайката.*** Калфин/какво име!/ беше шеф на младежката му организация от Евролевицата.Т.е.-негов човек!***.Шеметна кариера!.....Това го може само нагаждач. А го предлагаха за...президент?! Това беше обречена стъпка.Сега-също. А и Пирински ли се е нагласил в АБВ.Мале,мале....!!!
25
5
 
7
 
! Отговори
предателя Долон преди 10 години
В Илиада, Одисей убива предателя Долон с думите: "Един предател е еднакво вреден и за чужди и за свои."
24
4
 
8
 
! Отговори
хм.. преди 10 години
сега ще видим електората на БСП дали е като този на ДПС. Зомбита гласуващи под строй без капка мисъл....най-вероятно да.
23
3
 
7
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Който веднъж е предяал отново предава. Бог да пази българия от такива лъже патриоти.Крайно време е Жан Виденов да проговори за събитията от 1997 г., за да се види кой кой е в политиката.
22
1
 
9
 
! Отговори
Али Чаушев преди 10 години
ДПС е стабилна партия с лоялни поданици. А на българите някакъв турчин от 24 г. им разпределял порциите.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продължавайте да се пенявите по адрес на Гоце и Калфин. Фактите са, че около тях са и малкото реално погледнато умни червени. И колкото и да съм против цялата партия и всички партии като се замисля, не мога да си кривя душата, че Гоце беше вероятно най-успешния и представителен президент, който сме имали в историята си. И колкото и да мраза червените ***, от сърце казвам-успех Гоце.
20
0
 
6
 
! Отговори
Омар преди 10 години
Само политика ви изпълва празното, сиво ежедневие. Хем нищо не разбирате, хем дрънкате глупости.
19
11
 
4
 
! Отговори
доказан агент преди 10 години
Калфин е доказан агент на ЦРУ и на Мосад! Най-вероятно той изпълнява техни поръчки!
18
2
 
7
 
! Отговори
Една българка в Бълг преди 10 години
Г-н Калфин да си подаде оставката като евродепутат. Много удобно да се разграничиш и се правиш на герой като първанката, който продаде БСП. Питайте Костов каква е била цената му да предаде "другарите" си и да се превърне в герой. Колко кадри на БСП имат такова развитие - министър, кандидат президент и евродепутат. Ако не бяха фалшифицирали изборите щеше да е президент. Това ли са новите лица Камов, Първанов, Калфин, Румен Петков, Георги Пирински. От компанията липсва само Сашо ТомовКойто ведн
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов +Първанов = Вечна дружба и лапане от едни и същи панички.Протестите не успяха,ранобудните студенти не успяха,цирковете с Волен Сидеров също няма да успеят.бойко вече се изнервя и е време да се прегърнат публично с Първанов.Всички ,които до сега са се взимали на голяма работа и се отделиха от БСП отдавна са на бунището и даже не им се помнят имената вече
16
4
 
4
 
! Отговори
НЕ СЕ РАДВАЙТЕ ! преди 10 години
ПЪРВАНОВ Е ЧОВЕКА НА МОСКВА И ПУТИН!СТАНИШЕВ Е ЕВРООРИЕНТИРАН УКРАИНСКИ ЕВРЕИН И НЕДОЛЮБВАН ОТ МОСКВА!КАЛФИН ПРОСТО СМЕНИ ПОЗИЦИЯТА ЗА ПО СТАБИЛНА И ПОДКРЕПЕНА ОТ МОСКВА!МОСКВА ,РАЗЧИТА НА--- ПЪРВАНОВ, ПРАВОВЕРНИТЕ РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ И ГЕНЕРАЛИТЕ ОТ СОЦА!ФРОНТА НА РАЗЦЕПЛЕНИЕТО Е ОТКРИТ!
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавна сигурност ни предлага пореднот БСП, дали някой им се вързва вече?Аз не гласувам отдавна...
14
1
 
7
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Все си мисля ,че няма никаква разлика между Станишев, Първанов,Доган,Калфин и компания.Има разлика в копюрите на власт-имащите и техните банкови сметкиЗа сега в България ,те са три:1.гущери2.червонци3.екюта.Моля за коментар!
13
1
 
23
 
! Отговори
клонинг на БКП преди 10 години
Не се радвайте, АБВ-то на Първанов е клонинг на БКП, също като ДПС, БСП, партийката на ***, и т.н. След изборите те отново ще се коалират с ДПС и БСП. Просто търсят още баламурници да гласуват за тях. Тяхното кредо е - парите на България са наши и няма да ги дадем на другите!
12
0
 
5
 
! Отговори
Естет преди 10 години
До Анонимен Знаеш ли как лисицата вървяла след коча и чакала да му паднат м...../тестисите/!?!
11
2
 
21
 
! Отговори
Кутевче преди 10 години
Другари,По-долу ще откриете новите опорни точки относно актуалните събития:1. Гоце и Калфин - предатели.2. Калфата- човек на БСП, ние сме го градили, подкрепяли3.И преди се е цепил, няма да успее , нищо ново.4. в тежки моменти Партията се сплотява.5. Работят за ББ
10
5
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Как,Сергей се гласеше за...пълна изборна победа на евровота;първа и...единствена за него.И това ще му бъде...отнето от Параванов и...сие.Ейй,не го оставихте да се порадва за последно...парашутисчето;лоши хора са...това,бесепарите.
9
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес е един велик ден за България. Краят на БСП започна!
8
7
 
32
 
! Отговори
някой преди 10 години
този го харесвам като политик сега като се отделя от " прегръдката " на Съсела бих гласувал за него За справка - никога не съм и няма да гласувам за човек от квотата на БСП заедно с ДПС , те са най голямото зло случвало се на България , като първите я унищожават вече повече от 70 години