Калфин предал много хора в БСП, работел за Борисов

Манолова: БСП инвестира в него, поведението му е разочароващо
Обновена: 13 яну 2014 17:27 | 13 яну 2014 17:00, Анисия Иванова
195
Калфин предал много хора в БСП, работел за Борисов
Мая Манолова, депутат от Коалиция за България. Снимка, архив: Булфото

Поведението на Ивайло Калфин е разочароващо, защото БСП инвестира много в него, каза депутатът от ПГ на Коалиция за България и зам.-председател на НС Мая Манолова по повод оставката на Ивайло Калфин като водач на социалистите ни в Европейския парламент.

Днес стана ясно, че евродепутатът е подал оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В писмо до лидера на БСП Сергей Станишев той пише, че е изправен пред абсурден избор между идеите и партийното ръководство, които се оказват все по-несъвместими, и избира идеите.

Според Манолова Калфин е бил вицепремиер и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, водач на листата им за предишните европейски избори, кандидат за президент, като е бил подкрепен от знаковото за БСП лице Стефан Данаилов. „Много хора са работили за него в тези кампании и мисля, че това е предателство по отношение на тях. Не знам как ще ги погледне в очите”, добави  Манолова.

Червената депутатка се надява Калфин да размисли по отношение на заявките за регистриране на алтернативна листа на тази на БСП.

Според нея в движение АБВ са опитни политици и не може да не си дават сметка какво правят. Регистрирането на паралелни листи на тази на БСП, независимо дали от друга партия, коалиция или инициативен комитет, е удар срещу БСП, удар срещу единството в партията, директно работи за Бойко Борисов и завръщането му. „Не могат да му направят по-добра услуга”, категорична е Манолова. Тя обаче е убедена, че много хора във времето са се опитвали да разцепят БСП и не са успявали.

БСП ще остане единна, но в този важен момент за партията и за страната, защото залогът на евроизборите е прекалено голям, подобно поведение наистина е необяснимо, чуди се Манолова.

„Има конгрес на БСП на 8 февруари, на който всички членове на БСП и всички хора, които са номинирани, подкрепяни и представляват БСП, какъвто е случаят с Ивайло Калфин, могат да заявят всички свои критики и разочарования пред делегатите”, посочи Манолова.

Още по темата
Тя се надява, че те ще премислят своите първоначални намерения и такава паралелна листа няма да има. "Надявам се, че има време да помислят. Това са хора с опит, включително и партиен опит. Вярвам, че разумът ще победи”, заяви Мая Манолова.

Депутатът от БСП Татяна Буруджиева не разбира какви идеи не е могъл да реализира Ивайло Калфин. Пред БНР тя заяви, че евродепутатът в последните месеци ясно се е разграничил от позицията на БСП за правителството.
В действията на Калфин Буруджиева вижда действия и ходове, които засягат политически постове, а не идеи.

„Доколкото разбирам, г-н Калфин е притеснен от факта, че е изолиран от процеса на номиниране, което е съвсем нормално, при положение че той не е член на БСП. Не мога да разбера това вълнение на г-н Калфин. БСП още не си е формирала листата, за да се предприемат такива радикални позиции като на човек, който едва ли не е изхвърлен отвсякъде, коментира Буруджиева.

Запитана за втора листа вътре в партията, тя заяви, че това е абсурдно, поне доколкото познава Устава на БСП.

Буруджиева припомни, че в първите два месеца на президентската кампания Калфин е имал около 5 процента популярност и подкрепа, до номинацията на вицепрезидента.

По нейно мнение, ако се регистрира листа от серия малки партии вляво, която да се появи като алтернатива, тя ще бъде една от няколкото леви листи. "За мен това е медийнна кампания, за пореден път далече от всякакви идеи, много близко до политически постове и опит за власт", обобщи Буруджиева.

