Реформаторите "за" референдум, но с коригирани въпроси

Десните застават зад електронен вот и мажоритарен елемент
Обновена: 3 фев 2014 15:03 | 3 фев 2014 15:03,
94
Реформаторите "за" референдум, но с коригирани въпроси
Лидерът на ДСБ - говорител на Реформаторите. Снимка: Булфото

Реформаторският блок ще подкрепи непартиен инициативен комитет, който да организира подписка за провеждане на референдум за изборните правила, предложен от президента Росен Плевнелиев.

"Приоритет за Реформаторите е електронното гласуване, което най-вече ще помогне на българите, живеещи на територията на ЕС, да участват активно във вота у нас" обяви на пресконференция избраният за говорител на Блока Радан Кънев.

Още по темата
По думите му е нужно честно изборно законодателство, прозрачен избор, истинска демокрация и затова "десните" подкрепят инициативата на държавния глава, като в същото време смятат, че някои от въпросите му могат да бъдат допълнително редактирани.

Кънев допълни, че Реформаторите са "за" мажоритарен вот - за пълна, дори задължителна преференция в листите.

По думите му формацията би издигнала свой представител за български еврокомисар, но само ако има избори 2 в 1.

"Не това правителство трябва да номинира еврокомисар, той няма да се ползва с доверие, защото този кабинет не се ползва с доверие", категоричен бе лидерът на ДСБ.

Като лична победа от Реформаторския блок обявиха, че приемат суспендирания избор на главен съдебен инспектор в лицето на Веселина Тенева.

"Единственият начин е публична и открита процедура по номинация и гласуване след изслушване", заяви на свой ред лидерът на СДС Божидар Лукарски, цитиран от БТА.

От Блока предупредиха още, че се готви ново ограбване на хората чрез промяна на посоката на политиката на България в сферата на енергетиката извън европейските правила. Изводът се налагал от опита да се възроди проектът АЕЦ "Белене" .

"Виждаме голямо активизиране на коалиция "Белене" между правителството, БСП, "Атака" и АБВ, гарнирана с абсурдни идеи като отваряне на спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй", коментира бившият енергиен министър и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Радан Кънев го допълни, че в коалицията АЕЦ" Белене" очевидно присъства и коалицията ДПС-ВМРО, зад която пък се криела "България без цензура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
2
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Е, това ли е най-важният въпрос за българите - за гласуването???Искаме референдум за членството на България в ЕС! В тоя скапан ЕВРопЕЙСКИ съюз ни вкараха ей-такива *** с дефектни глави като Рамадан Байрям Кънев.Референдум за излизане на България от ЕС и НАТО, нека народът да си каже.А тоя главоч Кънев да ходи да си оперира голямата болна глава, защо ходи така по улиците и го снимат за вестници даже?
71
2
 
1
 
! Отговори
Ionchev преди 10 години
nyama nationalen referendum da chlenuva li bg v eu?!nyama izbori na 25 mai.
70
1
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
Радане,сине майчин,забрави ли как кълнеше Пръмова лето 2012-то???А сега сте уста-в-уста!Но доста от нас помним.***!!!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕХ ,РАДАНЧО,РАДАНЧО, алчно момче за депутатско местенце .... !!
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСПЕХ НА СИНИТЕ(РБ)!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!А М И Н !
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте го бе големия европейски демократ Рамадан Кънев, той е е за всякакви новости в изборния кодекс, които реално няма да доведат до смяна на статуквото, като елекронно гласуване, пренареждане и субституции по целите списъци и какви ли не демократични права и свободи, но е против задължителното гласуване, което ще преобърне из основи политическия живот в България.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радан Костов е виновен!!!
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера като гледах "Всяка Неделя" на агент Димитър, и като виждах как му трепери агентурната брадичка при всяко споменаване на задължително гласуване, ми стана ясно, че *** като него още се страхуват от лустрация. През цялото време искаше непременно да изкрънка от Яне Янев някакво признание, че задължителния вот е незаконен според конституцията.
64
4
 
7
 
! Отговори
1000 преди 10 години
Какъв Реформаторски блок е това,да реформират по затворите,където им е мястото,особено на Пръмова!
63
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бях 69 и 71 нос подредбата в днес.бг или по точно с пренаредбата ставафат конфузни ситуации , *** 70 стига сти тролил изхаби се вече
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 70 , въпросът е от така предложените 3 точки кои заслужават подкрепа 1. Електронния вот и според мен както виждам и според Реформаторите е без алернатива2. Мажоритарния вот ,те винаги са били за ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН ВОТ , сиреч мажоритарна подредба на кандидадите за депутати от самите гласоподаватели при нулев минимален праг3. Задължителното гасуване тук май и Реформаторите както и аз се с много резерви. Така че важното е да има Референдум и народа да се прозинесе за да се сложи точка на те
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин Радан Мухлев, бях решил да гласувам за РБ, но след като виждам днес как забравяш за задължителното гласуване си промених мнението и ще гласувам за този който е за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ, единствения възможен безкръвен път за изгонване на мафията от властта.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте аре малко по сериозно стига форумски простотии .Вече една година в обществото тече дебат за необходимостта от промяна във формирането на Представителната демокрация у нас чрез съставяне на Нова конституция или сериозни промени в така съществуващата / въпрос за специалисти / , но като че ли преди да стигнеме до въпроса за Конституцията трябва да си изясниме механизма за избор на тези които да подготвят тази Коснтитуция , за това Президента предложи и Реформаторите подкрепят Референдума
59
3
 
2
 
! Отговори
фен на РБ преди 10 години
Аз настоявам за мажоритарен ВОТ.Аз съм анадолец и много го уважавам Кормана Исмаилов.Сега той се нарежда след Кунева, Кънев, Зеленогорски и некви други там.Ако гласувам за реформаторите не съм сигурен, че той ще е депутат.А аз искам той да е един от *** в парламента, така че искам МАЖОРИТАРЕН ВОТ!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
64 те таквиа са истински не като твите шумкарие
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
59 Вие сте пълен т...........к , гласувате за комунисти управляват ви турци или гласувате за турци управляват ви националисти .
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия па ренегати кви са?деже бих казал регенератипървоизточник БКП
55
0
 
3
 
! Отговори
ДПС-ВМРО преди 10 години
Да бе, ако стане колиция ДПС-ВМРО, що войводи е имало, сите в гроба ще се обърнат...Само си чешат езиците, кажи му политик и повече не го обиждай...
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
62 Точно там е работата , *** , че за задължителното гласуване е съвсем друг въпроса и както виждаш при нас понеже сме разумни същества за разликаот *** като теб има различия .
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както винаги от Реформатостския блок са най-конструктивни , както виждате и дума не се обелва за ЗАДЪЛЖИТЕНОТ ГЛАСУВАНЕ , и аз смятам , че Електронно гласуване е крайно време да се въведе , колкото до Мажоритарното те открай време са за ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО ГЛАСУВАНЕ БЕЗ ДОЛЕН ПРАГ , ккоето ще рее че вие глупчета с вашия вот ще подреждате ЛИЧНОСТИТЕ В ЛИСТИТЕ .