МВР се превърна в пропагандна машина, убеден е Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подложен на контрол, твърди депутатът
Обновена: 19 яну 2014 13:45 | 19 яну 2014 13:42, Елка Василева
109
МВР се превърна в пропагандна машина, убеден е Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

„МВР се превърна в пропагандна машина. При Цветлин Йовчев има бързо осребряване на това, което е извършил като услуги”. Това коментара пред bTV бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов. Така той отговори на въпроса защо напада настоящия МВР шеф, при положение, че той е заемал поста шеф на ДАНС, бил е съветник на Бойко Борисов и началник на кабинета на Росен Плевнелиев.

Според Цветанов хора на ръководни постове в МВР – Станимир Флоров, Калин Георгиев и Ангел Антонов, били махнати, защото трябвало да бъде овладян секторът за сигурност, за да минава през призмата на Цветлин Йовчев, шефа на ДАНС Владимир Писанчев, Делян Пеевски и Сергей Станишев.

Цветанов заяви още, че твърденията, че по негово време МВР е подслушвало незаконно, са спекулации. По думите му прокуратурата работи под натиск и затова прави внушения по негов адрес.

 „Ако бяхме подслушвали незаконно, нямаше ли да извадим някой запис да се похвалим”, попита риторично Цветанов. „Нямам от какво да се притеснявам”, декларира той и допълни, че и преди, и сега не използва израза „това не е за по телефон”, въпреки че е убеден, че го подслушват.

„Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подложен на контрол. Джипът, който е позициониран близо до къщата на Борисов, е, за да се установи контрол на всички влизащи и излизащи. Там няма никаква връзка с лицето, на което е прилагано СРС-то, на база което джипът е поставен там. Вече нямаме доверие на ДАНС и МВР. Целта е да се контролира едно определено лице, за да хванат и обкръжението”, обясни Цветанов.

Той припомни, че на 21 май 2013 г. лидерът на „Атака” Волен Сидеров е посегнал на журналист от СКАТ, след което е посегнал и на полицай. „Защо не предприеха действия тогава? Защото на 29 май трябваше да се гласува за новия премиер. След като правителството бе сформирано, действията на Сидеров вече са безнаказани”, добави Цветанов. Бившият вътрешен министър посъветва лидера на „Атака” да се откаже от имунитета си, ако няма от какво да се притеснява.

Цветанов коментира и ареста на Бисер Миланов. Той изтъкна, че задържането е по сигнал от юли, а на 9 август 2013 г. Цветлин Йовчев присъствал на среща заедно с Миланов и премиера Пламен Орешарски. „Миланов беше част от сценария за свалянето на ГЕРБ. Той беше угоден за „България без цензура”. Може би имат притеснения да не би той да каже истината”, коментира Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
AНТИМУТРA преди 10 години
Не им се връзвайте на номерата на ***.Този ход с "АБС" е повторение ,римейк на партията"ЕВРОЛЕВИЦА" от 90 години.За да контрират акумулираното недоволство на народа и на някои техни симпатизанти ,БСП привидно се разделя на две и тази втора част АБС(БСП алтернативна)уж се разграничава от "грешките на първите" и го играят "готените".Така ТЕ(БСП) намалят щетите от гафовете си до минимум и печелят по вече гласове на евровота
102
0
 
1
 
! Отговори
dj esen преди 10 години
Браво�� най умния политик моментаа>
101
0
 
3
 
! Отговори
гейБЕР; преди 10 години
ЦЕЦО- ЛЪЖЕЦО е пример какво означава НАГЛЕЦ
100
0
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: pr***gerb.bgОтносно: до "Генерала",който в друга страна щеше да е в затвора при СретичДата: Неделя, 2014, Януари 19 19:15:09 ЕЕТТи обаче не преставаш да се правиш на ***.Да Борисов,подхвърляш още в медийното пространство:: "ние ги победихме на изборите".Ти не прие мандата,сега си мислиш,че е безобидно това "подхвърляне".Юредически не ти вменява вина,но реално анализирано на фона на твоите подривни дейностти и дестабилизации,май ще ядеш Тоягата.Твоята Мутрещина струваше много на страната.Стой си тихо и млъком та може би да се оправиш,нали така.
99
0
 
0
 
! Отговори
ДА преди 10 години
До evgeni1234О.К.-НЯМА ПРОБЛЕМИ!
98
0
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
до "НЕ,БЕ"-моите извинения към тебе,не съм те разбрал.Още веднъж-извини ме.
97
0
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Борисов разчита на такива "възлови моменти" като сега "тримата",за да се оправдае всеки друг аргумент.Да ,но според ваяс дали има давност делото "Опицвет" и дали ще бъде в услуга на Борисов да бъде разгледано на ново (питанка) Става въпрос за нещо коренно различно в което е замесен Борисов,за което няма да уточня.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е смисълът да бъдат подслушвани двамата топ-***? Самите те направиха от простотия, самовлюбеност и безхаберие толкова много гафове, че няма защо някой да се занимава с маймунските им приказки. Да се извинят на лекарите от Горна Оряховица, на хората от митницата, на всички, чиито бизнес разсипаха, за да пробутат собствените и на приближените си нефелни фирми! Боката да каже от кой Матрял е, какви и от къде дойдоха парите на Цеца, може ли да живее без да лъже? Доносник и мутра ли е?
95
0
 
