Реформаторите "за" референдум, но с коригирани въпроси

Десните застават зад електронен вот и мажоритарен елемент
Обновена: 3 фев 2014 15:03 | 3 фев 2014 15:03,
94
Реформаторите "за" референдум, но с коригирани въпроси
Лидерът на ДСБ - говорител на Реформаторите. Снимка: Булфото

Реформаторският блок ще подкрепи непартиен инициативен комитет, който да организира подписка за провеждане на референдум за изборните правила, предложен от президента Росен Плевнелиев.

"Приоритет за Реформаторите е електронното гласуване, което най-вече ще помогне на българите, живеещи на територията на ЕС, да участват активно във вота у нас" обяви на пресконференция избраният за говорител на Блока Радан Кънев.

Още по темата
По думите му е нужно честно изборно законодателство, прозрачен избор, истинска демокрация и затова "десните" подкрепят инициативата на държавния глава, като в същото време смятат, че някои от въпросите му могат да бъдат допълнително редактирани.

Кънев допълни, че Реформаторите са "за" мажоритарен вот - за пълна, дори задължителна преференция в листите.

По думите му формацията би издигнала свой представител за български еврокомисар, но само ако има избори 2 в 1.

"Не това правителство трябва да номинира еврокомисар, той няма да се ползва с доверие, защото този кабинет не се ползва с доверие", категоричен бе лидерът на ДСБ.

Като лична победа от Реформаторския блок обявиха, че приемат суспендирания избор на главен съдебен инспектор в лицето на Веселина Тенева.

"Единственият начин е публична и открита процедура по номинация и гласуване след изслушване", заяви на свой ред лидерът на СДС Божидар Лукарски, цитиран от БТА.

От Блока предупредиха още, че се готви ново ограбване на хората чрез промяна на посоката на политиката на България в сферата на енергетиката извън европейските правила. Изводът се налагал от опита да се възроди проектът АЕЦ "Белене" .

"Виждаме голямо активизиране на коалиция "Белене" между правителството, БСП, "Атака" и АБВ, гарнирана с абсурдни идеи като отваряне на спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй", коментира бившият енергиен министър и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Радан Кънев го допълни, че в коалицията АЕЦ" Белене" очевидно присъства и коалицията ДПС-ВМРО, зад която пък се криела "България без цензура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
3
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Като чуха че президента предлага мажоритарен вот, БСП,ДПС и АТАКА побесняха, Те много добре знаят че при мажоритарен вот ГЕРБ ще спечели всички депутатски места, Слушах Янаки Соилов половин час по телевизията и като кух апаратчик нищо не му се разбра и нищо не каза,
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния олигфрен 55 научил и той една дума и я повтаря като папагал без и понятие ад си има за какво иде реч
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
52 Tъпак договора сус ЕС е ратифициран на 21 април 2005 от 231 депутата само 1 против и двама възържали се това значи почти 100% от наросдните преставители а в 39 НС мнозинство имаше НДСВ но на Второя място бяха БСП чал на трето СДС и ан четвърто ДПС , така че всичко което е договаряно включително и по ГЛАВА ЕНЕРГЕТИКА Ее прието от всички , ясно ли е ***
49
2
 
4
 
! Отговори
КНК преди 10 години
До Анонимен: като никой не ги бръсне,защо се занимаваш с тях ??? *** си коментирай Гоце,Боце,Серго и т.н. - твоите хора !!! Виж какъв модерен живот са ти осигурили !!! Какви "социални" придобивки си получил !!!Живот песен - принца на Монако ще се засели в България заради "прекрасния" и "социален" живот !!! Луда работа - хората се борят нещо да ти помогнат,да има бъдеще за децата ти,а ти какво правиш !!!Работиш за тези дето те грабят вече 70 години и в очакване да изпаднат трохи за теб !!!!
48
1
 