Повече за реакциите след оставката, вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
6
 
! Отговори
Как Сийка преди 10 години
И тая върви по стъпките на ненормалния Сидеров,и тя започна да прави изцепки като него!Досега Калвин им беше най-сигурният човек,а когато човека не желае да работи с такива нагли,корумпирани и безочливи хора стана лош и направо вреден!Браво,г-н Калфин за доблестта и смелостта!Вие сте за пример!Ама тая разбира ли от пример?! Вече е изтъркана плоча-за толкова месеца от нейните уста излязоха само клевети,компромати и лъжи! Има въпрос:"Какво прави такъв човек в НС?!" Станаха много дърдорковците там
156
0
 
7
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Маноловааааа, що ривеш ***, когато инвестира в двамата депутати от ГЕРБ злобееше па сега нещо ти потънаха гемиите!!!! Калфин е комунист по съвест а не кат тебе партиен *** и сигурно не може да понася манипулативната ти физиономия. Кво стана с костинбродските бюлетини *** аааа що мълчиш??? Оставка друго народа от вас не ще и за разлика от Серльо и Мазньо, Калфин и Първанов поне не са глухи!!!
155
9
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Все пак е много смущаващо че агент гоце е ходил да целува ръка на дон борисов в БанкяСмущаващ е факта че и пикаещият във фонтан е посетил дон борисов в Банкя..нормалния човек си задава въпроса какво става...мафията дали не се прегрупира
154
7
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
въпроса не е дали Бсп да остане или да дойде някой друг...но все пак питам какво ни обещава дон борисов..1/ дали ни обещава че ще вдига заплатите и кога2/смята ли че доходите трябва да се замразят3/ или смята че доходите трябва да паднат а да се вдигнат ценитеЗа сега не виждам никакви предложения а само деструктивна позицияЯсно е какво иска дон борисов.. иска 1/да се увеличава пенсионната възраст2/иска да управлява на всяка цена
153
1
 
13
 
! Отговори
Блиц преди 10 години
ДА , ПРАВА Е КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИВА ... КАЛФИН Е ХОДИЛ ДО БОЯНА ПРИ БОЙКО , КОЙТО МУ Е ДАЛ 20 ЛВ. КАКТО И НА ФРЕНСКАТА ГРАЖДАНКА В САМОЛЕТА С САЙДЕРА , ТЯ СЪЩО Е ПОЛУЧИЛА 20 ЛВ. ОТ БОРИСОВ .ДВАМАТА СА ВЕРБУВАНИ В ОБЩАТА КАУЗА ДА УНИЩОЖАТ НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ - ТОВА НА ОЛИГАРСКИ , ПЕЕВСКИ , ДОГАНСКИ И АГЕНТ ПАВЕЛСКИ ...ХА , ХА , ХА ...
152
0
 
4
 
! Отговори
nsdsd преди 10 години
Планът Ран Ът е в действие! То по всичко си личи.Навсякъде се шири неграмотност , изучаваме си децата / който може/ и ги изпращаме доброволно да робуват на Запад.Ниски заплати, високи цени бедност.По абитуриенски балове само чалга , в дискотеките -чалга.Ако така продължава в бъдеще няма да има театри , опери , няма да има нужда от книги.Всеки ден убити по пътищата по 4-5 човека.Все повече се чуствува неграмотността на младите българи и в производството вече! Безкрайно приватизиране и грабене.И т.н.
151
3
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Е да БСП има от какво да се притеснява.Една такава паралелна листа ще ги съсипе.БСП отдавна няма кадри.Всички умни хора в БСП избягаха.
150
1
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Да бре, то стана на мода, който не е за Съсела и лудия да са за Борисов! Общата осъзнай се! Пожелавам ти парите дето ги зимаш за идиотщините си да ги дадеш за свещи!
149
1
 
6
 
! Отговори
мики преди 10 години
Инвестира с парите на кого?
148
1
 
14
 
! Отговори
АНАЛНОТО преди 10 години
ШЛЯКАН ВАМПИР ,,СКИВАЙТЕ КАКВА Е КРАСАВИЦА
147
3
 
23
 
! Отговори
ACA преди 10 години
Тази като я гледам и съм сигурна че се е парфюмирала без да е взела душ . . .
146
3
 
32
 
! Отговори
калфин преди 10 години
Ох ще падна, тия вече виждат призрака на Бойко навсякъде хахахах, голям страх ееей :)))))))))
145
4
 
25
 
! Отговори
ку преди 10 години
ако бях на Бойко щях да си гледам кефа и да не се занимавам с мизерната ни държава. Ще се бори с червените ***, абе я си гледай кефа бе човек и ни остави да изгнием с комунистите тук!
144
2
 