0
 
! Отговори
НЕ,БЕ преди 10 години
До evgeni1234ТИ МАЙ СЪВСЕМ СИ СЕ ЗОМБИРАЛ -АЗ КОМЕНТИРАМ ОТНОСНО ПОСТА ТИ ЗА ДАРВИНОВАТА ТЕОРИЯ,АМА ТИ ТОЛКОВА СИ СЕ ОЗЛОБИЛ И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ПИШЕШ ОЗЛОБЕНО
94
0
 
1
 
! Отговори
ддд преди 10 години
Бе нормални ли сте да поткрепяте ц.ц и б.б и сергей-*** народ проста държава
93
1
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
до"НЕ" И относно дали е така,не е необходимо все още , в предвид на други фактори,Борисов да е в затвора.И относно фактите,те са всеизвестни,но е въпрос на компромис,просто,най-добрият вариант за тарикaт Бойко&Cоmpany.
92
0
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Кое не е така(питанка) Че мутри бяха премиери,това не е ли така(питанка) За какви теории говориш (питанка) Само ти ли не знаеш,че времето на престъпниците отминава(питанка)Работи,работи,виж вече стана !
91
1
 
1
 
! Отговори
НЕ преди 10 години
До evgeni1234НЕ НЕ РАБОТИ И НЯМА КАК ДА РАБОТИ,ЗАЩОТО Е ПРОСТО ЕДНА ТЕОРИЯ НЕДОКАЗУЕМА И НЕРЕАЛНА ФАНТАСТИКА!
90
0
 
9
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: pr***gerb.bgОтносно: do Borisov i Co.Дата: Неделя, 2014, Януари 19 18:36:27 EETГледах как Опитцветския разбойник се възпалява по Нова тв.Ами ако се вземе в предвид как бе затрит с гранатомет един човек за респект !.Показни акции по времето на неговото управление и всичко що стори на страната-този човек(Борисов), ако продължава в същия дух-директно в ЦСЗ.Точно за да внуши страх и терор навред,мачкаше и трошеше,а сега се жалва като вдовица за x.й
89
0
 
0
 
! Отговори
оставка преди 10 години
До бруммче що мен питаш? - така зададен въпросът ти е по-скоро подвеждащ,но няма да се вържа да отговарям на подобни провокации,които целят спор и да защитавам някой,което не ми е цел! Аз просто в предният си коментар отбелязах оЧевадното и по принцип всеобщото виждане на хора,които се интересуват от истината,която впрочем вече се разкрива и маските падат!
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
radio Erevan otkaza da otgovori na vaprosa Ceco u gazecio li e ili gazeco e okolo Ceco, kato se motiviraha s Konfucius 4e ceco bil po-malkia problem otkolkoto e gazeco, no 4e ceco bil po golem ot gazeco i zatova klateli Budkata
87
5
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Чуйте аргумента Първанов чрез Калфин: "неуспех на изборите".Дестабилизация в реално работещо време,чрез "имало едно време".Разбрахте ли как "корковите тапи",принудени от собствените си газове сами се изтрелват по "усмотрение".А именно-дестабилизация на парламента и страната след успокояване на ситуацията,и хоп-на преден план тапите-седевчовото Гоше,Умен Петков и най-непорочното лице на БСП-"Калфата". Но колкото и да е голям напъна да се върнат мутренските години-не става вече,"късно е чадо,мандалото лопна!" А наш Бойко,нищичко не знае.
86
4
 
4
 
! Отговори
брумм преди 10 години
До оставказащото гербовцете са слугите на висшия ешелон ДС/БКП. което не ги прави по-добри. Станишев, Доган, Гоце, Борисов, Цветанов -в затвора!
85
4
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Опаааа,видяхте ли,че Дарвиновата теория още работи ! Ха-хахаха,седевчовото Гоше се на..иска,ама и Руменчо,Петковото,а Бойкото-преди това!Подробносттите на "втора страница"
84
7
 
3
 
! Отговори
оставка преди 10 години
мда на всички мислещи е ясно как манпулира смазаната машина на ДС на комунистите! Още по време на изборите маските паднаха и някой хора със закъснение им стана ясно,че всичко е било нагласено и дережирано-срс-та,бюлетини и" шменти капели" наредиха си козовете със манипуации и купени гласове,със омъскаряване на Герб,че подслушвал,А ЗАЩО НЕ ЧУХМЕ ЗА ЕДНО СРС СЪС СТАНИШЕВ ИЛИ НЯКОЙ КОМУНИСТ? Жалко,че има още хора,които се връзват на опорноточковците от БСП и ДПС!ОСТАВКА!!!