7
 
! Отговори
ПОДПИСКАТА ВЪРВИ.... преди 10 години
ПРИСЪЕДИНИТИ СЕ КЪМ НЕЯ!ПРОВЕРЯВАЙТЕ ДАЛИ Е ДЕЙСТВИТЕЛНА!НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА МЕНТЕТА !!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом в редиците на ''реформаторския'' блок се намира госпожа Кунева успехът е сигурен.Със защитата на българските интереси и договаряне на най изгодни условия за присъединяване към ЕС тя остави светъл спомен .Бъдните поколения ще се гордеят че са имали такъв ЛИДЕР,какъвто другите народи нямат и няма да имат.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
0 1 Нека има референдум и той да е само с една точка и тя да е: 1. Да се отнемат ли завинаги правата на партия която бъде хваната да купува гласове
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 44;чети другарю там е ясно написано.Премиер на РБългария след пресрочните парламентарни избори ще е Радан Кънев!!!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
. Става дума за участието на Меглена Кунева-Пръмова като юрист в казионния Комитет за правата на човека преди 10 ноември 1989 г. Този комитет е създаден със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП от 3 февруари 1988 г.!!! Цялата му дейност е насочвана и контролирана от две структури Секретариата на ЦК на БКП и Държавна сигурност.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кънчо не те харесвам ти си част от БСП
42
6
 
6
 
! Отговори
НА КРАК БЪЛГАРИ! преди 10 години
ПРИСЪЕДИНИТИ СЕ ,КЪМ ПОДПИСКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМА ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ !СТИГА ОГРАБВАНЕ ОТ БАНКИ И ЧЕРВЕНИТЕ МОНОПОЛИ!СТИГА ЧЕРВЕНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ!ИСКАМЕ НОВА ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ!ИДВА ПРОЛЕТТА НА ПРОМЯНАТА !!ДА СРИНЕМ ЧЕРВЕНИЯ СОЦ-***!ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ--е ритника който ще срине ПРОГНИЛИЯ СОЦ-***!ДА ГО НАПРАВИМ!!!!!!
41
0
 
4
 
! Отговори
Psihopat преди 10 години
О-ооооооооооооооооооооооооооо-оранжево небето, оранжево морето, Оранжева тревата, оранжев и градътС оранжевите майки, оранжеви дечица,Оранжеви китари, оранжево звънят..........
40
9
 
6
 
! Отговори
АНТИ БКП_БСП_ДПС преди 10 години
Вижте го другари много ясно го вижте човека на снимката,защото това е новия Премиер на България,времето за търпение към вас болшевишките диктатори свърши ще ви изметем на бунището на историята,вече се роди така желаното Гражданско общество!!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Киро Правото преди 10 години
Вас пък кой се е сетил да Ви пита ?Борисов ли - тогава може , питайте , той ще Ви отговори !
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZARSTVO BALGARIA I Tarnovskata Konstituzzia...
37
7
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП_ДПС преди 10 години
НИЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СМЕ ТВЪРДО ЗА РЕФЕРЕНДУМА на Президента Плевнелиев,на всички им стана ясно че комунистите са против ДЕМОКРАЦИЯТА,но искат да са капиталисти и децата им да учат и живеят извън България,те сега вече Ще видите Кон боб яде ли другари комунисти.Референдум ще има въпреки вашето категорично несъгласие другари,защото ще има подписка от цяла България,ние избирателите да си изберем начините на гласуване и модела,24г.вие другари убивате всичко демократично но народа вече узря ...
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На реформаторите все нещо не им е по вкуса,не стига,че са се събрали от къде ли не,а искат да им се угажда за всичко.Да бяха измислили въпросите и да ги бяха предложили,какво им пречи?
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
рефендум на тема дали искаме да бъдем в ЕС? реферндум на тема дали искаем смъртното наказание да се върне?рефернудам на тема да се забранят ли торентите?реферндум да ни повишат ли заптата са едон поне 500 лева?ей за такива неща народа ще гласува...а не за това кой ни управлява.В САщ където са богати им е все едон кой гиуправлява.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Не, има нещо наистина много сериозно сбъркано в дясното пространство, щом вместо да ни предлагат някакви положителни теми, те ни обсипват с негативни. Вместо да ни кажат какво предлагат като управленски идеи, те ни казват ще работим с ГЕРБ, стига да си оправят поведението (т.е., ако не си го оправят какво ще правите ще работите с БСП ли?).
33
6
 
10
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Реформаторите кога ще разберат, че тяхното мнение не от значение. Те малко по-малко ще бъдат смяни от ГЕРБ и нищо няма да остане от тях.