Гергана Паси фаворит за еврокомисар

Властта щяла да избира между нея, Кристалина Георгиева и Надежда Нейнски
3 фев 2014 10:07,
329
Гергана Паси фаворит за еврокомисар
Гергана Паси Снимка: архив, Булфото

Гергана Паси е най-вероятният български еврокомисар след изборите през май. Бившият министър по европейските въпроси в кабинета "Станишев" е фаворит на сегашното правителство, твърди в. "Стандарт".

Другите два варианта са настоящият еврокомисар Кристалина Георгиева и Надежда Нейнски.

Наскоро премиерът Пламен Орешарски похвали работата на Георгиева, но настоя, че следващият ни представител в Еврокомисията "не е желателно да се затваря в рамките на една политическа сила".

Засега не е ясно кога официално ще бъде обявена номинацията ни за Брюксел.

Още по темата
Съпругата на Соломон Паси вече е провела разговори с Орешарски. Предстои той да се срещне и с другите кандидатки за поста, пише още изданието.

Вчера пред bTV евродепутатът от БСП Илияна Йотова коментира, че е против Кристалина Георгиева да бъде издигната за втори мандат като еврокомисар от българското правителство, след като името на настоящия еврокомисар бе споменато от премиера Пламен Орешарски като добър пример за надпартийна кандидатура при изслушването му в Народното събрание в петък.

„Кристалина Георгиева не направи достатъчно за да защити интересите на България в кризата с бежанците. Повярвайте ми, тя има такива лостове, макар че фактически трябва да работи със страните, от които тръгват бежанците”, посочи Йотова.

Тя сподели още, че „в някои среди в Брюксел” не са доволни от работата на Кристалина Георгиева с проблемните страни. „За тях бяха похарчени 2 млн. евро, а се стигна до там те да казват: Не ви искаме повече палатчиците и одеялцата, те не решават проблема ни!, посочи още евродепутатът.

„Надявам се Пламен Орешарски да вземе информирано решение – има много добри надпартийни кандидати”, допълни тя, като изрази съмнение, че високият персонален рейтинг на Георгиева се дължи само на това, че не работи на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
21
 
! Отговори
7 преди 10 години
Тази направи толкова гафове докато беше в правителството,че просто не знам как изобщо се коментират такива личности.Скоро БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА ДОКАТО ИМА ТАКИВА ЛИЧНОСТИ ДА Я УПРАВЛЯВАТ.
197
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Властта щяла да избира между нея, Кристалина Георгиева и Надежда НейнскиМОЛЯ???????
196
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откакто има български евродепутати и най вече еврокомисари България преживява небивал разцвет в своето развитие.И трите кандидатури са достойни,но никоя от тях не може да се сравни с госпожа Кунева която трябва да се назначи за пожизнен ''еврокомисар''.
195
4
 
9
 
! Отговори
силвия преди 10 години
Я!!!:) Т'ва е МОЯТА ПРИЧЕСКА, с която съм снимана за дипломата през 1992-ра!!!!!!!:)
194
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Номер 216,Соломон Паси е гей. Още от студентската скамейка. Така че, екс-Грънчарова със сигурност не се е оженила за него заради съвместните им страстни нощи. Друг въпрос е, знаела ли е на какви пачи яйца се е насадила.
193
4
 
36
 
! Отговори
Стига бееееее преди 10 години
Отвратителна кариеристка! нали не си мисли никои че е влюбена в Соломон та се жени за него, но това нейното си е мутреса, само че от тия за постове, не за джип и силиконИ е проводник на соломоно-натовските интереси, еничарската им ***!
192
0
 
4
 
! Отговори
ivan преди 10 години
tozi pasi e tolkova zalt.eh.ste se varnat,oste malko-vremenata-ausviz
191
3
 
9
 
! Отговори
ffffffggggggg преди 10 години
Ужас - много е ограничено...
190
0
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
За Сливен-наведеш се-камък,изправиш се-вятър.Обърнеш се-***.Имало един българин,и те му викали бай Иван ***.
189
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази оскубана лисица от коя трънка изкочи ?
188
3
 
22
 
! Отговори
аз преди 10 години
ЗА СТАЛИНКА ЩЕ ГЛАСУВА САМО БОКО И СЕМЕЙСТВОТО И ,САМО ГЛЕДАЙТЕ РЕЗУЛТАТА СЛЕД НОМИНАЦИЯТА И
187
1
 
38
 
! Отговори
Ginka преди 10 години
Точно се чудих кога хитрото Соломонче ще пробута жена си!
186
3
 
22
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Не ви щем палатчиците и одеалцата, значи? През 1912 баба ми и дядо ми като бягали от турците от Беломорска Тракия са дошли в България с по една дреха. Ако човек бяга да си спаси живота е благодарен за всяка помощ. Ако не е благодарен, значи има друга цел.
185
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Пеевски може да е комисар
184
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самите дрогари евреи правят така, че хората да ги мразят. То Европа стана като Сливен, само че с еврей: изправиш се - еврейн, обърнеш се - еврейн или жена му, отзад еврейн, отпред - еврейн, навсякъде. Ай стига бре, че колко милиона са тези?!?!
183
9
 
20
 
! Отговори
Мирослава преди 10 години
Права е евродепутат Йотова - Кр.Георгиева нищо не направи за да ни помогне с бежанската вълна. През цялото време се оправдаваше, че работи със старните-източници на бежанците, ама и тези държави са недоволни от действията й... За оценката на ЕС да не говорим - дадоха 2 милиона евро за нищо!
182
1
 
1
 
! Отговори
niki преди 10 години
bmia...ekrasa zezi prravo.bravo-njama komentarii.rakiata e vaznai prostotii.zatova edinsteveni na balkana ,sme bili 500 god pod robstvo.sega edinstveni otnovo v evropa po robstvo.2000-5000 coveka zaedno s tjahnite hanami-vlasvat nad tozi narodi ta
181
0
 
1
 
! Отговори
Избор: преди 10 години
хаахахаххаха .I.
180
0
 
6
 
! Отговори
TRAFALGAR преди 10 години
мНОГО СИ ЗЛЕ . ЗА евродепутатите има избори , за еврокомисар няма избор, а номинация на правителството.
179
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави ли ви впечатление, че Евросъюзът не е основан на демократични ценности: Евродепутатите не ги избира народа, а ги изпраща правителството.