21
 
! Отговори
до 155 преди 10 години
До ognyanzЕдинственото което е направили БСП досега е да взима кредити, за да плаща половината от предизборните си обещания, защото другите така и няма да ги плати , а ще казва, ето не ни оставихте, ние щяхме...другото което прави както е казал преди мен някой, е да кадрува. Нищо друго, едно голямо НИЩО. Живуркат си там и гледат да превземат държавата с мутрите си.
143
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГА И КАКВО ИНВЕСТИРАХТЕ В ТОЯ ТОЛУП КАЛФИН? ИЗПРАТИХТЕ ГО ТАМ ДА ПРОДАДЕ ТРАКИЯ НА ТУРЦИЯ И ДА Я ОТЦЕПИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НИ, А СЕГА ВИ БИЛ ПРЕДАЛ? МАЯЯЯЯ,САБЛЕЗЪБ ТИГЪР СИ ТИ И ТОЧНО ТОЛКОВА СИ ЛАКОМА,НО ТАЯ ЛАКОМИЯ ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ГЛАВИТЕ. КАТО ОСТАНЕТЕ САМО ВИЕ И *** В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ ВИ ПИТАМ ТОГАВА КОЙ ЩЕ РАБОТИ ЗА ДА ВИ ДАВА ЗАПЛАТИ И РУШВЕТИ,ЗАЩОТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕ БИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИМ ЦЕЛИЯТ ВИ МАНДАТ И ЩЕ СЕ МАХНЕМ
142
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
155 - Да направят "нещо" ли? Какво нещо? Какво НЕЩО???Откакто са на власт само правят чистки и назначават свои хорла навсякъде - превземат държава отвътре. Забрави ли за Пеевски?ГЕРБ не са цвете за мирисане, но те явно са ПО-МАЛКОТО ЗЛО.
141
30
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 154: Добър опит, но по-скоро може да се определи като спекулация: Мая Манолова не веднъж е говорила за проблемите на хората с ниски доходи, но тук темата все пак е за евроизборите. За три и половина години мандат правителството на ГЕРБ направи за хората с ниски доходи едно голямо нищо и затова накрая му се наложи да се изнесе по терлици от министерския съвет. А сега управляващите, макар и с ограничения ресурс след Дянковщината, се опитват да направят нещо.
140
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТУК ВИ Е ГРЕШКАТА, ГОСПОЖО МАНОЛОВА!ВИЕ НИКОГА НЕ СПОМЕНАВАТЕ НАРОДА,ХОРАТА ,КОИТО СА ВИ СЛОЖИЛИ ТАМ ! ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ СА ЗА БОЙКО,ЗА КАЛФИН ,ЗА ПАРТИИТЕ,ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА БСП И ТЕМ ПОДОБНИ !ТАМ СИ ДА РАБОТИШ /и получаваш заплата от БГ. ДАНЪКОПЛАТЕЦА/ И ДА РЕШАВАШ , ИЛИ ПОНЕ ДА СЕ ПОМЪЧИШ ДА РЕШИШ ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА,КОИТО СА ТИ ГЛАСУВАЛИ ДОВЕРИЕ !ОБЪРНИ МАЛКО ВНИМАНИЕ И НА ТЯХ! ТАМ СИ ЗАРАДИ ТЯХ ! И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ! КАЦНИ НА ЗЕМЯТА !/важи за всички "народни избраници!!!/ ПРЕДАТЕЛИ!!!
139
4
 
39
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Кой каквото прави, вижда го и у другите хора. Изумява ме дебелоочието. Те не си вярват, а искат да убеждават другите. И, забележете...за всичко ГЕРБ е виновен. Световната конспирация в действие.:)Мъка...мъка...Бай *** не спира да убива Алеко всеки ден, но упоритостта и морала на гражданина се не свършват.
138
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВА Е- ТОЗИ *** ДАЖЕ НЕ Е ЧЛЕН НА БСП, НО МУ НАПРАВИХА ТОЛКОВА УСПЕШНА КАМПАНИЯ, ЧЕ САМО ТРИ ПРОЦЕНТА ГО ДЕЛЯХА ОТ ПЛЕВНЯТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ- НЕБЛАГОДАРНО .....! ДА СЕ ГУШНЕ С ГОЦЕ И ТИКВАТА- МНОГО ЩЕ ИМ ОТИВА- ПРЕДАТЕЛ, АГЕНТ И ИНДИАНЕЦ- СУПЕР КОМБИНАЦИЯ !