Добрев скочи срещу купуването на "Химко" и "Ремотекс"

Според него държавата ще харчи нерегламентирано средства
Обновена: 27 яну 2014 20:15 | 27 яну 2014 20:15,
89
Добрев скочи срещу купуването на "Химко" и "Ремотекс"
Делян Добрев. Снимка: Булфото

Държавата има намерение да харчи нерегламентирано средства за фалирали предприятия, алармира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е и бивш министър на икономиката и енергетиката.

Той попита „кой определя цена от 50 милиона за фалирало преди 12 години химическо предприятие, голяма част от което е разпродадено на скрап и дължи 100 милиона лева“. Както Dnes.bg вече писа, миналата седмица стана ясно, че държавата ще купи „Химко” за 50 млн. лева. По думите на Добрев „Химко” няма гара, ТЕЦ и друга инфраструктура, необходима за работата му.

Според Добрев, другата идея на управляващите, за платена национализация на „Ремотекс” Раднево, е не по-малко безумна. „Това е предприятие, фалирало при частни собственици, и едва ли държавата ще е по-добрият стопанин”, подчерта Делян Добрев. Той припомни, че всяка приватизация се контролира и наблюдава от Агенцията по приватизация, извършва се по процедура, записана в Закона за приватизация и след приватизационен контрол, и се наблюдава се от надзорен съвет към Агенцията по приватизация.

„От друга страна всички публични разходи, като например асфалт на най-малката уличка, е предмет на процедура по Закона за обществените поръчки и се контролира от Сметна палата, Агенция за държавна финансова инспекция, Комисия за защита на конкуренцията и т.н., т.е подлежи на контрол, за да бъдат защитени обществените средства - парите на данъкоплатеца. В случаите с „Химко” и „Ремотекс” се планира разходването на десетки милиони без процедура, без контролни органи, еднолично от управляващите. Няма механизъм, който да верифицира тази цена и тази порочна практика може да се използва от управляващите за източване на държавата“, категоричен бе Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ГЕРБделян добревХимко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се национализират всички приватизирани фалирали предприятия на "нашите хора" като се изкупят на десетократно завишени цени. След като бъдат налети още милиони държавни пари в тези предприятия и се постигне фиктивен растеж да бъдат отново приватизирани за жълти стотинки от "нашите другари"!
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая тиквичка по-добре да скочи на дедовия ,за да по-Ентилигентен според разбиранията на главната тиква.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hansaГрамотен?! Без коментар... тази дискусия е безсмислена... няма смисъл да ти обяснявам, че не министъра вдига или сваля цената на тока... няма смисъл да ти обяснявам, че "намалението" на което се радваш ще ти излезе през носа... няма смисъл да ти обяснявам, че да се отопляваш на *** нито е срамно, нито е трудно.... аз го правя от много време....
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калинчок, не ТКЗ, а ТКЗС и северозападна, а не североизточна.
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hansaАма ти какво си мислиш че като ти намалиха тока с 5 %,е много ли,всичко това е за сметка на НЕК те трупат загуби,много добре го осъзнават това че нямаше как да се намалят сметките за ток и те затова пребегнаха до тоя ход НЕК да трупа заеми,и после те с изтеглените милиарди да компенсират НЕК.Ама тоя балон ще се спука все някога и тогава не знам какво с какво ще се оправдавад.Така че не се радвай на тия 5 %.
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се защо на тия две партии БСП и ДПС когато управляваха в тройна коалиция и когато нямаше финансова криза защо тогава не го направиха нали тогава имаше милиарди,а сега се сещат за тоя завод,все едно да ми говорят че ще върнат ТКЗ и да почнат да строят обори за крави,овчарници.Тия какво си мислят че ще връщат комунизма ли.Всичко това е една гавра с хората от северойсточна България.голям популизъм и все пак идват избори и трябва хората да ги излъжат нещо че да гласуват за тях.
27
6
 
8
 
! Отговори
hansa преди 10 години
До АнонименГрамотен! А *** е фъфлек -> жалко че не успя да ти вдигне тока с още 30%, че да те видя как щеше да се отопляваш на ***, Другарю.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hansaЛоша аналогия другарю... Д. Добрев не е "фъфлек", но всички ние се сещаме кой друг "любим" министър е... та по твоята логика - какъв министър може да бъде Д. Стойнев?
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми гербаджии, като останете без работа, няма да плащате нищо, така, че спрете с това безпокойство най- сетне!
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хасковското масонче е загрижено. Вече ще има конкуренция на димитровградския торов завод.А за обществените поръчки е в голяма грешка - ние плащаме данъци за услуги които държавата ни предоставя. Това е обществения договор. Но държавата не го изпълнява и пробутва например, чрез обществена поръчка някой хасковски *** да асфалтира.
23
14
 
15
 
! Отговори
hansa преди 10 години
Какъв министър може да бъде този "фъфлек"? Поредният страхотен "кадър" на правителството на Боко, колкото Фидосова има диплома, толкова и той - имат, ама за завършен 11ти клас. Другото са го изфабрикували. Колкото Гонзо е инженер, толкова Цвъ Цвъ и Боко са висшисти. С трупа от неграмотници, резултатите са ясни - похарчени 10 милиарда лева за 3 години, източена здравна каса, за да закърпят плащанията, тотален държавен икономически колапс.
22
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквун от къде ги намира тези мушмуроци дето му ликвидираха хептем авторитета- физкултурници, дизайнери, философи и статистици?Това човеченце щеше да продължи да вдига тока, а Тиквун щеше да ни плаши със специално създадени за България МЕГА КРИЗИ, а Форбс най- нахално щеше да внушава наглата лъжа, че милиардите му се увеличили. Но така е като си назначи главен прокурор, никой бау не може да му каже...
21
4
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Това в НК не се ли нарича целенасочени действия с цел финансово облагодетелстване на трети лица в особено големи размери за сметка на данъкоплатците????
20
5
 
12
 
! Отговори
??? преди 10 години
Най-малко трябва да се вярва на ***.А парите за химко със сигурно вече са гепнали и химко никога няма да бъде съживен,тъй като там всичко е унищожено и разграбено от години!А питам аз:Защо работещо предприятие беше унищожено нарочно,а сега искат да го съживяват?
19
6
 
14
 
! Отговори
доволен до 11 преди 10 години
Още през 1994,когато бях студент наричахме този край северозападнал,тъй че ГЕРБ са най-малко виновни за това.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тези 50 милиона, с които ще "съживяват" Химко да не са и те от заем... а случайно дали няма да ги връщаме всички? Не съм от този край, не съм и химик, така че не мога да коментирам, но без ясен анализ и обосновка да не говорим какво може да се направи и какво не може... Не знам кои са частните собственици, но не мога да си представя, че биха затрили предприятие, което е конкурентоспособно и може да носи печалба! Така, че внимателно с обещанията... От комунисти сме се наслушали за светло бъдеще
17
5
 
14
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Това не е ли нерегламентирана държавна помощ, санкционираща се от Европейския съюз???? Кой ще носи отговорността за това????
16
5
 
2
 
! Отговори
miko преди 10 години
abe ako go sravnqva6 s onq palq4o prezidenta si e klasa 4oveka
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До do 15Чакай Сопот не може да се спаси с една-две държавни поръчки Не бързай!След 2-3 месеца ще се скриеш
14
12
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
За какво го показвате този некадърник. Кое предприятие е съживил и изобщо с какво е помогнал на икономиката да се отлепи от дъното. Ето ти го сега по медиите изпълнява директивата на бат'си Бойко да представя всичко в негативна светлина, независимо за какво става дума.